Moje storczyki
- Beatrice
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu mam dwa pytanie, bo jeszcze raz wertowałam Twój wątek.
Pierwsze dotyczy osławionej drożdżówki- czy podlewasz nią storczyki i inne domowe przez cały rok?
Drugie dotyczy Sabotka, wyczytałam, że rośnie w kokosie, ale jakie dałaś mu podłoże?
Wiem, że skorupki jajka też, a po za nimi korę? spangum? keramzyt? ( pytam bo mój stoi w miejscu jak zaklęty, nie rośnie ani w korzonki ani w listki)
Pierwsze dotyczy osławionej drożdżówki- czy podlewasz nią storczyki i inne domowe przez cały rok?
Drugie dotyczy Sabotka, wyczytałam, że rośnie w kokosie, ale jakie dałaś mu podłoże?
Wiem, że skorupki jajka też, a po za nimi korę? spangum? keramzyt? ( pytam bo mój stoi w miejscu jak zaklęty, nie rośnie ani w korzonki ani w listki)
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatrice drożdżówką podlewam od wiosny do późnego lata storczyki oraz wszystkie rośliny domowe i ogrodowe .Beatrice pisze:Bogusiu mam dwa pytanie, bo jeszcze raz wertowałam Twój wątek.
Sabotka długo hodowałam w kokosie ale już przesadziłam do doniczki bo popękała skorupa kokosa i podłoże się wysypywało . A podłoże było z drobnej kory , skorupek od jajek , sphagnum , drobnego keramzytu i najdrobniejszych chipsów kokosowych . Początkowo podlewałam go czystą wodą ale po jakimś czasie zauważyłam , że przestał rosnąc więc zaczęłam podlewałac go wodą w której moczyły się skorupki i teraz rośnie bez problemu widocznie już wypłukało się wapno ze skorupek w podłożu.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
- 1000p
Aniu , Agitko dostałam od koleżanki kilka storczyków i myślałam , że to pąki kwiatowe a to rosną keiki tak więc jeszcze będzie ich więcej do wymiany :P .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
- 1000p
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czyżby znów z wymiany? ;) Ale cudeńka, zazdraszczam! 

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maluszki są urocze , takie delikatne i wdzięczne ;:8
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

-
- 1000p
dziękuję Wam bardzo w imieniu maluszków.
Agitko one są z wymiany .
Sylki3 masz rację ten z prawej strony jest śliczny ten z lewej trochę się rozmazał jest biały ale chyba ma mniejsze kwiatki .
orange30 nie wiem czy to są hybrydy miniaturki czy botaniczne , dostałam bez doniczek . Napisałam już zapytanie do osoby od której dostałam , czekam na odpowiedź .
Agitko one są z wymiany .
Sylki3 masz rację ten z prawej strony jest śliczny ten z lewej trochę się rozmazał jest biały ale chyba ma mniejsze kwiatki .
orange30 nie wiem czy to są hybrydy miniaturki czy botaniczne , dostałam bez doniczek . Napisałam już zapytanie do osoby od której dostałam , czekam na odpowiedź .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki