Roślin też nie ma ... puste półki przygotowane czekają pewnie na dostawy. Jedyne co można kupić, to dymkę po drożyźnie i niewielkie ilości nasion, pewnie resztki z ubiegłego roku.
Zapinki do gron pomidorów
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zapinki do gron pomidorów
Byłam dziś w ogrodniczym, pustki!!! Ni mają żadnych zapinek, etykiet do roślin. Udało mi się jedynie kupić takie kołeczki plastikowe utrzymujące matę szkółkarską. Nie wiem jak się nazywają 
Roślin też nie ma ... puste półki przygotowane czekają pewnie na dostawy. Jedyne co można kupić, to dymkę po drożyźnie i niewielkie ilości nasion, pewnie resztki z ubiegłego roku.
aguskac w moim ulubionym ogrodniczym to samo. Nasion nie kupowałam bo myślę, ze jak taki mały wybór to "wyprzedaż" z magazynu
Szpilki do agrowłókniny kupowałam na All.... tanie, solidne już mam trzeci sezon. Sprawdzają się bardzo dobrze. Ponieważ ja prawie wszystko sadzę i sieję na włókninie szpilki wiosną są wbijane jesienią wyjmowane. Musze popytać w ogrodniczych o zapinki. Ciekawa jestem czy znowu będą miny u sprzedawców jakbym pytała o kosmiczne wynalazki.
Takie robią miny jak pytam o jakieś rośliny np. jak pytałam o nasiona lub sadzonki akanta. A co najdziwniejsze,że niedaleko Olsztyna jest szkółka gdzie mają sadzonki Akanta
Szpilki do agrowłókniny kupowałam na All.... tanie, solidne już mam trzeci sezon. Sprawdzają się bardzo dobrze. Ponieważ ja prawie wszystko sadzę i sieję na włókninie szpilki wiosną są wbijane jesienią wyjmowane. Musze popytać w ogrodniczych o zapinki. Ciekawa jestem czy znowu będą miny u sprzedawców jakbym pytała o kosmiczne wynalazki.
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Podobnie było jak pytałam o osłonki do drzewek, też pokazywali mi jakieś dziwne siatki, albo nic.
Patrzyłam na all i tam wybrałam jakie szpilki chcę, ale kupiłam w sklepie. Z przesyłką i tak by wyszło drożej niż w sklepie. U nas były po 15gr za sztukę, a ja potrzebowałam tylko ok 50szt.
Patrzyłam na all i tam wybrałam jakie szpilki chcę, ale kupiłam w sklepie. Z przesyłką i tak by wyszło drożej niż w sklepie. U nas były po 15gr za sztukę, a ja potrzebowałam tylko ok 50szt.
Ida przyszły te próbki?ida74 pisze:1000 szt(1,7 kg) kosztuje 15,90 zł brutto +kurier to około 17-18 zł![]()
Do weekendu powinnam dostać jeszcze próbki tego co mają to w weekend opiszę
To nie tylko u mnie w sklepie są osoby "wytrzeszczające" oczy zapytane o coś innego niż podstawowe produktyaguskac pisze:Podobnie było jak pytałam o osłonki do drzewek, też pokazywali mi jakieś dziwne siatki, albo nic.
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Grania jeszcze nie przyszły .
Dziewczyny ja wiem ,że Was pięty swędzą ,żeby już coś posiać ,czy coś kupić
,ale sklepy dopiero się zatowarowują po remanentach .Jeszcze ze dwa tygodnie tak będzie . 
Dziewczyny ja wiem ,że Was pięty swędzą ,żeby już coś posiać ,czy coś kupić
-
gienia1230

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam! Gienia.
"gienia1230" mi osobiście chodziło o takie szpilki do włókniny To taka duuuuża plastikowa szpilka jak krawiecka
-
gienia1230

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
W ogrodniczym sklepie u nas w Dębicy, były pakowane po 10 szt. Kupiłam wtedy 4 paczuszki, to było chyba ze 3 lata temu, od tego czasu nie widziałam ich w sklepach.
Pozdrawiam! Gienia.
Szkoda dobra rzecz
- yanka
- 100p

- Od: 31 mar 2012, o 15:49
lobuzka - super pomysł, idę przejrzeć swoje stare teczki!lobuzka pisze:To jeszcze odnośnie etykiet![]()
Jak przysiadłam, w pół godziny nacięłam 240szt.- 5 obwolut/okładek.
Z jednej obwoluty ~ 24 podwójne paski(część kolorowa i przezroczysta)- 48 szt. etykiet. Szybko i ekonomicznie.
Zbieram również pojemniki po płynie do spryskiwaczek, odcinam górę, dół, pozostałą część tnę w poprzek na paski. Sztywne, łatwo wbić w ziemię lub przywiązać do krzaczka (robiąc dziurkę dziurkaczem).
![]()
za pomysł Izabela
- Yvona

- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Ja też już nacięłam etykietek. Nawet zainwestowałam całe 70gr w nowiusieńką teczuszkę, którą bez skrupułów pocięłam 
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- kasia82
- 500p

- Od: 25 lut 2012, o 09:36
ale mieliście pomysł z tą teczką
i ja chyba poszperam w szufladach
w tym roku sieję kilkanaście odmian pomidorów, każdy krzak inny - normalnie mix przebojowy więc stara teczuszka się nada
ile mają wysokości? te sznurki są przywiązane do płotu na samej górze?
W ubiegłym roku sznurki wiązałam do grubszego palika ok 20cm i tak czy siak stelaż był potrzebny, bo nie miałam do czego sznurka u góry przywiązać
w tym roku sieję kilkanaście odmian pomidorów, każdy krzak inny - normalnie mix przebojowy więc stara teczuszka się nada
Kurda super sprawa z tymi szpilkami
W ubiegłym roku sznurki wiązałam do grubszego palika ok 20cm i tak czy siak stelaż był potrzebny, bo nie miałam do czego sznurka u góry przywiązać
Pozdrawiam
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Dotarły do mnie zapinki do pomidorów,haczyki ,podwieszki
.Już teraz polecam zakupy u nich.Tanio,szybko i solidnie.Opisy z foto podam wieczorem jaki mi modem ,,fachowcy wymienią,, ;
Oświadczam,że nie jestem pracownikiem owej firmy .
Oświadczam,że nie jestem pracownikiem owej firmy .
ida74- mogłabyś konspiracyjnie przypomnieć gdzie kupowałaś te ustrojstwa???
gienia1230- te szpilki są fantastyczne!! Ja swego czasu by nie ranic pomidorów czy ogórków zabijałam palik drewniany....ale to sporo wiecej roboty, no i nie sa tak trwałe jak plastikowe
gienia1230- te szpilki są fantastyczne!! Ja swego czasu by nie ranic pomidorów czy ogórków zabijałam palik drewniany....ale to sporo wiecej roboty, no i nie sa tak trwałe jak plastikowe
Pozdrawiam, Ela