Moje początki - hanusia
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Hanusiu, chyba wiem skąd masz tego ostatniego z przeceny- takie ceny mieli ostatnio w LM ;) Miło ujrzeć na forum kolejną osobę z moich stron- mało nas tu
Piękne nabytki, niech okażą się wdzięcznymi podopiecznymi!
A teraz gorsza wiadomość: Obawiam się, że ten "maluszek" to najstarszy listek wkopany częściowo w podłoże- ale zdjęcie nie jest wyraźne, obym się myliła ;)
Też mam przypadek z liściem-rurką, tylko nie rozcięłam go na czas i u mnie gorzej się to skończyło- następny liść nie mógł się wydostać i zakończył wzrost w połowie, cały "pognieciony", a najmłodszy liść rośnie teraz poniżej wcześniejszych- wychodzi przez boczne pęknięcie w tamtym rurkowatym. Czy on się w ogóle jakoś wydostanie i co z tego będzie dalej- nie wiem. Teraz za późno już na nacinanie, bo mi ten rurkowaty liść odpadnie.
Powodzonka storczykowego!
A teraz gorsza wiadomość: Obawiam się, że ten "maluszek" to najstarszy listek wkopany częściowo w podłoże- ale zdjęcie nie jest wyraźne, obym się myliła ;)
Też mam przypadek z liściem-rurką, tylko nie rozcięłam go na czas i u mnie gorzej się to skończyło- następny liść nie mógł się wydostać i zakończył wzrost w połowie, cały "pognieciony", a najmłodszy liść rośnie teraz poniżej wcześniejszych- wychodzi przez boczne pęknięcie w tamtym rurkowatym. Czy on się w ogóle jakoś wydostanie i co z tego będzie dalej- nie wiem. Teraz za późno już na nacinanie, bo mi ten rurkowaty liść odpadnie.
Powodzonka storczykowego!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Hanusiu, mnie też się wydaje, że to nie maluszek. Właśnie u siebie wklejałam zdjęcia storczyka z basal keiki, zerknij tutaj i jeszcze tutaj, będziesz miała porównanie.
Storczusie masz świetne a serduszko do roślin jeszcze gorętsze.
Nie mogę wyjść z podziwu, jak pięknie sobie poradził młody listek po zabiegu rozcinania a jak cudacznie rośnie, taki zawinięty u podstawy, jakby kulił się ze strachu, że ten starszy liść znów go zamknie w swojej pułapce.
Storczusie masz świetne a serduszko do roślin jeszcze gorętsze.
Nie mogę wyjść z podziwu, jak pięknie sobie poradził młody listek po zabiegu rozcinania a jak cudacznie rośnie, taki zawinięty u podstawy, jakby kulił się ze strachu, że ten starszy liść znów go zamknie w swojej pułapce.
- Beatrice
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Haha, to jemu złóż ode mnie gratulacje. Mój cierpliwie znosi moje siedzenie na forum, kwiatkami troszkę się interesuje, ale ostatnio mi powiedział- czemu one nie pachną? kwiaty powinny pachnieć i po co je kupujesz-cały chłop, ale jak moje zamówione doszły akurat w dniu jego urodzin, to znajomemu, który akurat wszedł do firmy razem z listonoszem, pochwalił się, że kupiłam je specjalnie dla niego. I zrozum tu tę brzydką płeć
Ach te chłopy!!!!!
Mój też krzywo patrzy jek jest nowy,bo twierdzi że już miejsca brak(a na razie mam tylko 10
) Ale jak się szykowałam do nacięcia to stwierdził że sam to zrobi, czyli da sie naciągnąć jeszcze na kilka okazów(kilkanaście)
Mam nadzieje