Raczej na pewno to będzie ta odmiana. U mnie również rośnie wysoko i wysoko zawiązuje pąki kwiatowe, taki jej urok. Ale za to ma duże kwiaty i ciemno- zielony, "zdrowy" kolor liści.
A mój pierwszy kwitnący powojnik, z którego jestem zresztą bardzo zadowolony- głównie dlatego,że rośnie b. zdrowo, choć kwiaty też ma ładne:
Skoro tak się spodobała "Matka Siedliska" to pstryknąłem jeszcze kilka ujęć:
i jeszcze "Vino" - jakoś tak nieśmiało zaczyna w tym roku:
oraz rozszalały na całego "Multiblue":
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Śliczności pokazujecie, widać, że powojniki nabierają rozpędu ,,,, Tajgo pojedyncze kwiaty wyglądają na 'Asao', na którym ja aż tak pełnych jak te obok nie miałam, ale prawie . Lesiu, mam nadzieję, że moje 'MB' tez się tak rozbujają.... kiedyś..... zazdroszczę widoku. AnniuJ pięknie i u Ciebie. Jurku alez będzie piękna Nelly w pełnym rozkwicie...
Pozdrawiam,
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Jurku, obejrzałam sobie panią Pafar w ofercie mojego ulubionego powojnikowego allegrowicza i zapłonęłam pożądaniem - po raz pierwszy w życiu do "płci pięknej", laska jest powalająca Zdecydowanie dołącza do listy chciejstw
"Vino" zaskoczyło mnie w tym roku wielkością kwiatów, które sięgają już blisko 25cm średnicy (są nawet większe niż te od słynacego z największych kwiatów "Kacpra")
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin