Niestety nie udało mi się dostać tego zestawu, w żadnym z kilku L..... jakie ja, lub moi bliscy odwiedzili....,na pocieszenie kupiłam hiacynta w B..., ale poszukam takiego kielicha i sobie stworzę kompozycję wiosenną, oczywiście jak mnie wena nie opuści
Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
- Frodo1
- 500p

- Od: 31 lip 2013, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Wolę się wpisywać jako pierwsza, bo teraz to tylko mogę powtórzyć za poprzednikami, że pięknie wyeksponowane zostały kwiaty hippeastrum na czarnym tle.
Niestety nie udało mi się dostać tego zestawu, w żadnym z kilku L..... jakie ja, lub moi bliscy odwiedzili....,na pocieszenie kupiłam hiacynta w B..., ale poszukam takiego kielicha i sobie stworzę kompozycję wiosenną, oczywiście jak mnie wena nie opuści
choć podejrzewam, że znowu coś pięknego spotkam w Twoim wątku.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Arku wspaniałe wspomnienia z podróży
.Życzę Ci dalszych wypraw do ciekawych miejsc w kraju i za granicą.
Hipeastrum cudownie kwitnące a ta fotka najbardziej mi się podoba
Hipeastrum cudownie kwitnące a ta fotka najbardziej mi się podoba
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Przepiękne kwitnienie hippeastrum
i zdecydowanie normalnych rozmiarów
Przyjemnie pooglądać też takie kwitnące wspomnieniowe zdjęcia, zwłaszcza że za oknem pada 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arku - piękny kwiat na pięknych fotkach, na duuużej ilości fotek
Dlatego z dużą przyjemnością wpadam do Twojego wątku, bo raczysz nas naprawdę konkretną ilością zdjęć,
a nie powiedzmy jednym czy dwoma
To był udany zakup cebulki w szkle - super oprawa dla kwiatuszka
A skoro przy kwiatuszkach wciąż jesteśmy
to buziaczki dla Kwiatuszka-Dominiczka od cioci proszę przekazać 
Dlatego z dużą przyjemnością wpadam do Twojego wątku, bo raczysz nas naprawdę konkretną ilością zdjęć,
a nie powiedzmy jednym czy dwoma
To był udany zakup cebulki w szkle - super oprawa dla kwiatuszka
A skoro przy kwiatuszkach wciąż jesteśmy
Pozdrawiam i zapraszam
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Kolego Arku
inni się pozachwycali za siebie i za mnie kwitnącym hipeastrum wyeksponowanym w nietypowym jak dla tego typu roślin naczyniu.
Ja Ciebie pomęczę pytaniami :
- czy to Twoja kompozycja czy gotowy zakup bo pomysł wspaniały i wart naśladowania ?
- cebule hipeastrum są duże i ciekawa jestem jak była umocowana bo na zdjęciach zawsze widać pion ?
- jak wyglądało podlewanie ?
- o czyszczenie szkła tez bym zapytała
... bo jeśli nie można wyjąć to spora gimnastyka przetrzeć od wewnątrz ?
Ot widzisz - takie ciekawskie jajo ze mnie a wszystko po to aby coś podobnego zrobić na najbliższe święta bo na rynku cebul podpędzonych będzie mnóstwo .
Pozdrawiam i uciekam
Ja Ciebie pomęczę pytaniami :
- czy to Twoja kompozycja czy gotowy zakup bo pomysł wspaniały i wart naśladowania ?
- cebule hipeastrum są duże i ciekawa jestem jak była umocowana bo na zdjęciach zawsze widać pion ?
- jak wyglądało podlewanie ?
- o czyszczenie szkła tez bym zapytała
Ot widzisz - takie ciekawskie jajo ze mnie a wszystko po to aby coś podobnego zrobić na najbliższe święta bo na rynku cebul podpędzonych będzie mnóstwo .
Pozdrawiam i uciekam
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Arku zazdroszczę Ci pasji
Muszę częściej do Ciebie zaglądać
Muszę częściej do Ciebie zaglądać
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem kiedy przy swoim chronicznym braku czasu napiszę kolejny post,to też korzystając z wolnej chwili odpisuję Wam Dziewczynki na zadanych mi przez Was kilka pytań abyście na odpowiedź nie musiały czekać zbyt długo
Justynko -
Masz moją całkowitą zgodę"by coś podobnego stworzyć na następne święta"-pozwalam
Iwonko - Ja latem tego roku widziałem identyczne szklane kielichy w sklepie hurtowni ze szkłem.Spróbuj u siebie poszukać takiego sklepu.Przy okazji w Ikei w zeszłym tygodniu wypatrzyłem coś na wzór kielicha i zrobiłem zdjęcie komórką z myślą o Tobie-jest to świecznik na stopce bez szyjki,który doskonale nadaje się na stroik i gabarytami jest bardzo zbliżony do kielicha-patrz zdjęcia-powodzenia

Koleżanko Krysiu - Wychodzisz z założenia,że kto pyta nie błądzi i słusznie,ja mam identyczne podejście do szeregu zagadnień.Niestety to nie moja kompozycja a gotowiec wypatrzony w L...przed samymi świętami.
Tak,cebula tego hippeastrum z dwoma pędami jest duża i umieszczona we mchu-/kupisz go w sklepie ogrodniczym a na wierzch położysz kilka rajskich jabłuszek i dwa większe plastikowe/ niezbyt stabilnie bo jak urosły pędy i zakwitły kwiaty to w trakcie przenoszenia kielicha-chociażby do mojego pseudo atelier
na sesję zdjęciową,hippeastrum przechylało się nieco na boki ale wystarczyło włożyć do kielicha rękę i wcisnąć cebulę nieco głębiej,podgarnąć mech i ugnieść go tak aby nie było luzu wokół cebuli.
Podlałem w sumie dwukrotnie wodą z nawozem-hippeastra to lubią i szybciej i ładnie kwitną.Lałem z góry butelką raz na cebulę drugim razem na cały mech równomiernie-niewielką ilością wody by cebula nie zaczęła gnić mimo,że kielich stoi na parapecie nad kaloryferem.
Nie ma potrzeby czyszczenia szkła od wewnątrz jeżeli podlewać będziesz cienkim strumieniem-na szkle pozostają wówczas drobne kropelki,które po wyschnięciu są prawie niewidoczne,można przetrzeć szkło delikatnie od zewnątrz bo po przenoszeniu kielicha pozostają ślady po palcach.Kielich ma wymiary:wys.32cm,średnica otworu 16cm,średnica bańki 31cm.Spójrz na załączone zdjęcia powyżej,może i ten rodzaj szklanego pojemnika Cię usatysfakcjonuje-życzę powodzenia
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i trzymam kciuki za Wasze kompozycje
Justynko -
Kwiaty stroikowego hippeastrum miały średnicę 15cm a pęd wysokości 30cm-tak,tak.Na zdjęciu tylko robią wrażenie "jakiegoś koliberka"justus27 pisze:Arku,
"...Ale i Twoje hippeastrum zachwyca, i to jak.
Aż chyba pozwolę sobie na następne Święta, coś podobnego stworzyć, jeśli Pozwolisz![]()
Jak duże były kwiaty tego hippeastrum (średnica kwiatu), bo to chyba koliberek jakiś. Przynajmniej na takowy wygląda...
Masz moją całkowitą zgodę"by coś podobnego stworzyć na następne święta"-pozwalam
Iwonko - Ja latem tego roku widziałem identyczne szklane kielichy w sklepie hurtowni ze szkłem.Spróbuj u siebie poszukać takiego sklepu.Przy okazji w Ikei w zeszłym tygodniu wypatrzyłem coś na wzór kielicha i zrobiłem zdjęcie komórką z myślą o Tobie-jest to świecznik na stopce bez szyjki,który doskonale nadaje się na stroik i gabarytami jest bardzo zbliżony do kielicha-patrz zdjęcia-powodzenia

Koleżanko Krysiu - Wychodzisz z założenia,że kto pyta nie błądzi i słusznie,ja mam identyczne podejście do szeregu zagadnień.Niestety to nie moja kompozycja a gotowiec wypatrzony w L...przed samymi świętami.
Tak,cebula tego hippeastrum z dwoma pędami jest duża i umieszczona we mchu-/kupisz go w sklepie ogrodniczym a na wierzch położysz kilka rajskich jabłuszek i dwa większe plastikowe/ niezbyt stabilnie bo jak urosły pędy i zakwitły kwiaty to w trakcie przenoszenia kielicha-chociażby do mojego pseudo atelier
Podlałem w sumie dwukrotnie wodą z nawozem-hippeastra to lubią i szybciej i ładnie kwitną.Lałem z góry butelką raz na cebulę drugim razem na cały mech równomiernie-niewielką ilością wody by cebula nie zaczęła gnić mimo,że kielich stoi na parapecie nad kaloryferem.
Nie ma potrzeby czyszczenia szkła od wewnątrz jeżeli podlewać będziesz cienkim strumieniem-na szkle pozostają wówczas drobne kropelki,które po wyschnięciu są prawie niewidoczne,można przetrzeć szkło delikatnie od zewnątrz bo po przenoszeniu kielicha pozostają ślady po palcach.Kielich ma wymiary:wys.32cm,średnica otworu 16cm,średnica bańki 31cm.Spójrz na załączone zdjęcia powyżej,może i ten rodzaj szklanego pojemnika Cię usatysfakcjonuje-życzę powodzenia
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i trzymam kciuki za Wasze kompozycje
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Arku za bardzo wyczerpującą odpowiedź wielkie dzięki. Mnie interesują osobiście tego typu dekoracje stąd tyle pytań.
To prawda,że wychodzę z założenia " kto pyta , nie błądzi " dlatego ,że w naszym ogrodniczym fachu błąd to nie tylko kasa ale cały rok do tyłu ... dotyczy to zarówno roślin domowych jak i gruntowych.
Wiele lat temu tego typu szklane naczynia o różnych kształtach pod potrzeby stroików a także przerabiania na lampiony kupowałam w tzw sklepikach bezcłowych . One nadal sa ale nazywają się inaczej choć towar prawie ten sam. Tam za całe 5 zł można kupić różne cudeńka ze szkła.
To prosty cylinder i okazja do zabawy i fantazji ...

Dekoracja na czystym szkle metodą de kupaż tworzyła z nich dość ciekawe przedmioty dekoracyjne bo czyste proste szkło samo w sobie tez ma urok. Dla przykładu stroik świąteczny a tutaj w komplecie
Proste naczynia potrafią po małej przeróbce stać się ciekawymi elementami szklany lampion w orientalne wzory i słoneczne kolory i ostatni aby Cię nie zanudzić migoczący płomień
Tego rodzaju lampionów wiele lat temu nie mogłam znaleźć - owszem w filmie japońskim i to mnie zmusiło do samodzielnego wykonania ... tak się zaczęło....
Pozdrawiam i uciekam na spacer do innego ogrodu .
To prawda,że wychodzę z założenia " kto pyta , nie błądzi " dlatego ,że w naszym ogrodniczym fachu błąd to nie tylko kasa ale cały rok do tyłu ... dotyczy to zarówno roślin domowych jak i gruntowych.
Wiele lat temu tego typu szklane naczynia o różnych kształtach pod potrzeby stroików a także przerabiania na lampiony kupowałam w tzw sklepikach bezcłowych . One nadal sa ale nazywają się inaczej choć towar prawie ten sam. Tam za całe 5 zł można kupić różne cudeńka ze szkła.
To prosty cylinder i okazja do zabawy i fantazji ...
Dekoracja na czystym szkle metodą de kupaż tworzyła z nich dość ciekawe przedmioty dekoracyjne bo czyste proste szkło samo w sobie tez ma urok. Dla przykładu stroik świąteczny a tutaj w komplecie
Proste naczynia potrafią po małej przeróbce stać się ciekawymi elementami szklany lampion w orientalne wzory i słoneczne kolory i ostatni aby Cię nie zanudzić migoczący płomień
Tego rodzaju lampionów wiele lat temu nie mogłam znaleźć - owszem w filmie japońskim i to mnie zmusiło do samodzielnego wykonania ... tak się zaczęło....
Pozdrawiam i uciekam na spacer do innego ogrodu .
- Frodo1
- 500p

- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Arkadius121 - dziękuję z całego
, jak miło że pomyślałeś o moim niespełnionym chciejstwie.
Super pomysł, by wykorzystać taki świecznik, bardzo mi się podoba -można również na cięte kwiaty wykorzystać jako wazon
Do hurtowni chyba prędko nie trafię, ale wizytę w Ikei i tak planowałam
Wielkie dzięki za natchnienie i inspirację.
christinkrysia - gratuluję takich zdolności manualnych, no ja ich niestety nie otrzymałam od losu, ciekawe co dostałam w zamian
Super pomysł, by wykorzystać taki świecznik, bardzo mi się podoba -można również na cięte kwiaty wykorzystać jako wazon
Do hurtowni chyba prędko nie trafię, ale wizytę w Ikei i tak planowałam
christinkrysia - gratuluję takich zdolności manualnych, no ja ich niestety nie otrzymałam od losu, ciekawe co dostałam w zamian
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Tereniu - Cieszę się,że publikując na bis/dla Żanetki/ zdjęcia kołobrzeskich kwietników przywołałem Twoje miłe wspomnienia.I ja pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i życzę każdego miłego dnia
Justynko - W poście z 13tego bm.pozwoliłem sobie zażartować z tą zgodą na to by"coś podobnego stworzyć"-chodziło o stroik w kielichu,bo jest to po prostu gotowiec kupiony w L...sorki.
Żanetko - Jeżeli kwietnik żaba na "Starej Starówce,...teraz taka łysa jest",to nie musisz jej robić zdjęcia ale decyzję pozostawiam Tobie a zaproszenie na kawę-przyjęte
Pati - Sposoby na prezentowanie zdjęć na czarnym tle są różne-albo robi się to komputerowo ale to wiąże się z posiadaniem odpowiedniego programu a takowego nie mam.Ja robię to zwykłym,prostym sposobem-albo roślinkę stawiam na czarnym stoliku-ławie albo przed blejtramą obciągniętą czarną tkaniną przypiętą pinezkami
.Cieszy mnie,że podobają Ci się takie zdjęcia
Nusiu -
A czemu oglądając"swój Wrocław" w moim wątku-Moje wędrówki po kraju i świecie nie zostawiłaś śladu po swojej wizycie.
Iwonko -
Jak już wcześniej Cię informowałem,sprzedaż tych stroików była limitowana no i ubolewam,że nie przypadł Ci w udziale
Wierzę jednak,że Ty sama na Wielkanoc wymyślisz coś równie oryginalnego
Borg 50 - Witam serdecznie i dziękuję bardzo za bardzo miłe słowa
Kasiu - Dziękuję bardzo za wizytę w moim podróżniczym wątku i życzenia "dalszych wypraw do ciekawych miejsc"
ale szkoda,że nie zostawiłaś tam swojego śladu
Natalko -
Ewo - Dzięki za miłe słowa
"Kwiatuszek"wstał lewą nogą bo-nie kce zadnych źdjęć i zadnej siesi źdjęciowej ale Cioci Ewie bardzo dziękuje za buziaczki i również Cioci przesyła
i kolażyk z dedykacją bo Ciocię bardzo kocha,bo Ciocia to ma takie fajne loślinki świdelki/świderki/,co losną w muselkach.

Drugi kolażyk to oczywiście mój żarcik fotograficzny też dla Cioci pod tytułem:Dominik i jego brat bliźniak wstali lewą nogą
Krysiu -
Jadziu - Zaglądaj kiedy tylko zechcesz i kiedy tylko masz na to ochotę
Swoimi sympatycznymi odwiedzinami oraz postami sprawiliście mi multum przyjemności za co bardzo a bardzo Wam dziękuję.
Ponownie zapraszam do odwiedzin w moich wątkach.Serdecznie Was Wszystkich pozdrawiam,jak również Forumowiczów i Gości
Jest u mnie już od miesiąca bo kupiłem go jeszcze przed świętami okazyjnie bo zaledwie za jedyne 17,50zł a jak za dwupędowego to bardzo mało.Może jego kolor nie powala ale mnie się spodobał i obficie kwitnie a poza tym,takiego o takim kolorze jeszcze nie miałem w swojej kolekcji,która mimo moich usilnych starań niestety kurczy się z różnych powodów i to nie tylko z niewiedzy traktowania ich przez wakacyjnych opiekunów i tu niski ukłon w ich stronę za przejęcie na siebie dodatkowych i ryzykownych obowiązków ale i z innych powodów takich jak-podlewanie nie trafionym nawozem/nie zawsze ten dla storczyków jest odpowiedni/,przelewanie od czasu do czasu,nieodpowiednie stanowisko z braku miejsca na odpowiednim parapecie,niska wilgotność pomieszczenia w którym się znajdują i z wiele wiele innych powodów i takich,że trafiają się nam jednorazówki-po zakupieniu przekwita i kończy swój żywot.Poza tym ich długowieczność w naszych warunkach jest również bardzo ograniczona,np.mój cytrynek,którym niedawno się chwaliłem,że wita mnie trzeci rok pod rząd kwitnieniem po powrocie z wakacji,tydzień temu zakończył wegetację-trochę żal ale "psy szczekają a karawana idzie dalej",czyli psioczymy na siebie,ubolewamy z powodu strat ale nie wolno się zrażać i nie rezygnować z dalszej hodowli.
A to on,nie wiem jak określić jego kolor-oceńcie sami proszę:

"Może jego kolor nie powala ale mnie się spodobał".

Migawki z ostatnich kwitnień storczyków.

Na koniec jeszcze zdjęcia stroikowego hippeastrum-taki był jak go kupiłem przed świętami...

...a taki jest teraz-drugi pęd stroikowego hippeastrum okazał się bardziej wydajnym od pierwszego bo rozwinął aż cztery kwiaty.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i życzę miłych wrażeń
Justynko - W poście z 13tego bm.pozwoliłem sobie zażartować z tą zgodą na to by"coś podobnego stworzyć"-chodziło o stroik w kielichu,bo jest to po prostu gotowiec kupiony w L...sorki.
Żanetko - Jeżeli kwietnik żaba na "Starej Starówce,...teraz taka łysa jest",to nie musisz jej robić zdjęcia ale decyzję pozostawiam Tobie a zaproszenie na kawę-przyjęte
Pati - Sposoby na prezentowanie zdjęć na czarnym tle są różne-albo robi się to komputerowo ale to wiąże się z posiadaniem odpowiedniego programu a takowego nie mam.Ja robię to zwykłym,prostym sposobem-albo roślinkę stawiam na czarnym stoliku-ławie albo przed blejtramą obciągniętą czarną tkaniną przypiętą pinezkami
Nusiu -
Iwonko -
Borg 50 - Witam serdecznie i dziękuję bardzo za bardzo miłe słowa
Kasiu - Dziękuję bardzo za wizytę w moim podróżniczym wątku i życzenia "dalszych wypraw do ciekawych miejsc"
Natalko -
Ewo - Dzięki za miłe słowa

Drugi kolażyk to oczywiście mój żarcik fotograficzny też dla Cioci pod tytułem:Dominik i jego brat bliźniak wstali lewą nogą
Krysiu -
Trafiłaś w dziesiątkę bo mnie właśnie podoba się czyste szkło ale przyłączam się do słów Iwonki-Frodo1,że ja też [quote="Frodo1"- gratuluję takich zdolności manualnych...[/quote]christinkrysia pisze:Arku ... bo czyste proste szkło samo w sobie tez ma urok...
Jadziu - Zaglądaj kiedy tylko zechcesz i kiedy tylko masz na to ochotę
Swoimi sympatycznymi odwiedzinami oraz postami sprawiliście mi multum przyjemności za co bardzo a bardzo Wam dziękuję.
Ponownie zapraszam do odwiedzin w moich wątkach.Serdecznie Was Wszystkich pozdrawiam,jak również Forumowiczów i Gości
Jest u mnie już od miesiąca bo kupiłem go jeszcze przed świętami okazyjnie bo zaledwie za jedyne 17,50zł a jak za dwupędowego to bardzo mało.Może jego kolor nie powala ale mnie się spodobał i obficie kwitnie a poza tym,takiego o takim kolorze jeszcze nie miałem w swojej kolekcji,która mimo moich usilnych starań niestety kurczy się z różnych powodów i to nie tylko z niewiedzy traktowania ich przez wakacyjnych opiekunów i tu niski ukłon w ich stronę za przejęcie na siebie dodatkowych i ryzykownych obowiązków ale i z innych powodów takich jak-podlewanie nie trafionym nawozem/nie zawsze ten dla storczyków jest odpowiedni/,przelewanie od czasu do czasu,nieodpowiednie stanowisko z braku miejsca na odpowiednim parapecie,niska wilgotność pomieszczenia w którym się znajdują i z wiele wiele innych powodów i takich,że trafiają się nam jednorazówki-po zakupieniu przekwita i kończy swój żywot.Poza tym ich długowieczność w naszych warunkach jest również bardzo ograniczona,np.mój cytrynek,którym niedawno się chwaliłem,że wita mnie trzeci rok pod rząd kwitnieniem po powrocie z wakacji,tydzień temu zakończył wegetację-trochę żal ale "psy szczekają a karawana idzie dalej",czyli psioczymy na siebie,ubolewamy z powodu strat ale nie wolno się zrażać i nie rezygnować z dalszej hodowli.
A to on,nie wiem jak określić jego kolor-oceńcie sami proszę:

"Może jego kolor nie powala ale mnie się spodobał".

Migawki z ostatnich kwitnień storczyków.

Na koniec jeszcze zdjęcia stroikowego hippeastrum-taki był jak go kupiłem przed świętami...

...a taki jest teraz-drugi pęd stroikowego hippeastrum okazał się bardziej wydajnym od pierwszego bo rozwinął aż cztery kwiaty.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i życzę miłych wrażeń
-
1grazyna46
- 500p

- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Mówiac o wielkości hippeastrum sugerowałam się trochę roślinami mojej mamy - same stare odmiany, wyraźnie większe od tych 'dzisiejszych'. ale rzeczywiście miałam na myśli coś malutkiego
Co oczywiście nie zmienia faktu, że się Twoim zachwyciłam, zresztą czy u Ciebie jest coś co nie wprawia w zachwyt?
Czy Ty im dolewasz sama wodę, czy podkarmiasz jakimś nawozem?
Przy okazji - będąc ostatnio w Lidlu widziałam komplety takich małych wazoników, z odpowiednim przewężeniem i do tego cebulki krokusów. Bardzo ciekawy pomysł
Co oczywiście nie zmienia faktu, że się Twoim zachwyciłam, zresztą czy u Ciebie jest coś co nie wprawia w zachwyt?
Czy Ty im dolewasz sama wodę, czy podkarmiasz jakimś nawozem?
Przy okazji - będąc ostatnio w Lidlu widziałam komplety takich małych wazoników, z odpowiednim przewężeniem i do tego cebulki krokusów. Bardzo ciekawy pomysł
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Akrkadiusu- i tak podziwiam, że Znalazłeś taki stroik z hippeastrum w roli głównej
U mnie takowych nie było, przynajmniej nie widziałam ich.
Storczyki lubią kwitnąć zimą, za to je cenię.
A że lubię mocne kolory, to pierwszy najbardziej mi się podoba.
Czy nie jest on woskowy?
U mnie takowych nie było, przynajmniej nie widziałam ich.
Storczyki lubią kwitnąć zimą, za to je cenię.
A że lubię mocne kolory, to pierwszy najbardziej mi się podoba.
Czy nie jest on woskowy?
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Arkadiusz jak zwykle roślinki cudne i synek też.Gratulacje

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Arku jaki śliczny ten Twój kwiatuszek Dominik
całuski dla niego
Storczyk też piękny
zresztą wszysykie kwiaty u Ciebie piękne a jeszcze jak ich odpowiednio oprawisz to wychodzą cuda
Pozdrawiam cieplutko

Storczyk też piękny
Pozdrawiam cieplutko