Tereniu - Cieszę się,że publikując na bis/dla
Żanetki/ zdjęcia kołobrzeskich kwietników przywołałem Twoje miłe wspomnienia.I ja pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i życzę każdego miłego dnia
Justynko - W poście z 13tego bm.pozwoliłem sobie zażartować z tą zgodą na to by"coś podobnego stworzyć"-chodziło o stroik w kielichu,bo jest to po prostu gotowiec kupiony w L...sorki.
Żanetko - Jeżeli kwietnik żaba na "Starej Starówce,...teraz taka łysa jest",to nie musisz jej robić zdjęcia ale decyzję pozostawiam Tobie a zaproszenie na kawę-przyjęte
Pati - Sposoby na prezentowanie zdjęć na czarnym tle są różne-albo robi się to komputerowo ale to wiąże się z posiadaniem odpowiedniego programu a takowego nie mam.Ja robię to zwykłym,prostym sposobem-albo roślinkę stawiam na czarnym stoliku-ławie albo przed blejtramą obciągniętą czarną tkaniną przypiętą pinezkami

.Cieszy mnie,że podobają Ci się takie zdjęcia
Nusiu -

A czemu oglądając"swój Wrocław" w moim wątku-Moje wędrówki po kraju i świecie nie zostawiłaś śladu po swojej wizycie.
Iwonko -

Jak już wcześniej Cię informowałem,sprzedaż tych stroików była limitowana no i ubolewam,że nie przypadł Ci w udziale

Wierzę jednak,że Ty sama na Wielkanoc wymyślisz coś równie oryginalnego
Borg 50 - Witam serdecznie i dziękuję bardzo za bardzo miłe słowa
Kasiu - Dziękuję bardzo za wizytę w moim podróżniczym wątku i życzenia "dalszych wypraw do ciekawych miejsc"

ale szkoda,że nie zostawiłaś tam swojego śladu
Natalko -
Ewo - Dzięki za miłe słowa

"Kwiatuszek"wstał lewą nogą bo-nie kce zadnych źdjęć i zadnej siesi źdjęciowej ale Cioci Ewie bardzo dziękuje za buziaczki i również Cioci przesyła

i kolażyk z dedykacją bo Ciocię bardzo kocha,bo Ciocia to ma takie fajne loślinki świdelki/świderki/,co losną w muselkach.
Drugi kolażyk to oczywiście mój żarcik fotograficzny też dla Cioci pod tytułem:Dominik i jego brat bliźniak wstali lewą nogą
Krysiu -
christinkrysia pisze:Arku ... bo czyste proste szkło samo w sobie tez ma urok...
Trafiłaś w dziesiątkę bo mnie właśnie podoba się czyste szkło ale przyłączam się do słów
Iwonki-Frodo1,że ja też [quote="Frodo1"- gratuluję takich zdolności manualnych...[/quote]
Jadziu - Zaglądaj kiedy tylko zechcesz i kiedy tylko masz na to ochotę
Swoimi sympatycznymi odwiedzinami oraz postami sprawiliście mi multum przyjemności za co bardzo a bardzo Wam dziękuję.
Ponownie zapraszam do odwiedzin w moich
wątkach.Serdecznie Was Wszystkich pozdrawiam,jak również Forumowiczów i Gości
Jest u mnie już od miesiąca bo kupiłem go jeszcze przed świętami okazyjnie bo zaledwie za jedyne 17,50zł a jak za dwupędowego to bardzo mało.Może jego kolor nie powala ale mnie się spodobał i obficie kwitnie a poza tym,takiego o takim kolorze jeszcze nie miałem w swojej kolekcji,która mimo moich usilnych starań niestety kurczy się z różnych powodów i to nie tylko z niewiedzy traktowania ich przez wakacyjnych opiekunów i tu niski ukłon w ich stronę za przejęcie na siebie dodatkowych i ryzykownych obowiązków ale i z innych powodów takich jak-podlewanie nie trafionym nawozem/nie zawsze ten dla storczyków jest odpowiedni/,przelewanie od czasu do czasu,nieodpowiednie stanowisko z braku miejsca na odpowiednim parapecie,niska wilgotność pomieszczenia w którym się znajdują i z wiele wiele innych powodów i takich,że trafiają się nam jednorazówki-po zakupieniu przekwita i kończy swój żywot.Poza tym ich długowieczność w naszych warunkach jest również bardzo ograniczona,np.mój cytrynek,którym niedawno się chwaliłem,że wita mnie trzeci rok pod rząd kwitnieniem po powrocie z wakacji,tydzień temu zakończył wegetację-trochę żal ale "psy szczekają a karawana idzie dalej",czyli psioczymy na siebie,ubolewamy z powodu strat ale nie wolno się zrażać i nie rezygnować z dalszej hodowli.
A to on,nie wiem jak określić jego kolor-oceńcie sami proszę:
"Może jego kolor nie powala ale mnie się spodobał".
Migawki z ostatnich kwitnień storczyków.
Na koniec jeszcze zdjęcia stroikowego hippeastrum-taki był jak go kupiłem przed świętami...
...a taki jest teraz-drugi pęd stroikowego hippeastrum okazał się bardziej wydajnym od pierwszego bo rozwinął aż cztery kwiaty.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i życzę miłych wrażeń