moje spełnione marzenie Małgocha 1960
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Gosiu z kobeą to przesadzają- w opakowaniu jest 4 albo 6 nasion...lobelii ile jest każdy wie-masa,tunbergii jest też dużo.Ja wolałabym żeby te nasionka były świeże,o dobrej sile kiełkowania bo z tym bywa różnie-czasem człowiek coś posieje i czeka się 2 tygodnie,miesiąc albo wcale nie wschodzą... 

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu zakupy imponujące. Po dzisiejszej naszej dyskusji u Iwonki posadziłam moje kanny do doniczek, na razie postawiłam w chłodnej piwnicy z początkiem marca wyniosę do ciut ciplejszego jasnego pomieszczenia, wtedy zacznę raz na tydzień delikatnie podlewać.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Małgosiu
ale zaszalałaś z zakupami
Z zakupionych przez Ciebie miałam:
- Chaber wielkogłówkowy, fajna bylinka o cudnie rozczochranych łepkach.

Będziesz z niego zadowolona. Ja, go kupiłam jako gotową sadzonkę.
Niestety już nie mam. Przez prace ziemne, szambo, straciłam go.
- Chaber cesarski, roślinka jednoroczna, siałam w tamtym roku, byłam nim zachwycona.
Nooo, to będzie co u Ciebie podziwiać

Z zakupionych przez Ciebie miałam:
- Chaber wielkogłówkowy, fajna bylinka o cudnie rozczochranych łepkach.

Będziesz z niego zadowolona. Ja, go kupiłam jako gotową sadzonkę.
Niestety już nie mam. Przez prace ziemne, szambo, straciłam go.
- Chaber cesarski, roślinka jednoroczna, siałam w tamtym roku, byłam nim zachwycona.
Nooo, to będzie co u Ciebie podziwiać

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marzenko, na temat wschodów na razie nie będę się wypowiadać,bo nie wiem czy to nie będzie mój niewypał.
Dorotko,moje kanny co roku są po wsadzeniu do doniczek w pokoju,gdzie mam wszystkie rozsady i nic im nie przeszkadza w tym.
Halinko,ale ten żólty chaber bedzie kwitł dopiero w przyszłym roku chyba?
Dorotko,moje kanny co roku są po wsadzeniu do doniczek w pokoju,gdzie mam wszystkie rozsady i nic im nie przeszkadza w tym.
Halinko,ale ten żólty chaber bedzie kwitł dopiero w przyszłym roku chyba?
-
- 1000p
Gosiu jakie masz odmiany kanny?moje jeszcze siedzą w piwnicy,jakbym miała więcej parapetów to już bym je wsadziła do doniczek,a tak to muszę czekać do połowy marca 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
tak, dopiero w przyszłym roku możesz liczyć na jego kwiaty.

- malgocha1960
Kupiłam kannę black knight i konigin charlotte, a baaaaaardzo bym chciała jeszcze stuttgart,durban phasion i pretoria,ale jescze nie spotkałam ich.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu , pytałaś się o dziwaczka.
Siałam wprost do gruntu.
Dobrze wschodzi i trzeba go przerywać lub rozsadzać bo wyrasta z niego duży krzaczor.
Na następne lata już sam się wysiewa.Nasionka się wysypują na ziemię , są duże i można łatwo pozbierać.
Wytwarza też podziemne bulwy ( jak dalia) które można wykopać przechować i wiosną wysadzić ( tak jak dalie).
Siałam wprost do gruntu.
Dobrze wschodzi i trzeba go przerywać lub rozsadzać bo wyrasta z niego duży krzaczor.
Na następne lata już sam się wysiewa.Nasionka się wysypują na ziemię , są duże i można łatwo pozbierać.
Wytwarza też podziemne bulwy ( jak dalia) które można wykopać przechować i wiosną wysadzić ( tak jak dalie).
- malgocha1960
Dziękuję Olu.Najbardziej lubię kwiaty,które właśnie same potem się wysiewają i które można siać bezpośrednio do ziemi bez grymaszenia.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Możesz mieć Małgosiu problemy z kupnem , to jeszcze nie są odmiany dostępne w detalu. Szybciej u Forumków się zaopatrzysz.malgocha1960 pisze:Kupiłam kannę black knight i konigin charlotte, a baaaaaardzo bym chciała jeszcze stuttgart,durban phasion i pretoria,ale jescze nie spotkałam ich.

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Gosiu, cieszę się, że zima nie zepsuła Ci nastroju. Tak sobie poczytuję ostatnie strony, żeby się trochę wdrożyć i widzę, że wiosenne zakupy już w planach i realizacji
To zawsze poprawia nastrój. A kawki przy kominku zazdroszczę. Mi się nie bardzo chce palić.
Ja też najbardziej lubię roślinki, które po jednym zasiedleniu w ogrodzie zaczynają się tam panoszyć. Na pierwszym miejscu są na razie orliki. I kwiaty cudne i chmarę tych drobnych listków też bardzo lubię.
Miłego wieczoru

Ja też najbardziej lubię roślinki, które po jednym zasiedleniu w ogrodzie zaczynają się tam panoszyć. Na pierwszym miejscu są na razie orliki. I kwiaty cudne i chmarę tych drobnych listków też bardzo lubię.
Miłego wieczoru

- malgocha1960
Tadziu,jak byś gdzieś nadstawił ucho i usłyszał,że ktoś ma na sprzedanie to krzyknij,ja na pewno usłyszę.
Aniu,witam cię, ja jestem na bieżąco u ciebie i podziwiam twoje włości.Może znowu spotkamy się u Szmita,a rodziny tu nie odwiedzasz?
Aniu,witam cię, ja jestem na bieżąco u ciebie i podziwiam twoje włości.Może znowu spotkamy się u Szmita,a rodziny tu nie odwiedzasz?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAŁGOSIU szałwia trójbarwna również się wysiewa, bo mam ją u siebie . . Cynię mexykańską siałam w ubiegłym roku ,z daremnym skutkiem ,ale może Tobie sie powiedzie . Zaszalałaś niemożliwie
No pewnie raz a porządnie

-
- 1000p
Małgosia spróbuj tych kann poszukać na stronie kanna całus,pan Marek Busiakiewicz
- malgocha1960
Jadziu, to już trzeci raz a dobrze
Marzenko,poczekam,może ktoś z forumowiczów będzie miał,a i u nas zawsze jest duży wybór tylko przez te mrozy nie było jeszcze dostawy.

Marzenko,poczekam,może ktoś z forumowiczów będzie miał,a i u nas zawsze jest duży wybór tylko przez te mrozy nie było jeszcze dostawy.