Ogród Igi - cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iga znów cuda pokazujesz, a ja jak zwykle z wielkim opóźnieniem :?
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

mariasen pisze:Iga, czy to jakiś karłowy bambus? Masz ślicznie i kolorowo. :lol: :lol:
Witaj Majko, ja kupowałam bambus a na zdjęciach jest turzyca palmowa , jak powiedziała Zanka.Nie na wszystkim się człowiek zna , a w szkółkach też stale pomyłki. :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iwa27 pisze:Witaj Iguś przebiegłam przez twój wątek zatrzymując się dłużej to tu to tam. widzę, że kalina hordowina już brązowieje na jesień, a tutaj zbliżenie mojej ulubionej rabatki przy domu :lol:
A mnie się kończy urlop - w poniedziałek do pracy :? ale zadowolona jestem z 3 tygodniowego pobytu w domu i to jest ważne :lol:
Witaj Iwa, odpoczęłaś i z niewielką ochotą wracasz do pracy.Ja może jeszcze coś wykombinuję na wrzesień , ale to nie ode mnie zależy. :lol:
Pracować trzeba ,żeby mieć na nowe roślinki.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sylweste pisze:Iguś, wspaniełe fotki :) host całe gro do pozazdroszczenia :wink:, a modrzew przetrwał w donicy poprzednia zimę :?:
Host nie mam tak wiele. w większości młode , nie ma co pokazywać, jak podrosną to mam nadzieję, że będą piękne. :lol:

Modrzew poprzednio rósł w gruncie, ale przy tak małych korzeniach to przecież i tak był w strefie przemarzania.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zanna pisze:Iguś, a ten bambus to przypadkiem nie turzyca palmowa (Carex muskingumensis)?
Z każdego Twojego zdjęcia wygląda ku mnie jakaś żurawka (oczywiście taka której nie mam :wink: ), ale zamykam oczy i mówię sobie dość!

Aniu,
masz rację, nie sprawdziłam a tylko uwierzyłam w to co mi powiedziano. :lol:

Mam nadzieję Cię kiedyś gościć to na pewno z tych żurawek da się coś skubnąć.

A może jakieś małe mijanko na Hosty zrobimy. :wink:
x_P-42

Post »

iga23 pisze:
Sylweste pisze:Iguś, wspaniełe fotki :) host całe gro do pozazdroszczenia :wink:, a modrzew przetrwał w donicy poprzednia zimę :?:
Host nie mam tak wiele. w większości młode , nie ma co pokazywać, jak podrosną to mam nadzieję, że będą piękne. :lol:

Modrzew poprzednio rósł w gruncie, ale przy tak małych korzeniach to przecież i tak był w strefie przemarzania.
Igo kolorowo w Twoim ogrodzie, tak swojsko a hosty nawet małe, zawsze są warte pokazania ;:13 . Czy kolekcjonujesz je wg jakiegoś klucza, czy ot tak, która Ci się spodoba?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

JolantaGraj pisze:Piękne hosty ,zwłaszcza ta ostatnia i 5 od dołu .
Jak się zowią . :?:
Jolu to jest June i Grand Marquee.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pola42 pisze:
Igo kolorowo w Twoim ogrodzie, tak swojsko a hosty nawet małe, zawsze są warte pokazania ;:13 . Czy kolekcjonujesz je wg jakiegoś klucza, czy ot tak, która Ci się spodoba?
Hosty kupuję, bo się jakaś podoba, ale też patrze na cenę, na niektóre mnie nie stać, a że jest ich sporo to można wybrać i z tańszych. :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jacek P.... pisze:Piękny busz na tej rabatce przed domem :)
Bardzo podoba mi się taka rozrośnięta krokosmia. To chyba odmiana 'Lucifer'? I na pantofelnika zwróciłem uwagę, tylko szkoda, że to roślina jednoroczna.
Jacku , cebulowe mnie aż tak nie interesują bym się zajmowała odmianą, staram się co roku coś nowego do ogrodu wprowadzić i patrzę jak kwitnie, i czy mnie się podoba - ta się mnie podoba. :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agawa pisze:Iga znów cuda pokazujesz, a ja jak zwykle z wielkim opóźnieniem :?
Lidziu Ty jesteś mocna spóźniona , miałaś się kiedyś do mnie wybrać.

W sobotę była Ela - Tija z rodziną i cała rodzinka Ani - Kubanki, mam nadzieję, że im się podobało.Dostałam piękne prezenty, śliczne roślinki. :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Iguś to już po odwiedzinach Ani i Eli .
U mnie Ela była wczoraj ale dopiero pod wieczór , nie była zbyt długo bo byli bardzo męczeni .
Ale ciesze się że mogłam ją znowu zobaczyć iże zobaczyła mały mój ogródeczek.
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Iguś widzę, że miałaś kolejnych gości z forum :D jak się domyślam spotkanie było wspaniałe, jak zresztą wszystkie forumowe :D Z wielką ochotą obejrzałabym jakieś fotki :wink: :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Witaj Iguś to już po odwiedzinach Ani i Eli .
U mnie Ela była wczoraj ale dopiero pod wieczór , nie była zbyt długo bo byli bardzo męczeni .
Ale ciesze się że mogłam ją znowu zobaczyć iże zobaczyła mały mój ogródeczek.
Genia
Witaj Gieniu, Ela na pewno była zmęczona, wesele , poprawiny, no i daleko do domu.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Witaj Iguś widzę, że miałaś kolejnych gości z forum :D jak się domyślam spotkanie było wspaniałe, jak zresztą wszystkie forumowe :D Z wielką ochotą obejrzałabym jakieś fotki :wink: :lol:
Aguś, goście wspaniali, ale jakoś nikt nie miał głowy do fotek , czas tak szybko minął.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

iga23 pisze:
W sobotę była Ela - Tija z rodziną i cała rodzinka Ani - Kubanki, mam nadzieję, że im się podobało.Dostałam piękne prezenty, śliczne roślinki. :lol:
Podobało??
To za mało powiedziane. Uczta godna przyjęcia weselnego, albo przynajmniej chrzcielnego (wiem co piszę, bo niedawno mieliśmy jedno ;) ), ogród jak zwykle czarujący i ciągle pełen niespodzianek, gospodyni hojnie dzieląca swoje skarby :) Dziękuję w imieniu swoim i całej rodzinki za przemiłą gościnę. Natalka ciągle powtarza 'a będziemy mieli taki skalniak jak pani Iga?', 'a taką trawę?'. Pozdrawia też pieska, który jej wyjątkowo przypadł do gustu.

Jedno co mi się nie podobało ;), to ogromny pomrów w żurawce. Sama brzydziłam się go dotknąć i Kubę musiałam wezwać na pomoc, a on zamiast go zlikwidować, wyniósł na pobliskie pole.

Igo, za żurawki jeszcze raz serdecznie dziękuję. Są przepiękne, rozrośnięte, dorodne, zdrowe. Nigdzie faktycznie w sprzedaży takich nie widziałam. Jeszcze nie posadzone, na razie pierwszeństwo mają wrzosy, żurawki posadzę, jak będę sama, do wrzosów potrzebuję Kuby.

Jeszcze zapytam o hostę Stiletto, którą wycyganiłam - mogę ją posadzić w miejscu, gdzie pół dnia jest pełne słońce?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”