Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu czytam właśnie, ze sadzisz korony? Moja mama o nich marzy, chciała bym je jej podarować. Słyszałam, ze są kapryśne - powiedz proszę jak je sadzić , do jakiej ziemi, w jakich warunkach itp.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Super wyglądają kolorowe krokusiki...Moje jednak nie wylazły :(

Fajnie Iza, że pokazałaś zdjęcie anemona :lol: bo u mnie wyszło coś podobnego i nie wiedziałam co to jest... :? A wychodzi na to, że to moje anemony, na które nie liczyłam, że wyjdą bo nie namoczyłam ich przed posadzeniem..
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo, widzę, że już praca na całego u Ciebie się rozpoczęła. Piękne wiosenne kwiatki i u Ciebie cieszą oczy. Ja też mam zamiar dokupić jesienią cebul krokusów. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Na pewno chcę też mieć dużo tulipanów :)
Dobrze, że mąż Ci pomaga na działce, samej kobiecie ciężko się ze wszystkim uporać. Ja dziś przywiozłam sobie dwie taczki gliny jakieś 60m pod górkę i tak się zmachałam, że... A mąż przywozi mi po 10 dziennie, jak jest potrzeba. Fajnie, że dostałaś magnolię. Jak mi się uda dostać, to kupię córce na zająca, bo jej się marzy :) Przyjemne z pożytecznym :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No moi Drodzy! Przyznać się bez bicia u kogo "zadomowiło się" to ciepełko zapowiadane w TV :?: U mnie wczoraj było pochmurno i chłodno, a po obiedzie nawet siąpił deszcz. Dziś rano natomiast -2 st. na termometrze - I p. w bloku, więc moje wschodzące roślinki miały jeszcze zimniej! Od rana słonko przygrzewa i robi się fajnie. Jednak te skoki temperatury chyba nie są najlepsze dla roślin.
Nie mam wyjścia Grażynko - muszę czekać! Oby tylko z dobrym skutkiem :wink:
Aniu - posadziłam tylko jedną - żółtą. Najgorsze, że nie pamiętam w którym miejscu :(
Cieszę się Aguś, że Ci się podoba!
Witaj Edyto w moim ogrodzie!
No widzisz Jolu sama jak ogród potrafi zaskakiwać. Ja jesienią sadziłam cebule przez ponad miesiąc i to głównie "na wariata" - tak, że czeka mnie pewnie jeszcze nie jedna niespodzianka :D Szkoda, że nie wzeszły Ci krokusy. Jesienią będziesz mogła to nadrobić.
Aniu - mąż mi niewiele pomaga, bo nie lubi grzebać w ziemi. Poza tym przez ten czas co posiadam działkę niewiele był w domu - wciąż w rozjazdach...Z tymi taczkami to zbytnio nie szalej - zdaj się lepiej na męską pomoc. U mnie też by się przydało nawieźć ziemi, ale nie ma skąd. Pozostaje tylko kupić, a to spory wydatek...niestety. Na magnolie szczerze Cię namawiam!
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Przyznaję się bez bicia :lol: wczoraj pochmurno i siąpił deszcz :roll: a dzisiaj od rana piękne słońce ;:2

Zaraz zabieram się za mycie okien :wink: niestety :roll:
wolałabym pędzić na działkę ... :?
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

EdytaB pisze:Aniu czytam właśnie, ze sadzisz korony? Moja mama o nich marzy, chciała bym je jej podarować. Słyszałam, ze są kapryśne - powiedz proszę jak je sadzić , do jakiej ziemi, w jakich warunkach itp.
A co z tymi koronami :!: :!: :?: :?:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Edyto - ja mam na imię Iza i w zasadzie nie mogę Ci nic poradzić odnośnie uprawy korony...W zeszłym roku posadziłam swoją pierwszą i do tej pory nie wzeszła :cry: Spróbuj zajrzeć na wątek cebulowy - proszę
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Witaj Iza U mnie piękna słoneczna pogoda , z północy wieje chłodny wiatr ale i tak jest przyjemnie , nic tylko siedzieć w ogrodzie :lol: , zapomniałam dodać że co noc u mnie są niewielkie przymrozki , ale jak do tej pory żadna roślinka nie ucierpiała . Iza po ziemię wpadnij do mnie :wink: mam całe zwały pięknego brązowego torfu bierz ile chcesz :lol: . Pamiętasz o targach , kurcze od Ciebie to jednak ładny kawałek drogi :roll: ciekawa jestem czy się zdecydujesz .
Miłego i słonecznego dzionka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Izuś, piękne kwiatuszki Ci kwitną :D krokusiki super :D iryski cudowne, mi coś w zeszłym roku nie kwitły, wypuściły tylko liście, w tym roku też już liście są mam nadzieję, że zakwitną, bo bardzo je lubię :?
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

tu.ja pisze:No moi Drodzy! Przyznać się bez bicia u kogo "zadomowiło się" to ciepełko zapowiadane w TV :?: U mnie wczoraj było pochmurno i chłodno, a po obiedzie nawet siąpił deszcz.
No dobra, przyznaje się....u mnie :lol: Pieknie było wczoraj, słonecznie, +14 w cieniu, w jednej bluzeczce pracowałam na działce do 19,30... Szkoda tylko, że na działkę mogę iść tylko popołudniami :( Dzisiaj taka sama pogoda.. :lol: Ale rano faktycznie jest zimno brr u mnie na termometrze +1, ale wszystko jest oszronione to pewnie ciut mniej :?
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

EdytaB pisze:Aniu czytam właśnie, ze sadzisz korony? Moja mama o nich marzy, chciała bym je jej podarować. Słyszałam, ze są kapryśne - powiedz proszę jak je sadzić , do jakiej ziemi, w jakich warunkach itp.
Edyta ja dopiero drugi rok będę miała cesarskie korony.Ich cebule sadzi się na przełomie sierpnia i września.
Wtedy też są dostępne w sprzedaży.Ja wsadziłam w ziemie,którą mam,czyli ogrodową i wcale mi nie kaprysiły.
U mnie rosną na słońcu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Ja też się przyznaję. Krótkie spodenki, krótki rękaw, długie ręce (aż do ziemiiiiiii...)
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

U mnie cesarskie korony wszystkie wyszły , a sadziłam jesienią . Niektóre mają pąki :D .
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Izo. Moja cesarska korona też wyszła, nawet wypuściła kilka pędów, więc znaczy, że się zadomowiła i jest nadzieja, że wreszcie będzie kwitnąć. Gdyż siedzi już dwa lata.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

ktoś pisze:U mnie cesarskie korony wszystkie wyszły , a sadziłam jesienią . Niektóre mają pąki :D .
Proszę o zdjęcie koron z pąkami!!
Jakoś nie wieżę w te pąki. :shock:
Tu,w moim wątku są zdjęcia z etapów wzrostu korony,na którym etapie są twoje?
Na każdym zdjęciu jest data:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 988#579988
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”