Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, widzę, że już praca na całego u Ciebie się rozpoczęła. Piękne wiosenne kwiatki i u Ciebie cieszą oczy. Ja też mam zamiar dokupić jesienią cebul krokusów. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Na pewno chcę też mieć dużo tulipanów 
Dobrze, że mąż Ci pomaga na działce, samej kobiecie ciężko się ze wszystkim uporać. Ja dziś przywiozłam sobie dwie taczki gliny jakieś 60m pod górkę i tak się zmachałam, że... A mąż przywozi mi po 10 dziennie, jak jest potrzeba. Fajnie, że dostałaś magnolię. Jak mi się uda dostać, to kupię córce na zająca, bo jej się marzy
Przyjemne z pożytecznym 

Dobrze, że mąż Ci pomaga na działce, samej kobiecie ciężko się ze wszystkim uporać. Ja dziś przywiozłam sobie dwie taczki gliny jakieś 60m pod górkę i tak się zmachałam, że... A mąż przywozi mi po 10 dziennie, jak jest potrzeba. Fajnie, że dostałaś magnolię. Jak mi się uda dostać, to kupię córce na zająca, bo jej się marzy

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No moi Drodzy! Przyznać się bez bicia u kogo "zadomowiło się" to ciepełko zapowiadane w TV
U mnie wczoraj było pochmurno i chłodno, a po obiedzie nawet siąpił deszcz. Dziś rano natomiast -2 st. na termometrze - I p. w bloku, więc moje wschodzące roślinki miały jeszcze zimniej! Od rana słonko przygrzewa i robi się fajnie. Jednak te skoki temperatury chyba nie są najlepsze dla roślin.
Nie mam wyjścia Grażynko - muszę czekać! Oby tylko z dobrym skutkiem
Aniu - posadziłam tylko jedną - żółtą. Najgorsze, że nie pamiętam w którym miejscu
Cieszę się Aguś, że Ci się podoba!
Witaj Edyto w moim ogrodzie!
No widzisz Jolu sama jak ogród potrafi zaskakiwać. Ja jesienią sadziłam cebule przez ponad miesiąc i to głównie "na wariata" - tak, że czeka mnie pewnie jeszcze nie jedna niespodzianka
Szkoda, że nie wzeszły Ci krokusy. Jesienią będziesz mogła to nadrobić.
Aniu - mąż mi niewiele pomaga, bo nie lubi grzebać w ziemi. Poza tym przez ten czas co posiadam działkę niewiele był w domu - wciąż w rozjazdach...Z tymi taczkami to zbytnio nie szalej - zdaj się lepiej na męską pomoc. U mnie też by się przydało nawieźć ziemi, ale nie ma skąd. Pozostaje tylko kupić, a to spory wydatek...niestety. Na magnolie szczerze Cię namawiam!

Nie mam wyjścia Grażynko - muszę czekać! Oby tylko z dobrym skutkiem

Aniu - posadziłam tylko jedną - żółtą. Najgorsze, że nie pamiętam w którym miejscu

Cieszę się Aguś, że Ci się podoba!
Witaj Edyto w moim ogrodzie!
No widzisz Jolu sama jak ogród potrafi zaskakiwać. Ja jesienią sadziłam cebule przez ponad miesiąc i to głównie "na wariata" - tak, że czeka mnie pewnie jeszcze nie jedna niespodzianka

Aniu - mąż mi niewiele pomaga, bo nie lubi grzebać w ziemi. Poza tym przez ten czas co posiadam działkę niewiele był w domu - wciąż w rozjazdach...Z tymi taczkami to zbytnio nie szalej - zdaj się lepiej na męską pomoc. U mnie też by się przydało nawieźć ziemi, ale nie ma skąd. Pozostaje tylko kupić, a to spory wydatek...niestety. Na magnolie szczerze Cię namawiam!
Witaj Iza U mnie piękna słoneczna pogoda , z północy wieje chłodny wiatr ale i tak jest przyjemnie , nic tylko siedzieć w ogrodzie
, zapomniałam dodać że co noc u mnie są niewielkie przymrozki , ale jak do tej pory żadna roślinka nie ucierpiała . Iza po ziemię wpadnij do mnie
mam całe zwały pięknego brązowego torfu bierz ile chcesz
. Pamiętasz o targach , kurcze od Ciebie to jednak ładny kawałek drogi
ciekawa jestem czy się zdecydujesz .
Miłego i słonecznego dzionka

Miłego i słonecznego dzionka
No dobra, przyznaje się....u mnietu.ja pisze:No moi Drodzy! Przyznać się bez bicia u kogo "zadomowiło się" to ciepełko zapowiadane w TVU mnie wczoraj było pochmurno i chłodno, a po obiedzie nawet siąpił deszcz.

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Edyta ja dopiero drugi rok będę miała cesarskie korony.Ich cebule sadzi się na przełomie sierpnia i września.EdytaB pisze:Aniu czytam właśnie, ze sadzisz korony? Moja mama o nich marzy, chciała bym je jej podarować. Słyszałam, ze są kapryśne - powiedz proszę jak je sadzić , do jakiej ziemi, w jakich warunkach itp.
Wtedy też są dostępne w sprzedaży.Ja wsadziłam w ziemie,którą mam,czyli ogrodową i wcale mi nie kaprysiły.
U mnie rosną na słońcu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Ja też się przyznaję. Krótkie spodenki, krótki rękaw, długie ręce (aż do ziemiiiiiii...)
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witaj Izo. Moja cesarska korona też wyszła, nawet wypuściła kilka pędów, więc znaczy, że się zadomowiła i jest nadzieja, że wreszcie będzie kwitnąć. Gdyż siedzi już dwa lata.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Proszę o zdjęcie koron z pąkami!!ktoś pisze:U mnie cesarskie korony wszystkie wyszły , a sadziłam jesienią . Niektóre mają pąki.
Jakoś nie wieżę w te pąki.

Tu,w moim wątku są zdjęcia z etapów wzrostu korony,na którym etapie są twoje?
Na każdym zdjęciu jest data:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 988#579988
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7