Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Marysiu Tu też ciągle chmury , rano jest ciemno tak, że gdyby nie zegarek nie wiadomo czy już wstać czy nie. Sępuś czasem wyjdzie (np teraz) a potem płacze na oknie żeby go wpuścić, Diablik też czasem wyjdzie ale Emilka...niedługo jej nogi zanikną.
Barbarko Napiszę ze swojego doświadczenia bo na kociej psychologii słabo się znam. Otóż na myszy najlepszy jest jastrząb , jednak one wolą pola a nie stodoły. Koty gdy mają za dużo jedzenia przestają łowić nawet dla zabawy bo są za leniwe. I ciężko je od tego lenistwa odzwyczaić. Kastrowanie, tak jak powiedziała Pat uważam za konieczne, no chyba, że chcemy koty trzymać w domu i dorobić się gromadki. Tak było w moim przypadku. Niestety to się może wymknąć spod kontroli. Myślę, że na początek załóż sobie liczbę kotów, które byś chciała mieć i po jej osiągnięciu zacznij kastrację. Co do łowności to nie ma to wpływu, raczej sposób wychowania kotów. Wydaje mi s ię , że taki bardziej ostry chów sprzyja łowności. Natomiast jeśli koty robią za maskotki do myszy trzeba się przyzwyczaić. Kastracja wpłynie na złagodnienie kotów, jednak w pełni to jest widoczne gdzieś po 2 latach. U moich tak było, że kotki więcej myszy łapały. A i jeszcze jedno - jeśli będziesz miała rodzinę kotów i koty przygarnięte to te z rodziny będą się trzymały razem. Ale to tylko u mnie tak było, co kot to inny charakter. Kocurki wykastruj póki jeszcze nie drzyzdają na ściany.
Pat To się niestety wszędzie zdarza a ciemnota ludzka jest nieograniczona.
Przypomniałem sobie jeszcze jedną rzecz - dziś chodziłem po sadzie i oglądałem pąki kwiatowe na drzewach, przybiegł skądś Darmokot , wesoły jak za młodych lat (znów mnie to utwierdziło w przekonaniu, że nie lubi swoich dzieci i dlatego w domu jest zawsze zła), podskakiwał, łasił się, wziąłem go na ręce i jakiś taki dziwny zapach mnie zaleciał - okazało się, że Darmokot pali papierochy :!: No tego to już się nie spodziewałem ale w końcu ma już 9 lat to może próbuje, niedługo gimnazjum to musi się wprawiać :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Darmokot to mi od początku na babę z jajami wygladała ;:306 Obetnij jej racje żywieniowe, fajki w końcu też kosztują... :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kotki są łowne, kocury w zasadzie nie, ich zadaniem jest mnożenie się i pilnowanie terytorium. Moje kocice (bardzo grube i leniwe :wink: )nadal przynoszą zewłoki myszy i nornic, układają je pod drzwiami tarasowymi. Nie jedzą tego przecież :D Co do kastracji-kocur sąsiadki przestał się wałęsać, spędza czas w jej domu i ogrodzie. Przestała się martwić, że coś mu się stanie. Przestał zaznaczać moje okna i drzwi :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michał a może to nie papierosy, bo ta wesołość i pląsanie jakieś podejrzane> to jeszcze drożej Cię wyniesie, a jak wpadnie w nałóg ;:224
Ja mam trzeciego dochodzącego podobny do Maćka tylko futerko nie w pręgi, a w cętki i ma wszystkie skarpetki.
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Dziękuję za wszystkie opinie i podpowiedzi. Myślę, ze oba kocurki jutro trafią do stodoły w moim ogrodowym "raju". Zdobędę jeszcze dla nich jakąś miłą koteczkę i pozwolę jej mieć 1 raz dzieciaczki. Potem zajmę się sterylizacją. Jak myślicie, dobry to plan?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu sugerujesz, że Darmokot ćpa ?W sumie mieszka w Książce Skrętów to czemu nie ;:306
Pat Ale ona nie podkrada fajek z domu , skądś je musi mieć....Pewnie nachodzi sąsiadów, wydziera się (jak to ma w zwyczaju) i dla świętego spokoju jej dają.
Ewa To oznaczanie jest najgorsze, nijak się tego nie da wywabić.
Barbarko Myślę,że bardzo dobry, tylko pilnuj ich w tej stodole żeby się gdzie nie rozlazły bo małe koty lubią się oddalać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to jesteśmy w domu...wszystko się zgadza ;:306 a może masz jakąś uprawę o której nie wiesz? zobaczymy co mi zakwitnie na wiosnę ;:209 z kotami nigdy nie wiadomo :? Chyba pójdę spać :wit
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Darmokot pisze:Marysiu sugerujesz, że Darmokot ćpa ?W sumie mieszka w Książce Skrętów to czemu nie ;:306
Pat Ale ona nie podkrada fajek z domu , skądś je musi mieć....Pewnie nachodzi sąsiadów, wydziera się (jak to ma w zwyczaju) i dla świętego spokoju jej dają.
Ewa To oznaczanie jest najgorsze, nijak się tego nie da wywabić.
Barbarko Myślę,że bardzo dobry, tylko pilnuj ich w tej stodole żeby się gdzie nie rozlazły bo małe koty lubią się oddalać.
Pożyczysz Darmokota? Jak ja bym chciała mieć kota, co fajki do domu znosi... :) Pozostałe Twoje widzę, że w letargu zimowym jak i moje, masę tłuszczową budują....jest tego i dobra strona, przynajmniej nie muszę się martwić, że znowu któregoś stracę, bo bym je miotłą musiała przez drzwi wypychać żeby raczyły wyjść na dwór..
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale! :wit ...jeśli będziesz miał siewki tych uroczych , niebieskich ostróżek...to ja poproszę! ;:108
Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Michale :wit

Moje dwa europejczyki też wygrzewają najchętniej futra w cieple kaloryferów, ale nowy, młody nabytek szaleje po całym domu, siejąc spustoszenie i wzbudzając powszechną panikę. :wink: Trzeba je nieco temperować, bo już ważą każdy ponad 6 kg, a co będzie gdy jeszcze urosną ? Jak tu się boksować z 9 kg dwójką ;:134 :shock: Więc uczymy się powoli, aczkolwiek z nikłym jak dotąd skutkiem, zasad kociego savoir-vivre . Jakieś światełko w tunelu błyska, więc jest nadzieja że do lata towarzystwo nabierze światowej ogłady, a domownicy odetchną z ulgą, tylko czasem wspominając z dreszczem trwogi, szalone czasy kociej młodości... :lol:

Twoje kocidła jak widzę stateczne, ze stoickim spokojem przesypiają zimę, by wiosną rozpocząć ciekawe, pełne przygód, ogrodowe życie.

Zachody z 13 stycznia po prostu niesamowite ;:oj Aż nierealne...

Michałku pozdrawiam serdecznie, pamiętam o sumaku dla Ciebie, wiosną wyślę :wink:
Marysia
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45

Post »

Oglądając ogród zwracałem specjalnie uwagą na kamienie i stwierdziłem, że masz ich co niemiara.
Tak nawiązuje do tego mojego jednego.
Dochodzę do takiego wniosku, że w ogródkach to same Syzyfy pracują :D .
Pomimo sierpniowej suszy, jesienią drzewka wyglądały ładnie. Tyle liści na gałęziach, no i te kolory ;:215 .
:wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michałku :) pozdrawiam w nowym roku i życzę wszelkiej pomyślności ;:304
Niesamowite fotki wieczornego nieba. Skąd taka czerwień na niebie o tej porze roku ?
Kociaczki takie spaśnięte i leniwe , widać jak mają dobrze u Ciebie.
Moja Misia też nabrała ciała. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Jakie śliczne zachody ;:oj ;:oj ;:oj A kotki są bardzo słodkie ;:168
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Michał... :wit
Nic Ci tam nie słodziłam, bo zawsze grejpfruty lubiłam... Ewentualnie cytryny, pomarańcze za słodkie były... ;:306
Pisz, jak najwięcej, lubię Ciebie czytać... ;:333
Foty piękne... Ja specjalnie nie mam czym robić, a i niespecjalnie umiem...
Za Ostróżki i resztę dziękuję Ci bardzo, bardzo... ;:196
Tam, wcześniej, to chyba Basia pisała o kotach...
Ja bym te dwa kocurki wykastrowała, nie czekając na kotkę... Dwa koty to i tak sporo w rodzinie... Nie ma co czekać, u mnie już kocur rok po kastracji, a dalej znaczy teren... Dobrze, że to już nie śmierdzi... ;:131
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To znaczenie doprowadzało mnie już do złości :? Drendek sąsiadki wkradał się czasem do domu, żeby zajrzeć do miseczek, a przy okazji zadzierał ogon przy każdej futrynie i w każdym kącie. To nie wina kota, więc męczyłam wyłącznie sąsiadkę :wink:
W ogrodzie mi nie przeszkadza. Niech sobie znaczy. Zdarza mu się rzadko, ale zadarty ogon czasem widuję :D
Od wczoraj zaczęła się prawdziwa zima, w nocy -9, w dzień -5, teraz -7. Wszędzie biało, choć pokrywa śniegu wcale nie jest gruba. U mnie -20 to jeszcze nadal ciepło, więc na razie przeciw takiej zimie nie protestuję :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”