Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Nasza Kochana Agnieszka w swoim żywiole ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też był cudownie słoneczny i ciepły dzień, więc podgoniłam trochę z robotą.
Właściwie, gdyby jutro spadł śnieg, to chyba nie zmartwiłabym się, bo to co najważniejsze już zrobiłam ;:170
...ale nie spadnie :lol: Jutro znowu będziemy szukać jesieni w naszych ogrodach ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Agnieszko, jesień w Twoim ogrodzie jest przepiękna ;:167 Wszystkie najpiękniejsze kolory w mistrzowskich ujęciach. A te oszronione - rewelacja, cukiereczki z lukrem! Teraz zobaczyłam ile Ty masz hortensji :shock: Trochę mam do nadrobienia ;:223

Marzy mi się lot balonem...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

:wit Witaj Aga w ten jakże ciepły poranek. Za odpowiedź dotyczącą czyszczenia rabat bardzo dziękuję. Ja do tej pory karnie na kolanach wybierałam niemal co do ostatniego listka. Zajmowało mi to ogrom czasu a i kręgosłup odczuwał. W tym roku z tym koniec obmiotę tylko iglaczki, trawnik na bieżąco to jasna sprawa, a reszta niech się naturalnie zagospodarowuje. W tym roku tak sobie dałam do wiwatu z robotą, że teraz chodzę i jakoś dziwnie żadnych przeróbek nie szykuję. Ciekawa jestem czy ten stan spełnienia utrzyma mi się na dłużej?
Życzę słonecznej mimo prognoz pogody.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Nastepny cieply i sloneczny Agus :wit Wczoraj sie juz wnerwilam i poszlam znowu do lekarza, bo nie moze tak byc zeby czwarty tydzien mnie trzymalo - dostalam nastepne przeciwzapalne i konska dawke przeciwbolowych. Oczywiscie musialam obiecac doktorce, ze będę sie oszczedzac :wink: ona z przeciwbolowymi jest bardzo ostrozna, bo uwaza ze jak czleka pobolewa, to czlek sie sila rzeczy oszczedza a jak weznie prochy, to szaleje jak pijany Zajac i nigdy nie wyzgrowieje. Ale powiedzialam, ze juz rady nie daje .... z tym ze racje miala, bo lapalam sie na tym, ze ciagle ciagnelo mnie do ciezkich prac :twisted:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry!
Zaplanowałam na dziś sporo aktywności w ogrodzie, ale plany zweryfikowała pogoda - niestety od jakiegoś czasu pada. Mówi się trudno!
Za to temperatura zdecydowanie rozpieszcza - o 7ej rano było już 14 stopni... oby weekend był przyjemny i równie ciepły!

Julek, u mnie słonka nie ma... od rana dość mocno pada. Mam nadzieję, że poszłaś jednak po rozum do głowy i dasz sobie na luz z pracami w ogrodzie... tulipany posadzone, więc już odpuść... pozostanie zrobić kopczyki przed zimą, ale chyba na to jeszcze przyjdzie nam poczekać - na mrozy się nie zapowiada ;-) Miłego!
Bogna, bardzo proszę ;:168 Myślę, że szkoda czasu i kręgosłupa na pieczołowite wybieranie liści z rabat... toż one między korą same się do wiosny rozłożą, a jeśli wtedy będzie coś gryźć w oczy, to ilości będą już minimalne. Stan spełnienia możesz spokojnie podtrzymywać :)
Prognozy chyba się sprawdziły, bo deszczowo dziś... przyda się chwila odpoczynku od ogrodu. Pozdrowienia!
Bozuniu, cieszę się, że znowu mogę Cię gościć w swoim ogrodzie! Nie rewolucjonizuję go co prawda tej jesieni, ale na wiosnę mam już trochę planów... byleby finanse pozwoliły na ich realizację :) Zapraszam i pozdrawiam.
Iwonko, aż żal nie wykorzystać pogody na przebywanie w ogrodzie - bez względu na to, czy zażywamy relaksu w promieniach słońca, czy pracujemy... Ja w zasadzie też większość mam zrobioną... potrzebuję jednak jeszcze kilku dni na porządki i można czekać na kopcowanie róż :) Miłego!
Marysiu, dobrze powiedziane! :)
Gosiu, bardzo mi miło - dziękuję! Fotografowanie - mimo, że umiejętności często opierają się na fotograficznej intuicji - to moja pasja i wychodzę z założenia, że czym więcej zdjęć, tym szersze w tej sferze doświadczenie. Twoje fotki są coraz lepsze, serio! Dziękuję za odwiedziny.
Elu, cała przyjemność po mojej stronie :)
Mireczko, tak, to prawda - fotografowanie sprawia mi dużą frajdę, zatem póki pogoda dopisuje, trzymam aparat pod ręką.
Ewo, Twoje zdjęcia są bardzo dobre - oddają kolor, dobrze pokazują perspektywę. O udanym zdjęciu niekoniecznie świadczy topowa klasa aparatu... namawiam do robienia jak największej ilości zdjęć, z różnych ujęć i ekspozycji.
Dużo zrobiłaś w ogrodzie! Pozdrowienia!
Dario, mnie też się podobają ostatnie ujęcia... światło było doskonałe :)
Marzenko, to miłe, że w taki sposób odbierasz fotki z mojego ogrodu... staram się pracować nad jakością zdjęć, ale wciąż mam braki w kwestii dobrego oddania na zdjęciach pejzażu... ale, kurs fotograficzny przede mną - tę kompetencję też zgłębię :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Skłamałam :oops: Nie wyjdziemy do ogrodu. Pogoda jest mglisto-deszczowa...nędzna ;:47
Energia mnie opuściła, a jeszcze wczoraj mogłam przenosić góry.
Może w końcu opryskam pelargonie, bo chyba dojrzałam na nich mszyce, a wiesz jak jest: lepiej zapobiegać, niż leczyć.
Miłego leniuchowania ;:196 ...a może by tak zrobić coś pysznego na obiadek ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

To i ja Aguś podziękuję za informację odnośnie liści na rabatach. Podobnie jak Bogna wszystko do tej pory zbierałam tylko widzę że zaczynam przegrywać z drzewami ;:173 W takim razie zostają i niech się rozkładają. Pozbieram tylko od gruszy bo miała chore liście a reszta niech robi za nawóz. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu u Ciebie pada, a u mnie odrobinę kropi, ciekawe czy przejaśni się , czy rozpada na dobre.....
Portrety roślin przepiękne.... jak zawsze ;:196
x-ag-a
---

Post »

Aguś, Justynko, Iwonko - pozdrawiam wieczorem :)

W drugiej połowie dnia się wypogodziło, ale na ogrodowe prace jakoś przeszła mi ochota... zamiast tego, spędziłam miłe chwile w Nutkowym towarzystwie, przy pysznej kawie i serniku dyniowym ;:167 Małgoś, dzięki za pogaduszki!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Sernik dyniowy..mniam, mniam ;:173
Fotki makro cudne, piękne jesienne detale...
Zazdroszczę Ci możliwości pracy w ogrodzie w ciagu dnia..mnie męczy zbyt krótki dzień ;:174 Wracam z pracy, godzinka i już ciemno ;:145
Prac porządkowych jeszcze sporo i kilka róż do przesadzenia...ale myślami jestem już przy wiośnie ;:130
Miłego wieczoru Agus ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Detal i światło - wszystko doskonałe.
Też czekałam dziś na rozpogodzenie, a gdy przyszło też mi się nie chciało nic robić. Jeszcze zdążymy :wink:
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry wszystkim!

Dzisiejszy poranek przywitał mnie takim pejzażem... ociepla się, ale wszystko we mgle:
Obrazek

Iwonko, bardzo dziękuję... ten dzień był piękny i dla fotografującego bardzo korzystny w dobre światło.
Kasiu, wierzę, że czujesz frustrację nie mogąc spędzić zbyt wiele czasu w ogrodzie po pracy... niestety rzeczywiście szybko się ściemnia. I tak pogoda nas rozpieszcza, ale to się odczuwa będąc w domu. Byleby do wiosny!
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj Aga .
Dziś u mnie też ogród cały we mgle . Mam jednak nadzieję , że słonko da radę przebić się przez chmury i będziemy mieć całkiem ładny dzionek .
Jak samopoczucie ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Inne oblicze Agusiowego ogrodu, tajemniczy.... ładne zdjęcie - teraz już pewnie słońce więc pięknego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”