Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21
Nasza Kochana Agnieszka w swoim żywiole 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też był cudownie słoneczny i ciepły dzień, więc podgoniłam trochę z robotą.
Właściwie, gdyby jutro spadł śnieg, to chyba nie zmartwiłabym się, bo to co najważniejsze już zrobiłam
...ale nie spadnie
Jutro znowu będziemy szukać jesieni w naszych ogrodach 
Właściwie, gdyby jutro spadł śnieg, to chyba nie zmartwiłabym się, bo to co najważniejsze już zrobiłam

...ale nie spadnie

Agnieszko, jesień w Twoim ogrodzie jest przepiękna
Wszystkie najpiękniejsze kolory w mistrzowskich ujęciach. A te oszronione - rewelacja, cukiereczki z lukrem! Teraz zobaczyłam ile Ty masz hortensji
Trochę mam do nadrobienia
Marzy mi się lot balonem...
Pozdrawiam

Marzy mi się lot balonem...
Pozdrawiam
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28

Życzę słonecznej mimo prognoz pogody.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Nastepny cieply i sloneczny Agus
Wczoraj sie juz wnerwilam i poszlam znowu do lekarza, bo nie moze tak byc zeby czwarty tydzien mnie trzymalo - dostalam nastepne przeciwzapalne i konska dawke przeciwbolowych. Oczywiscie musialam obiecac doktorce, ze będę sie oszczedzac
ona z przeciwbolowymi jest bardzo ostrozna, bo uwaza ze jak czleka pobolewa, to czlek sie sila rzeczy oszczedza a jak weznie prochy, to szaleje jak pijany Zajac i nigdy nie wyzgrowieje. Ale powiedzialam, ze juz rady nie daje .... z tym ze racje miala, bo lapalam sie na tym, ze ciagle ciagnelo mnie do ciezkich prac 

Dzień dobry!
Zaplanowałam na dziś sporo aktywności w ogrodzie, ale plany zweryfikowała pogoda - niestety od jakiegoś czasu pada. Mówi się trudno!
Za to temperatura zdecydowanie rozpieszcza - o 7ej rano było już 14 stopni... oby weekend był przyjemny i równie ciepły!
Julek, u mnie słonka nie ma... od rana dość mocno pada. Mam nadzieję, że poszłaś jednak po rozum do głowy i dasz sobie na luz z pracami w ogrodzie... tulipany posadzone, więc już odpuść... pozostanie zrobić kopczyki przed zimą, ale chyba na to jeszcze przyjdzie nam poczekać - na mrozy się nie zapowiada ;-) Miłego!
Bogna, bardzo proszę
Myślę, że szkoda czasu i kręgosłupa na pieczołowite wybieranie liści z rabat... toż one między korą same się do wiosny rozłożą, a jeśli wtedy będzie coś gryźć w oczy, to ilości będą już minimalne. Stan spełnienia możesz spokojnie podtrzymywać 
Prognozy chyba się sprawdziły, bo deszczowo dziś... przyda się chwila odpoczynku od ogrodu. Pozdrowienia!
Bozuniu, cieszę się, że znowu mogę Cię gościć w swoim ogrodzie! Nie rewolucjonizuję go co prawda tej jesieni, ale na wiosnę mam już trochę planów... byleby finanse pozwoliły na ich realizację
Zapraszam i pozdrawiam.
Iwonko, aż żal nie wykorzystać pogody na przebywanie w ogrodzie - bez względu na to, czy zażywamy relaksu w promieniach słońca, czy pracujemy... Ja w zasadzie też większość mam zrobioną... potrzebuję jednak jeszcze kilku dni na porządki i można czekać na kopcowanie róż
Miłego!
Marysiu, dobrze powiedziane!
Gosiu, bardzo mi miło - dziękuję! Fotografowanie - mimo, że umiejętności często opierają się na fotograficznej intuicji - to moja pasja i wychodzę z założenia, że czym więcej zdjęć, tym szersze w tej sferze doświadczenie. Twoje fotki są coraz lepsze, serio! Dziękuję za odwiedziny.
Elu, cała przyjemność po mojej stronie
Mireczko, tak, to prawda - fotografowanie sprawia mi dużą frajdę, zatem póki pogoda dopisuje, trzymam aparat pod ręką.
Ewo, Twoje zdjęcia są bardzo dobre - oddają kolor, dobrze pokazują perspektywę. O udanym zdjęciu niekoniecznie świadczy topowa klasa aparatu... namawiam do robienia jak największej ilości zdjęć, z różnych ujęć i ekspozycji.
Dużo zrobiłaś w ogrodzie! Pozdrowienia!
Dario, mnie też się podobają ostatnie ujęcia... światło było doskonałe
Marzenko, to miłe, że w taki sposób odbierasz fotki z mojego ogrodu... staram się pracować nad jakością zdjęć, ale wciąż mam braki w kwestii dobrego oddania na zdjęciach pejzażu... ale, kurs fotograficzny przede mną - tę kompetencję też zgłębię
Zaplanowałam na dziś sporo aktywności w ogrodzie, ale plany zweryfikowała pogoda - niestety od jakiegoś czasu pada. Mówi się trudno!
Za to temperatura zdecydowanie rozpieszcza - o 7ej rano było już 14 stopni... oby weekend był przyjemny i równie ciepły!
Julek, u mnie słonka nie ma... od rana dość mocno pada. Mam nadzieję, że poszłaś jednak po rozum do głowy i dasz sobie na luz z pracami w ogrodzie... tulipany posadzone, więc już odpuść... pozostanie zrobić kopczyki przed zimą, ale chyba na to jeszcze przyjdzie nam poczekać - na mrozy się nie zapowiada ;-) Miłego!
Bogna, bardzo proszę

Prognozy chyba się sprawdziły, bo deszczowo dziś... przyda się chwila odpoczynku od ogrodu. Pozdrowienia!
Bozuniu, cieszę się, że znowu mogę Cię gościć w swoim ogrodzie! Nie rewolucjonizuję go co prawda tej jesieni, ale na wiosnę mam już trochę planów... byleby finanse pozwoliły na ich realizację

Iwonko, aż żal nie wykorzystać pogody na przebywanie w ogrodzie - bez względu na to, czy zażywamy relaksu w promieniach słońca, czy pracujemy... Ja w zasadzie też większość mam zrobioną... potrzebuję jednak jeszcze kilku dni na porządki i można czekać na kopcowanie róż

Marysiu, dobrze powiedziane!

Gosiu, bardzo mi miło - dziękuję! Fotografowanie - mimo, że umiejętności często opierają się na fotograficznej intuicji - to moja pasja i wychodzę z założenia, że czym więcej zdjęć, tym szersze w tej sferze doświadczenie. Twoje fotki są coraz lepsze, serio! Dziękuję za odwiedziny.
Elu, cała przyjemność po mojej stronie

Mireczko, tak, to prawda - fotografowanie sprawia mi dużą frajdę, zatem póki pogoda dopisuje, trzymam aparat pod ręką.
Ewo, Twoje zdjęcia są bardzo dobre - oddają kolor, dobrze pokazują perspektywę. O udanym zdjęciu niekoniecznie świadczy topowa klasa aparatu... namawiam do robienia jak największej ilości zdjęć, z różnych ujęć i ekspozycji.
Dużo zrobiłaś w ogrodzie! Pozdrowienia!
Dario, mnie też się podobają ostatnie ujęcia... światło było doskonałe

Marzenko, to miłe, że w taki sposób odbierasz fotki z mojego ogrodu... staram się pracować nad jakością zdjęć, ale wciąż mam braki w kwestii dobrego oddania na zdjęciach pejzażu... ale, kurs fotograficzny przede mną - tę kompetencję też zgłębię

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Skłamałam
Nie wyjdziemy do ogrodu. Pogoda jest mglisto-deszczowa...nędzna
Energia mnie opuściła, a jeszcze wczoraj mogłam przenosić góry.
Może w końcu opryskam pelargonie, bo chyba dojrzałam na nich mszyce, a wiesz jak jest: lepiej zapobiegać, niż leczyć.
Miłego leniuchowania
...a może by tak zrobić coś pysznego na obiadek 

Energia mnie opuściła, a jeszcze wczoraj mogłam przenosić góry.
Może w końcu opryskam pelargonie, bo chyba dojrzałam na nich mszyce, a wiesz jak jest: lepiej zapobiegać, niż leczyć.
Miłego leniuchowania

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
To i ja Aguś podziękuję za informację odnośnie liści na rabatach. Podobnie jak Bogna wszystko do tej pory zbierałam tylko widzę że zaczynam przegrywać z drzewami
W takim razie zostają i niech się rozkładają. Pozbieram tylko od gruszy bo miała chore liście a reszta niech robi za nawóz. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguniu u Ciebie pada, a u mnie odrobinę kropi, ciekawe czy przejaśni się , czy rozpada na dobre.....
Portrety roślin przepiękne.... jak zawsze
Portrety roślin przepiękne.... jak zawsze

Aguś, Justynko, Iwonko - pozdrawiam wieczorem
W drugiej połowie dnia się wypogodziło, ale na ogrodowe prace jakoś przeszła mi ochota... zamiast tego, spędziłam miłe chwile w Nutkowym towarzystwie, przy pysznej kawie i serniku dyniowym
Małgoś, dzięki za pogaduszki!

W drugiej połowie dnia się wypogodziło, ale na ogrodowe prace jakoś przeszła mi ochota... zamiast tego, spędziłam miłe chwile w Nutkowym towarzystwie, przy pysznej kawie i serniku dyniowym

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Sernik dyniowy..mniam, mniam
Fotki makro cudne, piękne jesienne detale...
Zazdroszczę Ci możliwości pracy w ogrodzie w ciagu dnia..mnie męczy zbyt krótki dzień
Wracam z pracy, godzinka i już ciemno
Prac porządkowych jeszcze sporo i kilka róż do przesadzenia...ale myślami jestem już przy wiośnie
Miłego wieczoru Agus

Fotki makro cudne, piękne jesienne detale...
Zazdroszczę Ci możliwości pracy w ogrodzie w ciagu dnia..mnie męczy zbyt krótki dzień

Prac porządkowych jeszcze sporo i kilka róż do przesadzenia...ale myślami jestem już przy wiośnie

Miłego wieczoru Agus

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Detal i światło - wszystko doskonałe.
Też czekałam dziś na rozpogodzenie, a gdy przyszło też mi się nie chciało nic robić. Jeszcze zdążymy
Też czekałam dziś na rozpogodzenie, a gdy przyszło też mi się nie chciało nic robić. Jeszcze zdążymy

Dzień dobry wszystkim!
Dzisiejszy poranek przywitał mnie takim pejzażem... ociepla się, ale wszystko we mgle:

Iwonko, bardzo dziękuję... ten dzień był piękny i dla fotografującego bardzo korzystny w dobre światło.
Kasiu, wierzę, że czujesz frustrację nie mogąc spędzić zbyt wiele czasu w ogrodzie po pracy... niestety rzeczywiście szybko się ściemnia. I tak pogoda nas rozpieszcza, ale to się odczuwa będąc w domu. Byleby do wiosny!
Dzisiejszy poranek przywitał mnie takim pejzażem... ociepla się, ale wszystko we mgle:

Iwonko, bardzo dziękuję... ten dzień był piękny i dla fotografującego bardzo korzystny w dobre światło.
Kasiu, wierzę, że czujesz frustrację nie mogąc spędzić zbyt wiele czasu w ogrodzie po pracy... niestety rzeczywiście szybko się ściemnia. I tak pogoda nas rozpieszcza, ale to się odczuwa będąc w domu. Byleby do wiosny!
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Aga .
Dziś u mnie też ogród cały we mgle . Mam jednak nadzieję , że słonko da radę przebić się przez chmury i będziemy mieć całkiem ładny dzionek .
Jak samopoczucie ?
Dziś u mnie też ogród cały we mgle . Mam jednak nadzieję , że słonko da radę przebić się przez chmury i będziemy mieć całkiem ładny dzionek .
Jak samopoczucie ?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Inne oblicze Agusiowego ogrodu, tajemniczy.... ładne zdjęcie - teraz już pewnie słońce więc pięknego dnia!