Hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hacjenda Anego

Post »

Ciekawe czy Tosia nazbierała coś grzybków ,ale Twoje zbiory zasobne .Ja sie nie nadaję do zbierania jeszcze bym szatanów nazbierała myśląc ,ze to prawdziwki a i spotkać takiego jegomościa ;:185 wolę kupić w sklepie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Was serdecznie dziękując za odwiedziny i dobre słowo ;:138
Grzyby od zawsze lubiłem zbierać - miałem jakieś 4-5 lat jak już mnie ciągano po lesie - zostało mi to dzisiaj ....
i właśnie dzisiaj postanowiliśmy wybrać się na hacjendę na kawusię poobiednią (tak jak wczoraj - a dorwaliśmy się do roboty i .... mamy już porobione, tylko kosiarki nie chowałem, bo chyba jeszcze jeden pokos trzeba będzie zrobić)
dzisiaj pojechaliśmy rowerami :;230 bo to przecież 350m (popatrzcie na licznik - zrobiliśmy tylko 16,5 km ....bo fotka na działce i trzeba dodać te 350m)
jechaliśmy wzdłuż lasu, bo ładnie i kolorowo - przystanęliśmy raz by rozprostować .... raczej rozmasować dół pleców :) i .... nie oparliśmy się - grzyby były dookoła (a wczoraj już powiedziałem dosyć i .... odpuściłem grzybobranie)
to co nazbiearliśmy to widzicie - zaraz na ogrodzie poczyściłem, podgrzybki + prawusek już się suszą w piwnicy, a opieńki będą jutro w sosiku śmietankowym z dużą ilością zielonej pietruszki i makaronem - obowiązkowo kokardki :) bo taki nam najbardziej pasuje do opieniek .
Teraz to już naprawdę koniec grzybobrania - chyba, że przypadkiem znajdę coś w pięknych koszalińskich lasach, bo obowiązkowo wyborę się tam na spacer :heja

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Any :wit Nie pokazuj tego grzybobrania bo się zakradnę i zabiorę. Niestety forum tak nie działa a szkoda . :;230 :;230 No tych węży to sporo ;:oj ;:oj . U Ciebie nawet ogród cieszy oko swoimi kwiatami w ostatnie dnie przed zimą :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ja jakoś nie mogę się oprzeć grzybom....i nie mówię -dość.....ale brak czasu mnie ogranicza.....niestety ;:223
Byłam dziś i nawet spory koszyk mam....ale ciągle mało.....jeszcze bym poszła....jutro....pojutrze.....ale trzeba do pracy ;:223 (zdj u mnie)
ale tych "glizdowatych" to się okropnie boję.....brrrrr
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewiczko nie trzeba się zakradać i zabierać ...... wiele razy chodziłem na grzyby - bo lubię, a znalezione .... rozdawałem sąsiadom :D
no właśnie Grażyno i ja nie mogę sie oprzeć i jak wyżej napisałem .... nie obawiam się nadmiaru zbiorów

Dlaczego ja spotykam tyle robaczków?
bo byłem kiedyś indianinem :;230 i po lesie chodzę cicho, cichuteńko ...
moja żona zawsze mówiła, że ją straszę bo ona nigdy nie widziała żmiji, a tu ... właśnie ta brązowa ze zdjęcia została zauważona przez nią :)
a największą ilość jaką widziałem na jednej wycieczce to 18 (osiemnaście) sztuk, było tak jak obecnie - ostatni ciepły dzień i wygrzewały się przed zimowym snem.

To moje ciche chodzenie ma i dobre strony - spotykam wiele różnych zwierząt, ale ma też minusy - kiedyś wlazłem na .... dzika ;:oj dosłownie 1 m ode mnie spał sobie - ależ on poooszedł w krzaki z wielkim fuknięciem ..... a ja, ja stałem jak zamurowany bo moje serce gdzieś wyskoczyło, a potem zauważyłem, że mam je na ramieniu ... czy też to była moja dusza? ;:202
na dziki często wchodziłem, ale nigdy tak blisko - znając miejsca gdzie one nocują starałem się ... dać znać -
uwaga dziki .. Any nadchodzi ... idźcie sobie pomagało - słyszałem tylko tupot.
tak samo sarny mnie wiele razy wystraszyły (a ja je) to są właśnie uroki samotnych cichych wędrówek po lesie ;:138
pewnego razu z lasu na ścieżkę wyszło stado jeleni i saren - jakieś 20m ode mnie - ja stałem bez ruchu i one też .... ok minuty - potem stado pomału przeszło przez ścieżkę w las a wielki rogacz stał do końca wpatrzony we mnie ... nawet gdybym miał aparat to ruch rąk spłoszyłby stado - a tak ... miałem przepiękną ucztę dla oczu

Jak wspominałem - od 4/5 roku życia jestem z lasem za pan brat - najpierw z babcią (ona mnie nauczyła najwięcej) potem z rodzicami - a że tata pracował w lesie to całe wakacje jeździłem z nim niemal codzennie.
:wit
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

to fajna umiejętność te ciche przemieszczania się :) no nie licząc wejścia na dzika... dobrze że nei był agresywnie nastawiony ;:173
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osiu kto wie czy on nie był bardziej przestraszony niż ja :;230

wiecie co?
grilla mam,
wędzarnik mam,
a w podróży zauważyłem taki pożyteczny sprzęt ...
ech! postawić na ogrodzie - zagospodarować owoce i ..... cieszyć się, cieszyć :tan

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No super pędzarnia :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

No i Andrzej zostanie bimbrownikiem :;230
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Superrrr sprzecicho ;:oj
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!
wróciłem od ... barku ze szklaneczką rakiji - nie oparłem się, patrząc na to wstawione zdjęcie :;230
myslę, myślę .... bo to pożyteczna maszyna :)

zgadzam się z Wami Ewo i Jadziu :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Taki sprzęt to mercedes wśród bimbrownii ;:180
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

ny :wit Ja mieszkam w takich okolicach gdzie trunek zwany "śliwowicą łącką " tak właśnie pędzono . Zresztą ten trunek w
Łacku koło Nowego Sącza króluje . Znam ten smak :;230 Właśnie jesienią jest tak zwane " owocobranie " czyli zbiór śliwek węgierek i jest to święto regionalne. Ciekawe w jakich to okolicach widziałeś. Bardzo profesjonalne ;:138

-- 23 paź 2012, o 19:56 --

Zgubiłam A
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewiczko w niedzielę właśnie u sąsiada otworzyliśmy Łącką - co krasi lica ta śliwowica 70% dlatego długo stała bo ... bał się tych procentów,
ale, że w grupie raźniej, to ... było po strachu :tan
wiem, że wasi ze ślwkami jeżdżą na Śłowację (albo już z zacierem) i tam im destylują - dostają gotowy płyn i papier o legalnej destylacji ...
jakby to u nas nie można było tego zrobić ....
a fotkę tego sprzętu zrobiłem w Chorwacji
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och Any jesteś niemożliwy :;230 .Rakija ma fajny smak też ją kosztowałam jak byłam w Chorwacji i ich wina są również dobre .Pędzi sie tam i sprzedaje prawie w każdym domu ,a Łęcką też kosztowałam atomistyczna ;:oj Oj trunkowy wątek sie zrobił :;230 :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”