To bylo tak.......cz 2
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: To bylo tak.......cz 2
Storczyki, to wbrew pozorom (też tak myślałam) nie są bardzo trudnymi roślinami w uprawie. Twój pięknie się prezentuje.
Działeczka wypiękniała, a Ty działasz bardzo prężnie i zgodnie z planem. nic tylko podziwaić Cię za całokształt.
Działeczka wypiękniała, a Ty działasz bardzo prężnie i zgodnie z planem. nic tylko podziwaić Cię za całokształt.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podziwiam... ja, storczyki tylko wykańczam, więc rodzinka już mi takich prezentów nie robi - litościwi są dla roslinek
Ja też juz po urlopie... ale Ty miałaś fajniejszy, górzysty, a ja leniuchowałam na działce...
Niesamowite masz te odmiany hortensji... że też ja jeszcze nie napatoczyłam sie na tą szkółkę na Janosika, trzeba to koniecznie, jak najszybciej zmienić... a może szykuje sie jakis szkółking ?

Ja też juz po urlopie... ale Ty miałaś fajniejszy, górzysty, a ja leniuchowałam na działce...
Niesamowite masz te odmiany hortensji... że też ja jeszcze nie napatoczyłam sie na tą szkółkę na Janosika, trzeba to koniecznie, jak najszybciej zmienić... a może szykuje sie jakis szkółking ?

-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Ewka- piękne hortensje - ja też kupiłam w tym roku Misia - ale małego- będzie kwitnąć w przyszłym roku- ale już się cieszę - na to przyszłoroczne kwitnienie 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Zarąbiste hortensje. Czemu u mnie się nie udają? 

Gosiu - może masz jakieś sprawdzone ćwiczenia - chętnie skorzystam z linku.
Muszę kupić podłoże do storczyka, ale najpierw poczytać które najlepsze- może jakieś polecicie?
Milenko - troszkę mi się skomplikowało i nie wiem kiedy na działeczkę pojadę . Całe szczęście że u nas mocno popadało - rośliny są sporo wyściólkowane to powinny dać rade
Agatko - no widzisz- dają radę chyba jakiegoś białego z różową plamką zlecę Tesi i Olkowi do zakupu
Aguś u nas sporo popadało i mam nadzieję ze roślinom to pomoże.
Co do storczyka to jestem zdziwiona, że tak długo kwitnie
Ewunia- ja jednak wolę dzialkę, na Janosika faktycznie że możemy się brygadą wybrać - Oli z Terenią też pewnie pojadą
, bo Tesi w oko jedna wpadla - no chyba że już byli
Marzenko ależ mnie zawstydziłaś. Mam już przesadzone jagody,peonie - czekają na Ciebie
Beatko Misiek jest po prostu niesamowity- ja też miałam maluszka i zakwitnie chyba czterema kwiatkami, większy z Florini dał radę wcześniej
Dorotko - pojęcia nie mam
one są bezproblemowe
- wystarczy im dużo słoneczka i gnojówki co 14 dni
Muszę kupić podłoże do storczyka, ale najpierw poczytać które najlepsze- może jakieś polecicie?
Milenko - troszkę mi się skomplikowało i nie wiem kiedy na działeczkę pojadę . Całe szczęście że u nas mocno popadało - rośliny są sporo wyściólkowane to powinny dać rade

Agatko - no widzisz- dają radę chyba jakiegoś białego z różową plamką zlecę Tesi i Olkowi do zakupu

Aguś u nas sporo popadało i mam nadzieję ze roślinom to pomoże.
Co do storczyka to jestem zdziwiona, że tak długo kwitnie

Ewunia- ja jednak wolę dzialkę, na Janosika faktycznie że możemy się brygadą wybrać - Oli z Terenią też pewnie pojadą

Marzenko ależ mnie zawstydziłaś. Mam już przesadzone jagody,peonie - czekają na Ciebie
Beatko Misiek jest po prostu niesamowity- ja też miałam maluszka i zakwitnie chyba czterema kwiatkami, większy z Florini dał radę wcześniej

Dorotko - pojęcia nie mam

Pozdrawiam. Ewa
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Na Janosika w przyszłym tygodniu -Podłoże w Castoramie -są dwa ,jedno do D-przepraszam 

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ewa piękne masz Hortensje , ja wsadziłam patyki Polar Bear , może coś wyrośnie .
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Ewciu ,widzę u Ciebie wszelakie ogrodnicze talenta .Ja ze storczykami jeszcze nie próbowalam ,wydają mi się takie elegancko wyniosłe i wręcz się ich boję .Ale Ty sobie radzisz 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Urlop zaliczony, szkółking też + następne się szykują, spotkanie z "szantażem"
również, to teraz w razie pobytu leżenie na ławce pozostaje
No i jak można się nie zakochać w takich kwiatostanach
Z czego robiłaś gnojówkę do nich?

No i jak można się nie zakochać w takich kwiatostanach

Z czego robiłaś gnojówkę do nich?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Oli a które jest to lepsze?? ,żebym czasem ciała nie dała. na Janosika niestety z Wami się nie załapię
Danusia z moich doświadczeń Polar Bear bardzo ładnie się ukorzenia- na pewno będziesz się cieszyć w przyszłym roku
Ewuś - moje talenta
Mam w domciu kilka kwiatków bo sezon urlopowy nie pozwala na więcej . A te co mam to wystarczy podlać raz na miesiąc, no może storczyki troszkę częsciej ,ale daję radę. Jak miałam inne kwiatuszki to po prostu wysychały
, Zdecydowanie wole ogrodowe
Ewuś czy glina wymieszana z kompostem i obornikiem będzie dobra dla róż?
Ilonko z tym leżeniem to chyba jednak tak łatwo nie będzie , wszak zaraz grzybki się zaczną, a ja uwielbiam chodzić po nie do lasu
Gnojówka to tradycyjnie trawa + pokrzywy

Danusia z moich doświadczeń Polar Bear bardzo ładnie się ukorzenia- na pewno będziesz się cieszyć w przyszłym roku
Ewuś - moje talenta

Ewuś czy glina wymieszana z kompostem i obornikiem będzie dobra dla róż?
Ilonko z tym leżeniem to chyba jednak tak łatwo nie będzie , wszak zaraz grzybki się zaczną, a ja uwielbiam chodzić po nie do lasu

Gnojówka to tradycyjnie trawa + pokrzywy
Pozdrawiam. Ewa
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Ewuś daj znać kiedy będzie Ci pasowało spotkanie i gdzie? Moje boczniaki chyba na ten weekend dorosną do zjedzenia.
Wcale nie miałam zamiaru zawstydzać, naprawdę podoba mi się jak urządzasz swój zielony kawałek świata.
A furteczka do lasu sprawdzi się świetnie w wyprawach po grzyby do lasu
Wcale nie miałam zamiaru zawstydzać, naprawdę podoba mi się jak urządzasz swój zielony kawałek świata.
A furteczka do lasu sprawdzi się świetnie w wyprawach po grzyby do lasu

- ewa_rozalka
- 1000p
Ewciu ,papu ,które chcesz zaserwować różom ,może być za mocne .Jeżeli masz kompost ,to go użyj .
Jeżeli nie masz ,kup gotowe podłoże .Warto w nie zainwestować ,bo to są piękne róże i będą Ci w nim rosły długie lata .Tylko nie kupuj ziemi uniwersalnej ,bo ona się nie nadaje do róż .
Jeżeli nie masz ,kup gotowe podłoże .Warto w nie zainwestować ,bo to są piękne róże i będą Ci w nim rosły długie lata .Tylko nie kupuj ziemi uniwersalnej ,bo ona się nie nadaje do róż .

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Jenysiu Ty jak mój eM - grzyby niedługo będą. A kiedyś na grzyby to wołami musiałam go wyciągać 

Pozdrawiam - Ilona
Marzenko - jak będę na działce to po prostu zadzwonię do Ciebie- jak nie będziesz mogła podjechać to przywiozę do Łodzi i podam Tobie przez Elę, wiem że Ela często na nasz ryneczek podjeżdża, a od ryneczku do mnie to 5 minut
.
Ewuś mam kompost, czy mogę go zmieszać w proporcji
moja ziemia-kompost -glina
2-2-1
Ilonko mojego też wolami kiedyś ciągałam - teraz przestałam bo widać, że nie za bardzo to lubi - po prostu się nie zaraził

Ewuś mam kompost, czy mogę go zmieszać w proporcji
moja ziemia-kompost -glina
2-2-1
Ilonko mojego też wolami kiedyś ciągałam - teraz przestałam bo widać, że nie za bardzo to lubi - po prostu się nie zaraził

Pozdrawiam. Ewa
- ewa_rozalka
- 1000p
Ewciu taka proporcja może być ,możesz to nawet już naszykować ,na 5 dołów