To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

Storczyki, to wbrew pozorom (też tak myślałam) nie są bardzo trudnymi roślinami w uprawie. Twój pięknie się prezentuje.
Działeczka wypiękniała, a Ty działasz bardzo prężnie i zgodnie z planem. nic tylko podziwaić Cię za całokształt.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam... ja, storczyki tylko wykańczam, więc rodzinka już mi takich prezentów nie robi - litościwi są dla roslinek :;230

Ja też juz po urlopie... ale Ty miałaś fajniejszy, górzysty, a ja leniuchowałam na działce...

Niesamowite masz te odmiany hortensji... że też ja jeszcze nie napatoczyłam sie na tą szkółkę na Janosika, trzeba to koniecznie, jak najszybciej zmienić... a może szykuje sie jakis szkółking ? :uszy
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Ewka- piękne hortensje - ja też kupiłam w tym roku Misia - ale małego- będzie kwitnąć w przyszłym roku- ale już się cieszę - na to przyszłoroczne kwitnienie :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zarąbiste hortensje. Czemu u mnie się nie udają? ;:145
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Gosiu - może masz jakieś sprawdzone ćwiczenia - chętnie skorzystam z linku.
Muszę kupić podłoże do storczyka, ale najpierw poczytać które najlepsze- może jakieś polecicie?
Milenko - troszkę mi się skomplikowało i nie wiem kiedy na działeczkę pojadę . Całe szczęście że u nas mocno popadało - rośliny są sporo wyściólkowane to powinny dać rade :wink:
Agatko - no widzisz- dają radę chyba jakiegoś białego z różową plamką zlecę Tesi i Olkowi do zakupu ;:306
Aguś u nas sporo popadało i mam nadzieję ze roślinom to pomoże.
Co do storczyka to jestem zdziwiona, że tak długo kwitnie :shock:
Ewunia- ja jednak wolę dzialkę, na Janosika faktycznie że możemy się brygadą wybrać - Oli z Terenią też pewnie pojadą ;:306 , bo Tesi w oko jedna wpadla - no chyba że już byli ;:224
Marzenko ależ mnie zawstydziłaś. Mam już przesadzone jagody,peonie - czekają na Ciebie
Beatko Misiek jest po prostu niesamowity- ja też miałam maluszka i zakwitnie chyba czterema kwiatkami, większy z Florini dał radę wcześniej :wink:
Dorotko - pojęcia nie mam :roll: one są bezproblemowe ;:108 - wystarczy im dużo słoneczka i gnojówki co 14 dni
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Na Janosika w przyszłym tygodniu -Podłoże w Castoramie -są dwa ,jedno do D-przepraszam :oops:
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Ewa piękne masz Hortensje , ja wsadziłam patyki Polar Bear , może coś wyrośnie .
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Ewciu ,widzę u Ciebie wszelakie ogrodnicze talenta .Ja ze storczykami jeszcze nie próbowalam ,wydają mi się takie elegancko wyniosłe i wręcz się ich boję .Ale Ty sobie radzisz ;:196
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Urlop zaliczony, szkółking też + następne się szykują, spotkanie z "szantażem" :wink: również, to teraz w razie pobytu leżenie na ławce pozostaje
No i jak można się nie zakochać w takich kwiatostanach :D

Z czego robiłaś gnojówkę do nich?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Oli a które jest to lepsze?? ,żebym czasem ciała nie dała. na Janosika niestety z Wami się nie załapię ;:185
Danusia z moich doświadczeń Polar Bear bardzo ładnie się ukorzenia- na pewno będziesz się cieszyć w przyszłym roku
Ewuś - moje talenta ;:202 :;230 :;230 Mam w domciu kilka kwiatków bo sezon urlopowy nie pozwala na więcej . A te co mam to wystarczy podlać raz na miesiąc, no może storczyki troszkę częsciej ,ale daję radę. Jak miałam inne kwiatuszki to po prostu wysychały ;:306 , Zdecydowanie wole ogrodowe ;:306
Ewuś czy glina wymieszana z kompostem i obornikiem będzie dobra dla róż?

Ilonko z tym leżeniem to chyba jednak tak łatwo nie będzie , wszak zaraz grzybki się zaczną, a ja uwielbiam chodzić po nie do lasu ;:306
Gnojówka to tradycyjnie trawa + pokrzywy
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewuś daj znać kiedy będzie Ci pasowało spotkanie i gdzie? Moje boczniaki chyba na ten weekend dorosną do zjedzenia.
Wcale nie miałam zamiaru zawstydzać, naprawdę podoba mi się jak urządzasz swój zielony kawałek świata.
A furteczka do lasu sprawdzi się świetnie w wyprawach po grzyby do lasu ;:108
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewciu ,papu ,które chcesz zaserwować różom ,może być za mocne .Jeżeli masz kompost ,to go użyj .
Jeżeli nie masz ,kup gotowe podłoże .Warto w nie zainwestować ,bo to są piękne róże i będą Ci w nim rosły długie lata .Tylko nie kupuj ziemi uniwersalnej ,bo ona się nie nadaje do róż . ;:196
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Jenysiu Ty jak mój eM - grzyby niedługo będą. A kiedyś na grzyby to wołami musiałam go wyciągać :;230
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Marzenko - jak będę na działce to po prostu zadzwonię do Ciebie- jak nie będziesz mogła podjechać to przywiozę do Łodzi i podam Tobie przez Elę, wiem że Ela często na nasz ryneczek podjeżdża, a od ryneczku do mnie to 5 minut :wink: .
Ewuś mam kompost, czy mogę go zmieszać w proporcji
moja ziemia-kompost -glina
2-2-1
Ilonko mojego też wolami kiedyś ciągałam - teraz przestałam bo widać, że nie za bardzo to lubi - po prostu się nie zaraził ;:185
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewciu taka proporcja może być ,możesz to nawet już naszykować ,na 5 dołów ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”