To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

Ewuniu, dzięki za cudowną gościnę ;:196 i masę roślinnych prezentów ;:196 Jesteś wspaniałą , przemiłą gospodynią ;:180
Masz świetną działeczkę, dużą , z fajnymi rabatami ;:138 ;:138 ;:138 miło spędziłam u Ciebie ten dzień ;:180
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewuś,niestety nie udało mi się dotrzeć do Ciebie dziś. Już załuję, ale może jeszcze uda nam się spotkać?
Może na sms będzie lepszy kontakt niż PW
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Ewuś. Co słychać?
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ewciu milutkie widoczki pokazałaś :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Witajcie dziewczynki.
Niestety to co dobre szybko się kończy . Jedni zaczynają urlopy ,inni kończą - ja niestety nalezę do tej drugiej grupy.
To co miałam zaplanowane udało się zrealizować- ;:108 w przyszłym roku czeka mnie zrobienie obrzeży i zakup kory.Rośliny już powysadzane do gruntu ,ale jak to u nas bywa kilka roślin wymaga przesadzenia :;230 :;230 - Dam już chyba im w tym roku spokój i przesadzę wiosną . Zrobiłam w tym tygodniu 10 stanowisk pod winogrona i czeka mnie zrobienie jeszcze 5 pod róże które mają do mnie dojść. Nie jest to proste bo w moim przypadku trzeba co najmniej wykopać taczkę ziemi (piachu) i uzupełnić gliną z kompostem i torfem i obornikiem wiec jest co robić. Tym bardziej ,że glina leży na kupie i do każdego nabrania potrzebna jest glebogryzarka, aby w ogóle to rozbić ;:223 , ale widzę że roślinom służy taka mieszanka , zastanawiam się tylko czy dla róż mogę zrobić takie stanowiska???? - Może ktoś podpowie :?: :?: Będą to moje pierwsze róże ;:224 . Mam jeszcze patyczki róż które stoją pod butelkami. Trzy z nich puściły listki i korzonki przerosły doniczki - odkryłam je dzisiaj i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam :oops:

Eli chciałabym bardzo podziękować za zakup dwóch pięknotek ;:196 ,które już są posadzone, a Olkowi za dowóz do mnie na działeczkę . ;:196 i odwiedziny z Tereską ;:196 Fotka ode mnie z działeczki,na moje oko i pamięć Olek chyba tłumaczy na jaką głębokość ma wkopaną papę, aby korzenie nie przerastały do sąsiada ;:306 ;:306 . Dziękuje Wam za odwiedziny i szantaż :;230 :;230 :;230

Obrazek

Pobyt w górach niby krótki ale ten gorący tydzień rośliny niestety odczuły . Sporo hortensji zrzuciło liście i nie ma co pokazywać - szczególnie te co zostały przesadzane podczas kwitnienia . Stoją sobie gałazki z kwiatem na końcu ;:145
Jedna hortensja szczególnie mnie oczarowała w tym roku to Polar Bear . Miałam jedną ale malutką więc dokupiłam większą aby nacieszyć się kwiatami, choć druga też mi zrobiła niespodziankę i mimo swojej wielkości rozkwita - to ta druga .
Nie wiem czy u was też ale u mnie ta hortensja jak dotąd nie wybarwiła się na biało ;:185 - trzyma taki lekko żółty kolor a od dołu już zaczyna się przebarwiać

Obrazek

mały Misiek

Obrazek

Limelight mimo że zapowiadała się super nie pokazała pięknych kwiatów - zapewne susza sie przyczyniła do tego

Obrazek

Vanilia już zaczyna się przebarwiać

Obrazek

Early Sensation już stoi różowa, a niebawem rozkwitnie drugi rzut :wink:

Obrazek

Tutaj hortensja która została kupiona jako Grandiflora , ale oczywiście nią nie jest :oops: . W zeszłym roku nie zdążyła pokazać kwiatów bo rosła w cieniu

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewuniu, piękne masz hortensje ;:138 ;:138 ;:138 Gdybym miała większy ogród też bym kilka z nich u siebie posadziła ;:108
Żurawki i hortensja od Ciebie już posadzone :heja
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Ewus tez wróciłam dziś z gór ,Było cudownie,.Ale na działce kiepsko ,sucho i wszystko łepuszki zwiesiło. :wit :wit
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Ewuś mój miś dół ma biały a czubek jest limonkowy ale jeszcze nie całkiem rozwinięty, część dnia jest w cieniu a część w słońcu, może wybarwienie zależne jest od tego gdzie rośnie?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo :wit
Tak to juz jest,,,urlopy jak juz są to szybko jakos sie kończa,ja tez mam takie wrażenie ;:173
Spotkanaka takie to zawsze przyjemności wielkie :)
Hortensje pięknie sie prezentują :D Vanilika moja podpalona przez słoneczko :(
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystko Ewciu się kończy ,ale wspomnienia pozostają .Nazbierałaś teraz i będziesz miała ,jak znalazł .Niedługo zaczną się zakupy różane ,ja się też kilku nie oparłam i przez to muszę przemeblować pól ogrodu ,ale czasu jeszcze trochę jest ,więc spokojnie wszystko zrobię .
Piękne masz hortusie ,ale już Ci to mówiłam sto razy . ;:196
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Tereniu - niech hortensja zdrowo rośnie. Mnie też już miejsce się kończy do sadzenia, tym razem słucham bratowej i nie sadzę gęsto. W przyszłym roku chce kilka hortensji przyciąć wyżej, aby poszły w gorę, ale nie wszystkie chcą współpracować i cześć musi być przycięta przy ziemi dla wzmocnienia pędów
Jadziu, Aniu U mnie tez słoneczko dało popalic , Wim's Red zamiast zrobić się Red zrobiła się Brown ;:306 ;:306 ;:306
Ewunia - U mnie do 17 cały czas na slońcu- zobaczę jak się zachowa ta mniejsza :wink:

Oj Ewuś Ewuś ;:306 już u Agatki napisałam więc wiesz .......... nie zmarnują się ;:306 ;:306

Pamiętacie mojego storczyka którego dostałam (wymusiłam ;:306 ) na Dzień Matki?
Prezentował się tak:

Obrazek

Opiekował się nim mój małżonek i na mój telefon podlewał-raz nie zasłonił roletki przed słonkiem i kilka kwiatuszków spadło, ale i tak jestem pod jego wrażeniem- niedługo będzie trzy miesiące jak kwitnie ,a wygląda tak :heja - chyba już dorosłam do storczyków ;:306

Obrazek

a tutaj mój pierwszy storczyk którego kupiła mi Tesia z Olkiem ( były dwa) który strasznie się bronił aby nie podzielić losu swojego kolegi ..... I się obronił ;:306 Kwitnie mizernie ,ale za to jest następca :heja

Obrazek

Obrazek

Zastanawiam się tylko czy wszystko u niego w porządku z tymi korzonkami :?: Jeszcze laik jestem :oops:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja bym oberwała następcę, bo zabiera całe jedzonko matce i posadziła do nowej doniczki.
Masz już sporą sadzonkę powinna się przyjąć.
A jak kręgosłup. Trochę przeszło.
Jeśli nie to poszukaj w niecie ćwiczeń na kręgosłup.
Gwarantuję, że po tygodniu poczujesz się jak nowo narodzona
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy, ale urlopik długi i owocny, więc pewnie jesteś zadowolona :) Hortensje pięknie kwitną, szczególnie zazdroszczę Miśka, który u mnie w tym sezonie jeszcze nie zakwitnie ;:222 Kusi mnie jeszcze Limelight, ale na ten sezon już się wstrzymuję :) Storczyk wspaniale się trzyma, a to maleństwo to chyba keiki? Nigdy się keiki nie dorobiłam, aż tak zaawansowana storczykowo nie jestem :D
To kiedy masz najbliższy wypad na działkę? :wink:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewcia, moje zdziwienie Twoimi Kwiaciorami przekroczyło już wszelkie pojęcie.

Z Ciebie naprawdę jeszcze będą ludzie :;230 :;230 :;230 , a kwiaty chyba same Ci się hodują,

storczyki wręcz się uparły na Ciebie, może im dobrze???
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu maluszka spokojnie możesz już oderwać i posadzić w oddzielnej doniczusi w podłożu do storczyków. Wyhodował piękne korzonki i na pewno da sobie radę :D
Twój prezent na dzień matki jest piękny, niesamowicie bogate kwitnienie :D
Hortensje śliczne, moje polarne miśki jeszcze nie kwitną.....straszne maluchy kupiłam :roll: Twoje super.....
Ten sezon nie jest zbyt dobry dla hortensji.... strasznie sucho i te wodolubne krzewy bardzo cierpią, zasychają im liście, brzydną..... mogłoby wreszcie popadać, bo i hortensje i inne rośliny bardzo się męczą.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”