Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu! Może będziesz miała ochotę pokazać w swoim wątku jak "logistycznie" to u Ciebie wygląda w tych butelkach...Ja też mam butelki, chętnie bym się od Ciebie nauczyła!
Już niedługo wszystkowywędruje do ogródków!
Nawet nie wiesz, jak ja czekam aby znów zobaczyć Wasze ogrody, te "z lata":zielone, rabatę leśną z piuropuszami, sad w głębi, wielkie drzewa...winorośl pnącą po drzewach...To, co pamiętam. Teraz, latem, wraz ze "swoją" działką, już zupełnie inaczej patrzę na działki!
Az się nie chce wierzyć, że latem to co dzień niemal nowe fotki!
Już niedługo wszystkowywędruje do ogródków!
Nawet nie wiesz, jak ja czekam aby znów zobaczyć Wasze ogrody, te "z lata":zielone, rabatę leśną z piuropuszami, sad w głębi, wielkie drzewa...winorośl pnącą po drzewach...To, co pamiętam. Teraz, latem, wraz ze "swoją" działką, już zupełnie inaczej patrzę na działki!
Az się nie chce wierzyć, że latem to co dzień niemal nowe fotki!
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pierwszy Dzień Wiosny!
Dzień może nie był zbyt ciepły, ale słoneczny. Pani Wiosna sprawiła mi miłą niespodziankę. Wybrałam się na działkę. Prawie godzinę chodziłam i oglądałam wszystkie maleństwa wychodzące z ziemi. Nie mogłam się nacieszyć...Trochę tego już jest. Zakwitły nawet pierwsze krokusy. Pigwowiec i wiciokrzew puszczają malutkie listki. Aż miło popatrzeć jak wszystko budzi się do życia.

Wschodzą czosnki olbrzymie:

Na dobre rozwinęły się ranniki i przebiśniegi:

Niestety ciemiernik nadal w pączku, ale chwasty nie próżnują:

Wschodzą serduszki, różne cebulowe mają pąki. Widziałam nawet pierwszą biedronkę.

Dzień może nie był zbyt ciepły, ale słoneczny. Pani Wiosna sprawiła mi miłą niespodziankę. Wybrałam się na działkę. Prawie godzinę chodziłam i oglądałam wszystkie maleństwa wychodzące z ziemi. Nie mogłam się nacieszyć...Trochę tego już jest. Zakwitły nawet pierwsze krokusy. Pigwowiec i wiciokrzew puszczają malutkie listki. Aż miło popatrzeć jak wszystko budzi się do życia.

Wschodzą czosnki olbrzymie:

Na dobre rozwinęły się ranniki i przebiśniegi:

Niestety ciemiernik nadal w pączku, ale chwasty nie próżnują:

Wschodzą serduszki, różne cebulowe mają pąki. Widziałam nawet pierwszą biedronkę.

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Świetne ranniki i jaka ładna duża kępka
Moje dziś wreszcie na słonku otworzyły się całe. Ale spotkała mnie miła niespodzianka, mam małe ranniczki. Kwiatki po przekwitnięciu maja takie strączki a w nich maleńkie "fasolki" przyuważyłam je żeby nie zdążyły wystrzelić byle gdzie i jak już brązowiały rozsiałam wokół mamusi
4 właśnie wylazły. Malutkie, trochę podobne do pomidorków jak małe tylko mają zaokrąglone końcówki

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu - byłam i widziałam - cudne. Ciekawa jestem gdzie posadzisz te nowe nabytki.
Witaj Danusiu! Też jestem ciekawa co z nich wyrośnie i czy w ogóle wyrośnie. W sumie najgorzej wyglądały z tych moich biedronkowych zakupów.
Jadziulku - jesteś kochana! Ty mieszkasz daleko, a w domu tylko na asystę psa mogłam liczyć przy sadzeniu. On uwielbia ogród i wszelkie prace ogrodnicze
Dziś nie pracowałam na działce tylko podziwiałam
Aguś - moje doniczki i butelki w większości powędrowały do piwnicy wbrew oporom mego M. Któregoś dnia jednak cyknę tam fotkę. Ja też już tęsknię za "zielonymi" fotkami. Mam nadzieję, że część mieszkańców doniczek będzie można wyprowadzić do ogrodu. Muszę mieć miejsce na ustawianie kolejnych wschodzących roślin domagających się pikowania. Wzeszły mi pierwsze pomidory; pokusa, maskotka i koralik.
aguskac - na działce zakwitły raptem 4 szt. Trochę mam jeszcze na balkonie. Za rok lub dwa może będzie ładna kępka
Witaj Danusiu! Też jestem ciekawa co z nich wyrośnie i czy w ogóle wyrośnie. W sumie najgorzej wyglądały z tych moich biedronkowych zakupów.
Jadziulku - jesteś kochana! Ty mieszkasz daleko, a w domu tylko na asystę psa mogłam liczyć przy sadzeniu. On uwielbia ogród i wszelkie prace ogrodnicze

Aguś - moje doniczki i butelki w większości powędrowały do piwnicy wbrew oporom mego M. Któregoś dnia jednak cyknę tam fotkę. Ja też już tęsknię za "zielonymi" fotkami. Mam nadzieję, że część mieszkańców doniczek będzie można wyprowadzić do ogrodu. Muszę mieć miejsce na ustawianie kolejnych wschodzących roślin domagających się pikowania. Wzeszły mi pierwsze pomidory; pokusa, maskotka i koralik.
aguskac - na działce zakwitły raptem 4 szt. Trochę mam jeszcze na balkonie. Za rok lub dwa może będzie ładna kępka

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
tu.ja pisze:aguskac - na działce zakwitły raptem 4 szt. Trochę mam jeszcze na balkonie. Za rok lub dwa może będzie ładna kępka
Mi pierwsze kupił znajomy na ryneczku. 3 doniczki malutkie. Z pierwszej jest już ładna kępka i niemowlaki

Ach, TuJa!
To niepodważalne, że wiosna w Twoim ogrodzie naprawdę zawitała! Widać nie tylko zielone kiełki ale i kwiaty! Twoje krokusy kwitną, a moje jeszcze nie, więc mogę się na nie napatrzeć i napatrzeć. To koniec zimy! A biedronka się przyda, tak na wszelki wypadek!
Pozdrawiam szafranowo i kiełkowo!

Pozdrawiam szafranowo i kiełkowo!

Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania