Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu! Może będziesz miała ochotę pokazać w swoim wątku jak "logistycznie" to u Ciebie wygląda w tych butelkach...Ja też mam butelki, chętnie bym się od Ciebie nauczyła!
Już niedługo wszystkowywędruje do ogródków!
Nawet nie wiesz, jak ja czekam aby znów zobaczyć Wasze ogrody, te "z lata":zielone, rabatę leśną z piuropuszami, sad w głębi, wielkie drzewa...winorośl pnącą po drzewach...To, co pamiętam. Teraz, latem, wraz ze "swoją" działką, już zupełnie inaczej patrzę na działki!
Az się nie chce wierzyć, że latem to co dzień niemal nowe fotki!
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu pewnie zmęczona jesteś po pracy w ogrodzie :) Ja też zaraz zmykam spać bo dziś trochę popracowałam :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pierwszy Dzień Wiosny!
Dzień może nie był zbyt ciepły, ale słoneczny. Pani Wiosna sprawiła mi miłą niespodziankę. Wybrałam się na działkę. Prawie godzinę chodziłam i oglądałam wszystkie maleństwa wychodzące z ziemi. Nie mogłam się nacieszyć...Trochę tego już jest. Zakwitły nawet pierwsze krokusy. Pigwowiec i wiciokrzew puszczają malutkie listki. Aż miło popatrzeć jak wszystko budzi się do życia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wschodzą czosnki olbrzymie:
Obrazek

Na dobre rozwinęły się ranniki i przebiśniegi:
Obrazek Obrazek

Niestety ciemiernik nadal w pączku, ale chwasty nie próżnują:
Obrazek

Wschodzą serduszki, różne cebulowe mają pąki. Widziałam nawet pierwszą biedronkę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Świetne ranniki i jaka ładna duża kępka :) Moje dziś wreszcie na słonku otworzyły się całe. Ale spotkała mnie miła niespodzianka, mam małe ranniczki. Kwiatki po przekwitnięciu maja takie strączki a w nich maleńkie "fasolki" przyuważyłam je żeby nie zdążyły wystrzelić byle gdzie i jak już brązowiały rozsiałam wokół mamusi :) 4 właśnie wylazły. Malutkie, trochę podobne do pomidorków jak małe tylko mają zaokrąglone końcówki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu - byłam i widziałam - cudne. Ciekawa jestem gdzie posadzisz te nowe nabytki.
Witaj Danusiu! Też jestem ciekawa co z nich wyrośnie i czy w ogóle wyrośnie. W sumie najgorzej wyglądały z tych moich biedronkowych zakupów.
Jadziulku - jesteś kochana! Ty mieszkasz daleko, a w domu tylko na asystę psa mogłam liczyć przy sadzeniu. On uwielbia ogród i wszelkie prace ogrodnicze :D Dziś nie pracowałam na działce tylko podziwiałam :!:
Aguś - moje doniczki i butelki w większości powędrowały do piwnicy wbrew oporom mego M. Któregoś dnia jednak cyknę tam fotkę. Ja też już tęsknię za "zielonymi" fotkami. Mam nadzieję, że część mieszkańców doniczek będzie można wyprowadzić do ogrodu. Muszę mieć miejsce na ustawianie kolejnych wschodzących roślin domagających się pikowania. Wzeszły mi pierwsze pomidory; pokusa, maskotka i koralik.
aguskac - na działce zakwitły raptem 4 szt. Trochę mam jeszcze na balkonie. Za rok lub dwa może będzie ładna kępka :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu przyszłam i do Ciebie z cieplutką wiosenką Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tu.ja pisze:aguskac - na działce zakwitły raptem 4 szt. Trochę mam jeszcze na balkonie. Za rok lub dwa może będzie ładna kępka :lol:

Mi pierwsze kupił znajomy na ryneczku. 3 doniczki malutkie. Z pierwszej jest już ładna kępka i niemowlaki :) Dwie pozostałe rosną słabiej, ale może wreszcie ruszą, bo były przesadzane. Ciekawe kiedy zakwitną niemowlaki, za rok.. czy 2?...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam pojęcia. Ja swoje posadziłam latem 2007 i to nie były "niemowlaki". W zeszłym roku nie zakwitły mi, a dopiero teraz. Może nie lubią ranniki przesadzania? Gdzieś wyczytałam, że łatwo je zniszczyć...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje już kwitły w doniczkach. Musiałam je przesadzić rok później, bo się przeprowadzałam i zabrałam je ze sobą. Tutaj mi kwitną 2 rok.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, widać już prawdziwą wiosnę u Ciebie :) Cieszę się, że miałaś udany dzień :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Izo, piękne wiosenne widoku u Ciebie. Krokusy śliczniutkie, a i innych roślina cała masa pcha się do słońca. U mnie biedronek całe masy. Mam nadzieję, że to nie oznacza, że mszyc także :roll:
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza piękne oznaki wiosny u Ciebie :lol: U mnie też co nieco sie pokazuje, ale słabiutko :? , a poza tym to w sobotę na działce nie byłam i nie wiem co tam teraz słychać...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, piękną wiosnę pokazujesz :) Wkrótce wszystko się zazieleni i pójdzie w górę :!: Może w przyszłym roku i ja będę miał takie śliczne wczesnowiosenne kwiatki :)
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Ach, TuJa! :lol: To niepodważalne, że wiosna w Twoim ogrodzie naprawdę zawitała! Widać nie tylko zielone kiełki ale i kwiaty! Twoje krokusy kwitną, a moje jeszcze nie, więc mogę się na nie napatrzeć i napatrzeć. To koniec zimy! A biedronka się przyda, tak na wszelki wypadek!
Pozdrawiam szafranowo i kiełkowo! :D
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu to u Ciebie już jest Wiosna :roll: Ja na takie widoki muszę jeszcze poczekać , zaś padał śnieg i jest biało :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”