Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

:wit Marto.
Dobrze,że zimniej się zrobiło to tulipanki,które teraz królują w ogrodach dłużej nas będą cieszyć. ;:108 Mam już takie co przekwitają i pączki też.
Kaskadowa się zapełnia ;:108 ;:215 to wygląda. Życzę ;:3 na jutro i dobrej nocki.
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu miała kiedyś od ojca odmianę tulipana jackpot - jedną sztukę. ;:224 Tylko jedną wyżebrałam ;:306
Nie wiem czy w tym roku gdzieś pojawi się i wyjdzie czy przepadł na zawsze :?
Trzeba przyznać że piękna oryginalna odmiana ;:333
Miłego tygodnia kochana ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu jak ja kocham te Twoje rabaty .. krzewy ogromne i drzewa Obrazek .Malinki od Ciebie posadzone .. cieszę się z nich straszliwie .. będę pewnie dopytywała kiedy i jak przyciąć , bo ja mam sklerozę i to mocno ;:223

Pozdrawiam Cię .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, podziwiam wiąza ;:138 Uwielbiam drzewa o takim zwariowanym lekko pokroju. Czy możesz szepnąć jak on się nazywa?
Biały pigwowiec bomba ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne tulipanki i jak ładnie nazwane ! ja ostatnio kupiłam odmianowe, ale nazwy wbite na grządce muszę wziąć przykład z Ciebie ;:224 czy Flaming Flaq są niziutkie czy tak się tylko wydaje? Białe też mi się podobają, miałam kiedyś takie śliczne i wszystko poszło ;:224 Wiąz prześliczny, kupiłam kiedyś i dałam młodej żeby zrobiła z niego bonsai, a ona go zmarnowała ;:14 Muszę jeszcze raz kupić, bo do mnie by pasował ;:333 Ciepłych dni i nocy ;:196 i nie wpuszczaj mrozu do ogrodu ;:303
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu piękne tulipany ale też bardzo podoba mi się ta jabłoń rajska ;:215
Biały pigwowiec śliczny ;:333
Pozdrawiam o dużo ciepełka na dzień i na noc życzę ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Marto :wit
Piękny ten twój biały pigwowiec. Mam trzy sztuki ale tylko pomarańcz i czerwień. Owocuje ci biały? Jest różnica w owocach?
No i tulipany rządzą. Też mam Flaming Flag, pierwszy rok i muszę przyznać że podoba mi się niesamowicie. Ciekawa jestem czy będzie długowieczny. Swoje masz pierwszy raz czy dłużej? Wykopywałaś?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Tulipanki na pierwszym miejscu mi bardzo przypadł do gustu Hakuun ;:215 Moje tulipanki zmieniły kolorki na dwubarwne :;230 a czerwone całkiem zniknęły cebulki..
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ojej, oglądając Twoje tulipany, przypomniałam sobie, że ja przecież też kupiłam jesienią Flaming Flag. Tylko gdzie ja je mam? Gdyby zakwitły, to bym rozpoznała. Na razie nic podobnego nie widzę... Kompletnie o nich zapomniałam. Zresztą w tym roku było jakoś dziwnie z cebulowymi. Za wcześnie wylazły z ziemi, a potem przymarzły i nic z tego nie było. Na szczęście nie wszystkie.
Świetny ten Twój wiąż Marta. Chyba już ma swoje lata, bo widać, że mocny ma pień.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam drogich gości w moim ogrodzie,szarzyzna ogromna dzisiaj była, bardzo zimno i prószyło śniegiem ,a ja w ogrodzie spaceruję i pracuję ubrana na ruską babuszkę ,ale dałam radę ,teraz siedzę przy piecu od którego pyszne ciepełko bije.

Aguś,roślinki troszkę przystopowały od tego zimna ,a tulipany dają tyle radości i przepychu ,bo i wolniej przekwitają ,pozdrawiam :wit

Ala,to prawda ,ze dłużej nacieszymy się tulipanami przy tych chłodach,super też rozmnaża się roślinki ,bo słońce ich nie grzeje i nie więdną ,kaskadowa prawie już obsadzona ,jeszcze tylko jedna strona czeka na nowe roślinki,pozdrawiam :wit

Aniu,ładny ten Jackpot,z powodu nietypowego koloru i bardzo się wyróżnia ,może Twoja jedna sztuka gdzieś sie znajdzie ,pozdrawiam ;:196

Wiolu,nie pomyślałabym ,że sprawię Ci tyle radości ,pytaj o wszystko co potrzebujesz,starsza część ogrodu już urosła a bardzo lubię różne gatunki drzew i krzewów,więc nasadziłam ile się dało ,teraz robię rabaty bardziej bylinowe i wszystko się fajnie uzupełnia ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,niestety nie wiem co to za odmiana ,bo kiedyś nie było mi to potrzebne,ja też lubię różne pokroje ,dlatego u mnie taka różnorodność ,biały pigwowiec kupiłam z przekory ,bo stwierdziłam ,ze wszędzie są czerwone i pomarańczowe,to ja będę mieć inny,pozdrawiam :wit

Marysiu,moje nazwy też wbite w ziemię i jak robię zdjęcie to jedną ręką trzymam podniesiony znacznik ,a drugą pstrykam ,no to widzisz jak trzymałam znacznik z napisem tulipan ;:306 ,a nazwa została z drugiej strony,Flaming Flag jest trochę niższy ,ale nie aż taki malutki,wiązy są cudowne ,szkoda ,że Twój się stracił,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu,jabłoń rajska taka dowalona kwiatami ,za moment zakwitnie druga o kwiatach jasno różowych,z ciepełkiem to mamy problem ,ja mam tylko ciepełko przy piecu noc znowu zapowiedzieli bardzo zimną ,a cały dzień też było zimno i prószył u mnie śnieg ,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196

Jolu,biały pigwowiec też owocuje ,owoce są żółciutkie jak dojrzeją i bardzo aromatyczne ,mój Flaming Flag jest u mnie pierwszą wiosnę ,więc zobaczymy jak długo będzie w ogrodzie,tulipany dają w ogrodzie tyle przepychu teraz gdzie nie ma aż tak dużo kwitnących roślin,pozdrawiam :wit

Joasiu,tulipany zniknęły bo może myszy ich zjadły,to piękne kwiaty ,wyraziste i oczekiwane po zimie,biały kolor ma coś w sobie ,że sie podoba zwłaszcza na tle zieleni,pozdrawiam :wit

Wandziu,masz tak dużo pięknych tulipanów,ze może po prostu przeoczyłaś,a one sobie są i się śmieją ,albo jeszcze się nie wybarwiły,ja mam w dwóch miejscach ,jedne miały chyba cieplej i już dawno są ,a druga kępka dopiero się wybarwia,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zrobiłam parę zdjęć ,więc zapraszam na tulipanowy i nie tylko mały przegląd dnia dzisiejszego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jackpot
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pełna piwonia koperkowa pokazała kolorek ,a myślałam,że Fan Tan będzie pierwsza
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła wierzba niziutka płożąca
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Mojej koperkowej nie było 3 lata ... a teraz się pokazała choć pąków nie ma, ciekawe... a miałam i pełną i pustą...Dobre i to... niespodzianka! :) Ciekawe co będzie za rok! :)
Tulipanów u Ciebie Martuś zatrzęsienie same doborowe odmiany ;:63 ;:63 i inne ogrodowe widoczki przednie! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dopadł mnie wreszcie przymrozek i najbardziej martwię się o tunel i sadzonki. Poprzykrywane ale co pod okryciem okaże się jak się ociepli, wszystkiego i tak nie mogłam wziąć do domu ;:185 Czytałam, że ruska czapa jeszcze nie schowana, jeszcze się przydała, a ja wczoraj siedziałam w domu, bo za zimno było. Dzisiaj będzie cieplej to pewnie coś podziałam :D Stokrotki w najpiękniejszej postaci! Moja jabłoń jeszcze w pączkach! Jaka ładna ta wierzba płożąca ;:167 Czyli do zdjęcia wyjmujesz znaczniki, bo zastanawiałam się że one tak na wierzchu się utrzymują :;230 Słoneczko nam świeci to jeszcze ciepłej nocy życzę i ściskam ;:196
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Z butów mnie wyrwało na widok koperkowej piwonii - pierwsze skojarzenie to tańcząca grupa "pierrotów" Arlekinów.
Te listeczki właśnie jak ich kołnierzyki okalające szuję, a pąki jak małe głowy.
Widok powalający - zatem ma już kolejna zachciewajkę do posadzenia w ogrodzie i to obowiązkowo ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pani Koperkowa śliczna. Szkoda że u mnie piwonie nie czują się dobrze ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”