Witam drogich gości w moim ogrodzie,szarzyzna ogromna dzisiaj była, bardzo zimno i prószyło śniegiem ,a ja w ogrodzie spaceruję i pracuję ubrana na ruską babuszkę ,ale dałam radę ,teraz siedzę przy piecu od którego pyszne ciepełko bije.
Aguś,roślinki troszkę przystopowały od tego zimna ,a tulipany dają tyle radości i przepychu ,bo i wolniej przekwitają ,pozdrawiam
Ala,to prawda ,ze dłużej nacieszymy się tulipanami przy tych chłodach,super też rozmnaża się roślinki ,bo słońce ich nie grzeje i nie więdną ,kaskadowa prawie już obsadzona ,jeszcze tylko jedna strona czeka na nowe roślinki,pozdrawiam
Aniu,ładny ten Jackpot,z powodu nietypowego koloru i bardzo się wyróżnia ,może Twoja jedna sztuka gdzieś sie znajdzie ,pozdrawiam
Wiolu,nie pomyślałabym ,że sprawię Ci tyle radości ,pytaj o wszystko co potrzebujesz,starsza część ogrodu już urosła a bardzo lubię różne gatunki drzew i krzewów,więc nasadziłam ile się dało ,teraz robię rabaty bardziej bylinowe i wszystko się fajnie uzupełnia ,pozdrawiam
Gosiu,niestety nie wiem co to za odmiana ,bo kiedyś nie było mi to potrzebne,ja też lubię różne pokroje ,dlatego u mnie taka różnorodność ,biały pigwowiec kupiłam z przekory ,bo stwierdziłam ,ze wszędzie są czerwone i pomarańczowe,to ja będę mieć inny,pozdrawiam
Marysiu,moje nazwy też wbite w ziemię i jak robię zdjęcie to jedną ręką trzymam podniesiony znacznik ,a drugą pstrykam ,no to widzisz jak trzymałam znacznik z napisem tulipan

,a nazwa została z drugiej strony,Flaming Flag jest trochę niższy ,ale nie aż taki malutki,wiązy są cudowne ,szkoda ,że Twój się stracił,pozdrawiam i buziaczki
Tereniu,jabłoń rajska taka dowalona kwiatami ,za moment zakwitnie druga o kwiatach jasno różowych,z ciepełkiem to mamy problem ,ja mam tylko ciepełko przy piecu noc znowu zapowiedzieli bardzo zimną ,a cały dzień też było zimno i prószył u mnie śnieg ,pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Jolu,biały pigwowiec też owocuje ,owoce są żółciutkie jak dojrzeją i bardzo aromatyczne ,mój Flaming Flag jest u mnie pierwszą wiosnę ,więc zobaczymy jak długo będzie w ogrodzie,tulipany dają w ogrodzie tyle przepychu teraz gdzie nie ma aż tak dużo kwitnących roślin,pozdrawiam
Joasiu,tulipany zniknęły bo może myszy ich zjadły,to piękne kwiaty ,wyraziste i oczekiwane po zimie,biały kolor ma coś w sobie ,że sie podoba zwłaszcza na tle zieleni,pozdrawiam
Wandziu,masz tak dużo pięknych tulipanów,ze może po prostu przeoczyłaś,a one sobie są i się śmieją ,albo jeszcze się nie wybarwiły,ja mam w dwóch miejscach ,jedne miały chyba cieplej i już dawno są ,a druga kępka dopiero się wybarwia,pozdrawiam