Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Marysiu dziękuję. Mam nadzieję, że będzie wyglądała coraz ładniej ;:108 .

Moniko dziękuję za rady odnośnie znaczników. To dobry pomysł ;:333 . Ja też nie kupowałam jeszcze bylin w marketach ale musi być ten pierwszy raz . Zawsze kupowałam sadzonki od Forumowiczów bądź w szkółkach i przez internet. Gipsówki nie kupiłam :oops: .

Dorfi u mnie był tylko jeden a przeleciałam wszystkie kartony. Dobrze, że go w ogóle znalazłam .

Dzisiaj na szybko spisałam rośliny, które zakupiłam , bądź zamówiłam ( i jeszcze nie zapłaciłam :oops: ale zapłacę ) . No i nie wiem co mam sądzić ;:145 . Od grudnia sukcesywnie kupowałam więc uzbierało się tego sporo ;:oj . Możliwe, że o czymś nie pamiętam ;:218 . Kto to posadzi ??

Lawenda 65 sz
Tawuła 22 szt
Lilia 20szt
Pęcherznica 2szt
Jaśminowiec 1szt
Krzewuszka 1szt
Żylistek 1szt
Jeżówka 2szt
Mieczyk 45szt
Irys cebul 25szt
irys 2szt
Trawy 12szt
Liliowiec 2szt
Floks 4szt
Łubin 1szt
Kocimiętka 10szt
Orlik 5szt
Bodziszek 5szt
Dalie 5szt
Pysznogłówka 1szt
Przetacznik 1szt
Róże 9szt
Powojnik 6szt
Hortensje 6szt
Hosta 3szt
Złotlin 1szt
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O! Kochana! ;:219
Lista pokaźna. ;:138 ;:138
;:oj ;:oj Będzie, będzie się działo! ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne zamówienie ;:303 :heja Będziesz miała piękne rabaty w tym roku jak to wszystko zakwitnie ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Tak. Poczułam wiosnę. O ja niepoważna ;:223 . Czy ja dobrze widzę? Lawenda 65 sztuk? No Kochana, to poszalałaś. Nie mówiąc nic o pozostałych zamówieniach. Wcale nie mam więcej zakupów od Ciebie. Nie będę miała tyle sadzenia co Ty :). Zamówień narobiłaś sporo. Pracy będzie dużo ale potem jaki efekt... będziemy się ślinić do Twoich zdjęć. Sadzenie przy dzieciach bywa ciężkie. Pamiętam jak sadziłam w zeszłym roku z chrześnicą. Ona chętna do pomocy i grzebała ze mną w ziemi. Ale musiałam jej pilnować, żeby sobie krzywdy jakimiś podwędzonymi mi narzędziami nie zrobiła. I to tak, raz spojrzenie na rabatę 10 razy na nią. No ale taka była słodka jak mi pomagała...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko ale masz poważną listę zamówieniową... ;:oj
Jak to wszystko przyjedzie to będziesz miała co robić. Tylko nie mów że to wszystko w jednym zamówieniu przyjedzie...
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurier sią nadźwiga ;)
A jakie trawy zamówiłaś? Ja mam na razie tylko jednego zebrinusa i sieję jednoroczne dmuszki.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko oj będzie się działo. Pewnie poczuję w kościach ;:306 .

Moniko mam nadzieję, że wszystko się przyjmie a jak zakwitnie to będzie z pewnością miło :wink: . Jednak musi minąć kilka sezonów, żeby wszystko nabrało objętości. Mile widziana cierpliwość ;:173 .

Madziu dobrze widzisz. Miałam kupić połowę tego ale sprzedawane były w całości więc kupiłam. Cena była bardzo okazyjna więc nie mogłam nie skorzystać. Mam nadzieję, że doczekam się efektów tej pracy . Jakoś sobie poradzę przy tych moich dzieciakach. Z pewnością będzie to robota na raty ale ja tak wszystko z doskoku robię :wink: .Oj tak, dzieci są słodkie jak pomagają ale jednak pracę utrudniają z reguły ;:306 . Moje jak mi pomagały w plewieniu to ja musiałam te chwasty nie dość, że wyrwać to potem jeszcze z trawy zbierać bo wysypywały z wiaderka . No ale przecież mi pomagały ;:224 .

Olu nie, no co Ty. Musiałabym być zdrowo stuknięta ;:306 . To jest kilka zamówień z kilku źródeł . Róże, powojniki, lilie, lawenda, tawuły - osobno a reszta mieszane bo to od naszych Kochanych Forumowiczów też zamawiałam. Jak dobrze pójdzie to nie powinno się na siebie nakładać . Powojniki będą w donicach to też można będzie w razie W je przetrzymać pewien czas i nie sadzić od razu. Najgorzej będzie z lawendą bo ona musi być posadzona od razu.

Asiu kurierzy sobie poradzą :wink: . A co do traw to akurat zamawiałam u dziewczyn z Forum . Będą to głównie Miskanty :
2x Zebrinus
2x Strictus
2x Herman Mussel
2x Malepartus
1x Kleine Fontane
1x Miskant Giganteus
2x Proso rózgowate
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kochana, zaufaj mi - gorszy do pielenia jest mąż niż dzieci. Ty zbierałaś chwasty po trawniku, ja zbierałam rośliny z wiaderka i wsadzałam na rabaty ;:306 .
Przyszedł do mnie i mówi noo..zobacz jak pięknie wypieliłem burtę. Ja potem patrzę, a tam kilka siewek wypielone z pod burty. No nic się już nie odzywałam. Starał się biedak.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu , w takim razie dobrze, że Mój nie pcha się do plewienia/pielenia. Nawet nie chcę myśleć co by mi wyrwał. Chociaż muszę się przyznać, że mi też zdarzyło się wyrwać siewki ;:223 . Oczywiście to z rozpędu :wink: .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko lista zakupowa wyjątkowa. :shock: Mam dużo lawendy, ale 65 sztuk. ;:oj Czy kocimiętkę kupiłaś jakąś odmianową, czy zwykłą Fassena. :?:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu właśnie czytam Twój wątek bo przegapiłam nową część ;:oj . A to 65 sztuk to wcale nie tak dużo. Obwódki zrobię w dwóch miejscach i tyle. Musiałam kupić tyle bo była sprzedawana w takim pakiecie . Cena była tak niska, że grzech było nie skorzystać. Na pewno się nie zmarnuje i oby tylko się przyjęła. A co do kocimiętki to zamówiłam jakąś niższą odmianę (u Moniki ) i jeszcze zwykłą ( u Oli. ).
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ale będzie zapach od lawendy marzenie ;:108
Lista zakupowa imponująca, w takim razie ja prawie nic nie zamówiłam ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Teraz doczytałam jaką ilość lawendy kupiłaś ;:oj Liczba robi wrażenie, aja masz rację - pm wsadzeniu wcale to nie tak dużo.
Będzie pięknie!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Nie wiem jak u Was ale u mnie od rana piękne słoneczko ;:3 . Trochę to dziwne bo zapowiadali opady deszczu. Znając życie jak później zdecyduję się wyjść to zacznie padać ;:306 .

Paulinko w zasadzie to ja mam jeszcze sporo miejsca do sadzenia więc tak się jakoś złożyło. Niektóre z tych roślin były w okazjonalnych cenach więc portfel bardzo nie ucierpiał na szczęście. Zakupy robiłam sukcesywnie i uzbierało się tego trochę. Odmawiałam sobie przyjemności dla tych roślin ;:224 . Jak przetrwam to sadzenie to potem będę miała ładniejszy ogródek .

Moniko no właśnie wydaje się sporo ale na obwódkę dużo jej potrzeba . Poza tym niektóre rośliny robią wrażenie w dużej ilości ;:108 . Tylko tak dzisiaj pomyślałam sobie- kto to będzie później przycinał ;:306 .

Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko tylko nie rób błędu początkującej ogrodniczki i nie sadź lawendy za gęsto. Ja już drugi rok swoją przesadzam i cierpi. ;:222 Małe rośliny rozrosną się do 40-50 cm krzaczków już po trzech, czterech latach. Też wybieram się na sprzątanie rabat i z niepokojem patrzę w okno, coraz więcej chmur. ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”