Zimno, przymrozek mnie nie wystraszy, ale zawsze szkoda, że coś może uszkodzić.
Ogródek Robaczka cz.13
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Uwielbiam do Ciebie zaglądać, żeby napaść oczy
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu
Piszesz o osobistym charakterze ogrodów. Dokładnie taki jest Twój, bardzo osobisty, naznaczony Twoim temperamentem, pulsujący barwami.
I myślę, że moje wyobrażenie o Tobie jako człowieku, wysnute na podstawie Twojego otoczenia jest prawdziwe. Jesteś taka jak Twój ogród.
Piszesz o osobistym charakterze ogrodów. Dokładnie taki jest Twój, bardzo osobisty, naznaczony Twoim temperamentem, pulsujący barwami.
I myślę, że moje wyobrażenie o Tobie jako człowieku, wysnute na podstawie Twojego otoczenia jest prawdziwe. Jesteś taka jak Twój ogród.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takie łany tulipanów - to rozumiem ...mnie zostały pojedyncze egzemplarze . Najbardziej mi zal lilio kształtnych , strzępiastych i viridiflora
..., że o pełnych nie wspomnę .
Swego czasu kupiłam cebulę szachownicę perską ...pokazała tylko liście , a na drugi rok - nic - chyba ją coś zeżarło .
Serdeczności
...zimno , deszczowo ...jak 36 lat temu - było tak samo
.
Swego czasu kupiłam cebulę szachownicę perską ...pokazała tylko liście , a na drugi rok - nic - chyba ją coś zeżarło .
Serdeczności
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Kasieńko dech zapiera widok tylu kolorowych tulipanków
, u mnie dzisiaj kilka razy były krótkie, a intensywne gradobicia wielkości dużego grochu nie miałam czasu sprawdzić czy są jakieś uszkodzenia może jutro się uda, teraz musi być tylko lepiej 
- julieta
- 100p

- Od: 28 paź 2010, o 00:03
U nas dziś było słonecznie, ale nie za ciepło, bo wietrznie. Aż trudno uwierzyć, że u Ciebie cały dzień było mokro.
Na tę chwilę jest 4 na plusie, mimo rozpogodzenia, chyba nas ominie przymrozek. Okryłam piwonie drzewiaste i hortensje ogrodowe. A także dwie róże od północnego-wschodu, bo stamtąd przenikliwie wieje. U mnie jednak mocne wygwizdowie. No i oleandry schowałam do domu.
Kupiłam dziś jeżówkę Honeydew w miejsce padniętej (tę, co Maks ewakuował za płot
Zarabiam - wydaję
Śliczna ta pastelowa odmiana muśnięta różem. Będę o niej pamiętać jesienią.
A jak Twój judaszowiec? Rozumiem, że tuż, tuż i tylko czekasz, aby nam go przedstawić. W jednym z ogrodów, w którym pracowałam też był dorodny krzaczek i miał podobnie, jak Twój nabrzmiałe mocno pączki. I wcale nie był w osłoniętym miejscu, ale w przedogródku tuż przy pgrodzeniu. Tegoroczna zima była dla nich łaskawa.
Ja jutro skoro świt startuję do pracki, na szczęście z każdym dniem będzie coraz cieplej.
Coś się nasza Ania Ana An nie odzywa. Albo ja nic nie wiem, że wątek już rozpoczęty
Dobrej i ciepłej
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez roślin cebulowych, a Twój ogród jest żywą reklamą, że warto je mieć
Kasiu to niesamowite, jak wszystko u ciebie szybciej kwitnie. Szczęściara z ciebie, bo u mnie jeszcze wszystko w pąkach.
Na dodatek zrobiło się okropnie zimno (ludzie "przeprosili" czapki i rękawiczki), a to nie sprzyja kwitnieniom.
No i migdałowiec....
Eh...gdyby poprzednie nie zachorowały...koniecznie muszę go mieć.
Kasiu to niesamowite, jak wszystko u ciebie szybciej kwitnie. Szczęściara z ciebie, bo u mnie jeszcze wszystko w pąkach.
Na dodatek zrobiło się okropnie zimno (ludzie "przeprosili" czapki i rękawiczki), a to nie sprzyja kwitnieniom.
No i migdałowiec....
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
300tulipanów? masz rację co do przedstawienia wiosennego, krokusy,tulipany,żonkile u mnie jeszcze pełno fiołków leśnych.zawilce.- jak w bajce 
Co tu dużo pisać...łany tulipankowe zachwycające
Podoba mi się, jak łączysz je kolorami. Ta odmiana muśnięta różem jest piękna, może znajdziesz jej nazwę
Czy dobrze wypatrzyłam u Ciebie na którymś ze zdjęć tulipany YELLOW CROWN? Kupiłam także z tej serii białego i różowego.

Czy dobrze wypatrzyłam u Ciebie na którymś ze zdjęć tulipany YELLOW CROWN? Kupiłam także z tej serii białego i różowego.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Kasiu, u mnie ciągle posucha w kwitnieniu, choć tulipanki mają coraz większe pąki. Nie spodziewałam się że różnica w czasie kwitnienia może być taka ogromna.
Wątek dziś założyłam ale...no właśnie, nie umiem sobie poradzić z podpięciem podpisów
Za długa przerwa. Nawet z wklejeniem zdjęć miałam problem, coś tam się zmieniło na Skydrivie i pół godziny się biedziłam zanim doszłam co i jak
Mózg to jak nie ćwiczone mięśnie...rozleniwia się.
Wątek dziś założyłam ale...no właśnie, nie umiem sobie poradzić z podpięciem podpisów
Mózg to jak nie ćwiczone mięśnie...rozleniwia się.
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kasiu, czy ja dobrze pamiętam, że masz robinię Frisia? Możesz mi powiedzieć czy Twoja ma już liście, paki? Mam wrażenie, że moja w ogóle się nie budzi
raczej nie powinna była przemarznąć, ale trochę się martwię.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Kasiu, między innymi przez Ciebie zaraziłam się różyczkomanią, czy teraz chcesz mnie wpędzić w następną chorobę zwaną tulipomanią
. Moje miejsce dla róż wyczerpane, ale takie cebulki tulipanków to da się pewnie jeszcze upchać
, myślę nawet, że dość sporo, naprawdę piękne te Twoje łany 
- -Piotr-
- 200p

- Od: 2 mar 2014, o 10:33
Kasiu, wiem że w takim czasie nie powinno się przesadzać, ale nie mieliśmy wyjścia, w tym miejscu jest między innymi pergolarobaczek_Poznan pisze:Piotrze, przesadzanie tulipanków w czasie kwitnienia to kiepski pomysłMam nadzieję, że wstaną. Pozdrawiam
![]()
a tulipanki dostały inne miejsce.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie!
Dzisiaj mieliśmy mroźny poranek - trawnik przypruszony szronem, tulipany leżą na ziemii, róże zmrożone, lilie też.....boję się, co zastanę po południu..
Było prawdopodobnie ok. -2 ale nie wygląda to dobrze
Lilie wyglądają na zważone..a reszta wcale nie lepiej.
Mam nadzieję, ze wstaną i okaże się, że nic się nie stało...ale w pracy będę siedzieć jak na szpilkach
Dajcie znać proszę jak u Was i czy roślinki dają radę...
Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia
Dzisiaj mieliśmy mroźny poranek - trawnik przypruszony szronem, tulipany leżą na ziemii, róże zmrożone, lilie też.....boję się, co zastanę po południu..
Było prawdopodobnie ok. -2 ale nie wygląda to dobrze
Lilie wyglądają na zważone..a reszta wcale nie lepiej.
Mam nadzieję, ze wstaną i okaże się, że nic się nie stało...ale w pracy będę siedzieć jak na szpilkach
Dajcie znać proszę jak u Was i czy roślinki dają radę...
Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kasiu dziś jadę na działkę ...oj u Ciebie szronik był? U mnie też zimnawo było,ale chyba przymrozek nie dotarł
Trzymam kciuki za Twoje roślinki
Trzymam kciuki za Twoje roślinki
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Mam nadzieję Kasiu, że wszystko wstanie!! Tulipany masz przecudne, a one nie są tak wrażliwe na mróz. Liliom też nic nie powinno się stać, więc trzymam kciuki!!
U mnie było -4,5 , martwię się o drzewka i krzewy owocowe. W tej chwili mam nadal -1,5, nie wygląda to dobrze.
Szkoda, że jesteśmy bezradni wobec takich sił natury.
U mnie było -4,5 , martwię się o drzewka i krzewy owocowe. W tej chwili mam nadal -1,5, nie wygląda to dobrze.
Szkoda, że jesteśmy bezradni wobec takich sił natury.