Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

Uwielbiam do Ciebie zaglądać, żeby napaść oczy :D
Zimno, przymrozek mnie nie wystraszy, ale zawsze szkoda, że coś może uszkodzić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu
Piszesz o osobistym charakterze ogrodów. Dokładnie taki jest Twój, bardzo osobisty, naznaczony Twoim temperamentem, pulsujący barwami.
I myślę, że moje wyobrażenie o Tobie jako człowieku, wysnute na podstawie Twojego otoczenia jest prawdziwe. Jesteś taka jak Twój ogród.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takie łany tulipanów - to rozumiem ...mnie zostały pojedyncze egzemplarze . Najbardziej mi zal lilio kształtnych , strzępiastych i viridiflora ;:145 ..., że o pełnych nie wspomnę .
Swego czasu kupiłam cebulę szachownicę perską ...pokazała tylko liście , a na drugi rok - nic - chyba ją coś zeżarło .
Serdeczności ;:168 ...zimno , deszczowo ...jak 36 lat temu - było tak samo ;:108 .
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasieńko dech zapiera widok tylu kolorowych tulipanków ;:215 , u mnie dzisiaj kilka razy były krótkie, a intensywne gradobicia wielkości dużego grochu nie miałam czasu sprawdzić czy są jakieś uszkodzenia może jutro się uda, teraz musi być tylko lepiej :wit
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

:wit
U nas dziś było słonecznie, ale nie za ciepło, bo wietrznie. Aż trudno uwierzyć, że u Ciebie cały dzień było mokro.
Na tę chwilę jest 4 na plusie, mimo rozpogodzenia, chyba nas ominie przymrozek. Okryłam piwonie drzewiaste i hortensje ogrodowe. A także dwie róże od północnego-wschodu, bo stamtąd przenikliwie wieje. U mnie jednak mocne wygwizdowie. No i oleandry schowałam do domu.
Kupiłam dziś jeżówkę Honeydew w miejsce padniętej (tę, co Maks ewakuował za płot :;230 ) i białą naparstnicę.
Zarabiam - wydaję ;:306
Śliczna ta pastelowa odmiana muśnięta różem. Będę o niej pamiętać jesienią.
A jak Twój judaszowiec? Rozumiem, że tuż, tuż i tylko czekasz, aby nam go przedstawić. W jednym z ogrodów, w którym pracowałam też był dorodny krzaczek i miał podobnie, jak Twój nabrzmiałe mocno pączki. I wcale nie był w osłoniętym miejscu, ale w przedogródku tuż przy pgrodzeniu. Tegoroczna zima była dla nich łaskawa.
Ja jutro skoro świt startuję do pracki, na szczęście z każdym dniem będzie coraz cieplej.

Coś się nasza Ania Ana An nie odzywa. Albo ja nic nie wiem, że wątek już rozpoczęty ;:131

Dobrej i ciepłej ;:333 nocy Tobie i wszystki strachającym życzę ;:172
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez roślin cebulowych, a Twój ogród jest żywą reklamą, że warto je mieć ;:333
Kasiu to niesamowite, jak wszystko u ciebie szybciej kwitnie. Szczęściara z ciebie, bo u mnie jeszcze wszystko w pąkach.
Na dodatek zrobiło się okropnie zimno (ludzie "przeprosili" czapki i rękawiczki), a to nie sprzyja kwitnieniom.
No i migdałowiec.... ;:167 Eh...gdyby poprzednie nie zachorowały...koniecznie muszę go mieć.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

300tulipanów? masz rację co do przedstawienia wiosennego, krokusy,tulipany,żonkile u mnie jeszcze pełno fiołków leśnych.zawilce.- jak w bajce :)
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Co tu dużo pisać...łany tulipankowe zachwycające ;:167 Podoba mi się, jak łączysz je kolorami. Ta odmiana muśnięta różem jest piękna, może znajdziesz jej nazwę :wink:
Czy dobrze wypatrzyłam u Ciebie na którymś ze zdjęć tulipany YELLOW CROWN? Kupiłam także z tej serii białego i różowego.
;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Kasiu, u mnie ciągle posucha w kwitnieniu, choć tulipanki mają coraz większe pąki. Nie spodziewałam się że różnica w czasie kwitnienia może być taka ogromna.
Wątek dziś założyłam ale...no właśnie, nie umiem sobie poradzić z podpięciem podpisów :;230 Za długa przerwa. Nawet z wklejeniem zdjęć miałam problem, coś tam się zmieniło na Skydrivie i pół godziny się biedziłam zanim doszłam co i jak ;:306 ;:306
Mózg to jak nie ćwiczone mięśnie...rozleniwia się.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, czy ja dobrze pamiętam, że masz robinię Frisia? Możesz mi powiedzieć czy Twoja ma już liście, paki? Mam wrażenie, że moja w ogóle się nie budzi :roll: raczej nie powinna była przemarznąć, ale trochę się martwię.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, między innymi przez Ciebie zaraziłam się różyczkomanią, czy teraz chcesz mnie wpędzić w następną chorobę zwaną tulipomanią ;:306. Moje miejsce dla róż wyczerpane, ale takie cebulki tulipanków to da się pewnie jeszcze upchać :;230, myślę nawet, że dość sporo, naprawdę piękne te Twoje łany ;:108
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

robaczek_Poznan pisze:Piotrze, przesadzanie tulipanków w czasie kwitnienia to kiepski pomysł ;:131 Mam nadzieję, że wstaną. Pozdrawiam :wit
Kasiu, wiem że w takim czasie nie powinno się przesadzać, ale nie mieliśmy wyjścia, w tym miejscu jest między innymi pergola ;:131 ,
a tulipanki dostały inne miejsce.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Dzisiaj mieliśmy mroźny poranek - trawnik przypruszony szronem, tulipany leżą na ziemii, róże zmrożone, lilie też.....boję się, co zastanę po południu.. ;:218
Było prawdopodobnie ok. -2 ale nie wygląda to dobrze ;:185
Lilie wyglądają na zważone..a reszta wcale nie lepiej.
Mam nadzieję, ze wstaną i okaże się, że nic się nie stało...ale w pracy będę siedzieć jak na szpilkach :?

Dajcie znać proszę jak u Was i czy roślinki dają radę... ;:131
Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu dziś jadę na działkę ...oj u Ciebie szronik był? U mnie też zimnawo było,ale chyba przymrozek nie dotarł ;:131
Trzymam kciuki za Twoje roślinki ;:333
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Mam nadzieję Kasiu, że wszystko wstanie!! Tulipany masz przecudne, a one nie są tak wrażliwe na mróz. Liliom też nic nie powinno się stać, więc trzymam kciuki!!
U mnie było -4,5 , martwię się o drzewka i krzewy owocowe. W tej chwili mam nadal -1,5, nie wygląda to dobrze.
Szkoda, że jesteśmy bezradni wobec takich sił natury.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”