Kolorowy ogród Geni -Cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gienia wspóczuję ci tej kradzieży ale czasami tak jest z tymi złodziejami.
Moja znajoma ma działkę i cały czas jej coś ginie nawet próbowali już duże iglaki wykopać.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie, tylko szkoda że takie chamy są na tym świecie - i nie szanują cudzej pracy... Też mi się niestety zdarza że coś jest poniszczone (ukradzione to nie); najczęściej dzieci sąsiadów urywają "łebki" kwiatom... W tym roku straciłem w ten sposób większość tulipanów spod bloku :roll:
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Na złodzieja nie ma rady...
Jak jeszcze mieszkałem na ścianie wschodniej :) to pamiętam, że zawsze w połowie maja zakwitały tulipany. No i rok w rok rankiem 15 maja tulipany nam z ogródka znikały. :o
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Dopiero teraz wyczytałam co Ci się przytrafiło :cry: Mnie też nie omineli złodzieje w zeszłym roku... ale przyszli po parkę gęsi a nie kwiaty. A jak mieszkałam w Grudziądzu to wykopali prawie wszystkie iglaki z ogródka... Przykre to jest...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Gieniu,
znów Cię odwiedzam, żeby nacieszyć oczy kolorami Twojego ogródka :lol: Ta ilość irysów po prostu mi imponuje ;:63 ;:63 ;:63 myślę, że śmiało mozna Cię nazwać "Królową Irysów" :lol:
Na ostatnich zdjęciach gdzieś w tle widziałam też orliki o bajkowym kolorze, mogę Cię poprosić o bliskie zdjęcie?
I jeszcze jedna poniedziałkowa prośba (a trochę mi wsyd :oops: ) ... wszyscy się zachwycają dyptamem i jego zapachem a ja nie wiem, który to :oops: możesz wrzucić zdjęcie, proszę :lol: Czy on rzeczywiście tak piępnie pachnie?

Miłego dnia życzę :lol: :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Tu jest Gieni dyptam:

Obrazek

Z przodu różowy a dalej biały.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, ja też przyłączam do biadolenia na złodzieja. Jak można??? :shock: :evil:
Dobrze, że większych szkód nie narobił, bezmyślnie nie poniszczył innych roślin. Jakby brakowało Ci którychś kolorów z tych co mi dałaś, to są w rezerwie :)
Floksy i irysy do Ciebie są bardzo szczęśliwe, że taka deszczowa pogoda. Początkowo troszkę przyklapnęły po posadzeniu, ale teraz stoją jak żołnierze na warcie ;) Czy te floksy zakwitną w tym roku?

Geniu, a to Twoje - moje iryski z wazonu dla Ciebie
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Iza ,Piotr,Andrzej,Gosia,Ania dzięki ,ale czasem zdarzają się takie sytuacje no i w pierwszej chwili jesteśmy wściekli ale później godzimy się z tym bo i tak nie mamy na to wpływu .
Andrzej dzięki za pomoc .Gosiu dyptamy są na zdjęciach które wskazał Andrzej .
A co do orlików to na prawdę nie wiem o jakie chodzi bo ja na tych ostatnich 3 nie widzę orlików a mam ich tyle że musiałabym cofać się o sporo stron żeby je wszystkie pokazać .W tej części powinny być wszystkie tylko to dużo pracy żebyś tyle stron przeglądnęła .Przepraszam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu -kubanki Dzięki że znalazłaś chwilkę dla mnie ,nie przejmuj się sama widziałaś że te najładniejsze mam w kilku miejscach i to sposób na złodzieja żeby nie zabrał wszystkiego .
Jeszcze starczy po malutkim kawałeczku dla Jacka i Asi bo obiecałam ,a u mnie jak w banku musi być . Tak że nie martw się niech się pięknie rozrastają u Ciebie i pięknie kwitną jak u mnie .
Pięknie wyglądają w tym wazonie irysy .Pewnie długo kwitły .

Ja dziś robiłam porządek z moimi fiołkami w domu już był najwyższy czas żeby je porozdzielać i przesadzić w nowa ziemię ,roboty i bałaganu dużo ale opłaciło się mam teraz
jak nowe roślinki
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to część zdjęć zrobionych dziś.
Ostatni irys który zakwitł wczoraj
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A teraz widzę Geniu, że wzięło Cię na celozje hehe, ciekawe rośliny :)
x-d-a

Post »

Geniu, jak zwykle piękne kwiatki pokazujesz.
Też szczerze Ci współczuję niemiłego incydentu, ale świata nie zmienimy i tak jak piszesz - trzeba żyć dalej i za bardzo się nie przejmować.
Na szczęście ja mieszkam w małej miejscowości, gdzie wszyscy się znają i w ogóle nie zdarzają się takie kradzieże. Dlatego m.in. uciekłam z anonimowego, bezosobowego Wrocławia, gdzie przeżyłam kilka lat temu włamanie do mojego mieszkania w biały dzień. Nikomu tego nie życzę.
Pozdrawiam Cię serdecznie :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Gieniu, dopiero doczytałam co się stało.Bardzo mi przykro. Jak mawia aktorka Dykiel "Podłość ludzka nie zna granic."
To bardzo przykre, nawet nie to ,że ktoś ukradł, ale ,że bez naszej zgody wszedł do mojego ogrodu.
Nikt nie ma prawa wyciągać ręki po cudzą własność, niestety u mnie w sklepie jest to normalne.
Wiem co czujesz.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to jest Piotr że choroby się mutują teraz trafiło na celozję .

Dalo ja też się przeprowadziłam z Torunia na wieś i tu ludzie też się w większości znają ,No może my nie bardzo bo trudno poznać wszystkich którzy od lat tu mieszkają .
Ale kradzieże zdarzają się wszędzie ,zresztą ta osoba co to zrobiła to na pewno nie traktuje tego jako kradzież.
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Witaj Gieniu, dopiero doczytałam co się stało.Bardzo mi przykro. Jak mawia aktorka Dykiel "Podłość ludzka nie zna granic."
To bardzo przykre, nawet nie to ,że ktoś ukradł, ale ,że bez naszej zgody wszedł do mojego ogrodu.
Nikt nie ma prawa wyciągać ręki po cudzą własność, niestety u mnie w sklepie jest to normalne.
Wiem co czujesz.
Myślę że ta osoba nawet nie zdaje sobie sprawy jak ktoś potraktowany w ten sposób się czuje . Pewnie jeszcze będzie się chwalić że jej tak dobrze rośnie bo to kradzione .
A wystarczyło mnie poprosić .
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”