Agita- mój pierwszy sezon :)
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko, a nie jest to raczej jakaś miltonia?
http://tiny.pl/hhtx4
http://tiny.pl/hhtx4
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko - Twój nowy nabytek to z całą pewnością cambria. Prawdopodobnie nowa wersja kolorystyczna Miltonidium Bartley Swarz, przynajmniej bardzo do niego podobna, tylko więcej bieli ma na płatkach. Zapach też podobny. Widziałam takie roślinki w sklepie, a wersję bardziej bordowego delikwenta posiadam
U mnie kwitnie chętnie na każdej nowej psb (nawet niedojrzałej), chociaż z cambriami raczej sobie nie radzę... 

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Dzięki dziewczynki!
Madzik, Twoja odpowiedź bardzo mnie cieszy, mam nadzieję, że i ta moja będzie taka bezproblemowa. Mała MI, na typową miltonię to ona ma (chyba?) za drobne kwiatki (ok 4x5cm), ale cambrie to w końcu mieszańce, też z miltonią, więc i miltonii pewnie w sobie trochę ma
Zresztą ja cieńka jestem w tych wszystkich gatunkach innych niż phalaenopsis (noo, rozpoznaję też vandy i cymbidium), nigdy na nie nie patrzyłam, bo nie mogły w moich oczach przebić dużych, dostojnych i "eleganckich" kwiatów falka. Pech chciał, że znalazłam ją jedną jedyną wśród zwykłych roślin pokojowych i najpierw zrobiło mi się jej żal, potem wzięłam do reki i zaczęłam oglądać, potem poczułam, że pachnie, potem poszłam zapytać z głupia frant czy mi nie obniżą ceny bo taka ostatnia i już kończy kwitnienie a oni się zgodzili... Efekt taki, że mąż powiedział: Bierz, ale już długo nie pojedziemy do castoramy!
A pojechaliśmy wymienić przepaloną świetlówkę. Ale to już klasyk, jakiś pretekst zawsze musi być, nie?! ;)

Madzik, Twoja odpowiedź bardzo mnie cieszy, mam nadzieję, że i ta moja będzie taka bezproblemowa. Mała MI, na typową miltonię to ona ma (chyba?) za drobne kwiatki (ok 4x5cm), ale cambrie to w końcu mieszańce, też z miltonią, więc i miltonii pewnie w sobie trochę ma

Zresztą ja cieńka jestem w tych wszystkich gatunkach innych niż phalaenopsis (noo, rozpoznaję też vandy i cymbidium), nigdy na nie nie patrzyłam, bo nie mogły w moich oczach przebić dużych, dostojnych i "eleganckich" kwiatów falka. Pech chciał, że znalazłam ją jedną jedyną wśród zwykłych roślin pokojowych i najpierw zrobiło mi się jej żal, potem wzięłam do reki i zaczęłam oglądać, potem poczułam, że pachnie, potem poszłam zapytać z głupia frant czy mi nie obniżą ceny bo taka ostatnia i już kończy kwitnienie a oni się zgodzili... Efekt taki, że mąż powiedział: Bierz, ale już długo nie pojedziemy do castoramy!

A pojechaliśmy wymienić przepaloną świetlówkę. Ale to już klasyk, jakiś pretekst zawsze musi być, nie?! ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Agita
Wczoraj zauważyłam, że moje nowe dziwadełko odbija z pędu!!

Długo się nie dał prosić! Wiedziałam, że jest wyjątkowy... 8)

Długo się nie dał prosić! Wiedziałam, że jest wyjątkowy... 8)
Pozdrawiam, Agnieszka
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Agnieszko, widziałam w sklepie chyba identyczne "dziwadełko" jak ten Twój. Płatki miał takie mięsiste, chropowate i kolor tak bardzo mocno śliwkowy, że aż prawie czarny... Przepiękny. Już się nie mogę doczekać kiedy Twój zakwitnie na tym nowym odbiciu, będziesz miała wiele radości bo jest niepowtarzalny i chwal się bo chciałabym tą radość dzielić z Tobą.
- Agita
Kaisog, też mam takie wrażenie, ze on się składa głównie z warżki ;:10
Beatrice i Volcowitch, kupiłam go niecałe dwa tygodnie temu (więcej fotek na poprzedniej stronie), jak się okazało, w ostatniej fazie przekwitania, po 3 dniach był już "łysy", więc tak naprawdę nie wiem jak wyglądają jego kwiaty w pełni kwitnienia, sama jestem ciekawa!
Może Justyna nam coś powie na ten temat- Justynko, ten którego widziałaś też miał takie wywinięte płatki?!
Beatrice i Volcowitch, kupiłam go niecałe dwa tygodnie temu (więcej fotek na poprzedniej stronie), jak się okazało, w ostatniej fazie przekwitania, po 3 dniach był już "łysy", więc tak naprawdę nie wiem jak wyglądają jego kwiaty w pełni kwitnienia, sama jestem ciekawa!

Może Justyna nam coś powie na ten temat- Justynko, ten którego widziałaś też miał takie wywinięte płatki?!

Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita
Kurcze, szkoda że nie zrobiłas zdjęcia, choćby komórką, następnym razem pamiętaj o mnie, plissss! ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Agniesiu, zanim ja ponownie trafię na takiego samego, to pewnie ten Twój piękniś zdąży zakwitnąć. Ale jeśli uda mi się go spotkać to na pewno cyknę mu foto.
Widziałam go dobry tydzień temu w LM ale jak tam byłam ostatnio (po większą doniczkę dla mojej 'Kalipso', czyli 15 lipca) to ślad po nich zaginął - miały super branie.
Widziałam go dobry tydzień temu w LM ale jak tam byłam ostatnio (po większą doniczkę dla mojej 'Kalipso', czyli 15 lipca) to ślad po nich zaginął - miały super branie.