Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Cudna katlejka

-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Justynko
za podpowiedź ,spróbuję, ale mam obawy
o te latające czy im się nie spodoba w gościnie u storczyków 
- Anno
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Czekam na cymbidium 
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
-
Joane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko pięknie wyglądają te pąki na cymbidium.
Ładne kolory katlejki. Coś w moich kolorach. Ciekawa jak długo będzie kwitła.
No i te pod murem widać że grzecznie stoją.
Ładne kolory katlejki. Coś w moich kolorach. Ciekawa jak długo będzie kwitła.
No i te pod murem widać że grzecznie stoją.
- Ma_Go
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 4 kwie 2011, o 18:12
Piękna Cattlejka
Śliczny kolor no i te kwiaty...
Oj kolorowo się zrobiło, kolorowo
Mi niestety kwitną tylko Phalki 
Oj kolorowo się zrobiło, kolorowo
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AniuL- dziękuję w imieniu storczyków
Kasiunieczko- pędzik na cymbidium urósł sporo, puściłam go luzem. Będzie, jak "zwisający". Pączków - 5szt tylko... Hihi...ja, pierwszego kwietnia to miałam dopiero projekt szklarenki. na razie żaden storczyk nieugotowany (uchylam na cały dzień okno, na noc je zamykam )
Migrenqa- Przy domu Postaw, albo w jakimś ogrodzeniu z parasolem i będzie dobrze. Ja, szklarenkę mam zamykaną na kluczyk. A na balkon raczej nikt nie wchodzi. Pod murem stoją tak, że zakrywają je wysokie byliny i storczyków nie widać.
Syljed- polecam ;) W tamtym roku miałam tak ustawione tylko katleje i cambrie. W tym roku cała kolekcja się wakacjuje. Tylko falki stoją w budynku.
Annamaria- już niedługo zobaczymy jego kwiatuszki...
Venus- katlejka chyba jutro pojedzie na działkę. na razie będzie zdobić parapet, a po kwitnieniu trafi do szklarenki.
Petro- katlejce trzy pączki pozostałe podrosły. Może się uda, że 7 kwiatuszków naraz będzie otwarte
Katarzynko- ja zauważyłam, że największym zainteresowaniem storczykami wykazują...mrówki. Muszę kupić proszek i obwód szklarenki posypać. Trzeba być ostrożnym i w porę reagować. Poza tym nie chcę odbierać "wakacji" orchideom, bo dobrze wpływa okres letni na tworzenie się nowych przyrostów, na których zimą mam kwitnienia.
Anno- ja też...Ciekawe, ile to jeszcze potrwa...
Joane- cukierkowa ta katlejka, ale zarazem "ognista". Uwielbiam też takie kolorki...
Ma_Go- kolorki to ona rzeczywiście ma piękne. Hmm...falki...ja hybryd falków mam około 10, ale 4 wnet opuszczą moją kolekcję.
Jutro biorę aparat na działkę. Postaram się zrobić fotki z niebem lub trawnikiem w tle
Kasiunieczko- pędzik na cymbidium urósł sporo, puściłam go luzem. Będzie, jak "zwisający". Pączków - 5szt tylko... Hihi...ja, pierwszego kwietnia to miałam dopiero projekt szklarenki. na razie żaden storczyk nieugotowany (uchylam na cały dzień okno, na noc je zamykam )
Migrenqa- Przy domu Postaw, albo w jakimś ogrodzeniu z parasolem i będzie dobrze. Ja, szklarenkę mam zamykaną na kluczyk. A na balkon raczej nikt nie wchodzi. Pod murem stoją tak, że zakrywają je wysokie byliny i storczyków nie widać.
Syljed- polecam ;) W tamtym roku miałam tak ustawione tylko katleje i cambrie. W tym roku cała kolekcja się wakacjuje. Tylko falki stoją w budynku.
Annamaria- już niedługo zobaczymy jego kwiatuszki...
Venus- katlejka chyba jutro pojedzie na działkę. na razie będzie zdobić parapet, a po kwitnieniu trafi do szklarenki.
Petro- katlejce trzy pączki pozostałe podrosły. Może się uda, że 7 kwiatuszków naraz będzie otwarte
Katarzynko- ja zauważyłam, że największym zainteresowaniem storczykami wykazują...mrówki. Muszę kupić proszek i obwód szklarenki posypać. Trzeba być ostrożnym i w porę reagować. Poza tym nie chcę odbierać "wakacji" orchideom, bo dobrze wpływa okres letni na tworzenie się nowych przyrostów, na których zimą mam kwitnienia.
Anno- ja też...Ciekawe, ile to jeszcze potrwa...
Joane- cukierkowa ta katlejka, ale zarazem "ognista". Uwielbiam też takie kolorki...
Ma_Go- kolorki to ona rzeczywiście ma piękne. Hmm...falki...ja hybryd falków mam około 10, ale 4 wnet opuszczą moją kolekcję.
Jutro biorę aparat na działkę. Postaram się zrobić fotki z niebem lub trawnikiem w tle
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Z niecierpliwością będę czekać na fotki-uwielbiam takiejustus27 pisze:Jutro biorę aparat na działkę. Postaram się zrobić fotki z niebem lub trawnikiem w tle
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
No to dobrze moje cattleye już stoją na balkonie 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Ślicznie wyszedł kwiatuch na tle nieba i zielonego drzewka 
Pozdrawiam Agnieszka
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Ale cudnie!
Justyś, coś nie mobilizujesz do pracy; człowiek się od razu czuje, jakby sobie leżał pod drzewkiem brzuchem do góry, z trawką w zębach...
Czekam na pozostałe fotki z sesji
Justyś, coś nie mobilizujesz do pracy; człowiek się od razu czuje, jakby sobie leżał pod drzewkiem brzuchem do góry, z trawką w zębach...
Czekam na pozostałe fotki z sesji
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Piękne ujęcie ślicznego kwiatuszka
Cudnie tak
Cudnie tak
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Tymi czereśniami też bym się poczęstowała 
Pozdrawiam Agnieszka
Te zdjęcia w naturze mają swój charakter 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;