AniuL- dziękuję w imieniu storczyków
Kasiunieczko- pędzik na cymbidium urósł sporo, puściłam go luzem. Będzie, jak "zwisający". Pączków - 5szt tylko... Hihi...ja, pierwszego kwietnia to miałam dopiero projekt szklarenki. na razie żaden storczyk nieugotowany (uchylam na cały dzień okno, na noc je zamykam )
Migrenqa- Przy domu Postaw, albo w jakimś ogrodzeniu z parasolem i będzie dobrze. Ja, szklarenkę mam zamykaną na kluczyk. A na balkon raczej nikt nie wchodzi. Pod murem stoją tak, że zakrywają je wysokie byliny i storczyków nie widać.
Syljed- polecam ;) W tamtym roku miałam tak ustawione tylko katleje i cambrie. W tym roku cała kolekcja się wakacjuje. Tylko falki stoją w budynku.
Annamaria- już niedługo zobaczymy jego kwiatuszki...
Venus- katlejka chyba jutro pojedzie na działkę. na razie będzie zdobić parapet, a po kwitnieniu trafi do szklarenki.
Petro- katlejce trzy pączki pozostałe podrosły. Może się uda, że 7 kwiatuszków naraz będzie otwarte
Katarzynko- ja zauważyłam, że największym zainteresowaniem storczykami wykazują...mrówki. Muszę kupić proszek i obwód szklarenki posypać. Trzeba być ostrożnym i w porę reagować. Poza tym nie chcę odbierać "wakacji" orchideom, bo dobrze wpływa okres letni na tworzenie się nowych przyrostów, na których zimą mam kwitnienia.
Anno- ja też...Ciekawe, ile to jeszcze potrwa...
Joane- cukierkowa ta katlejka, ale zarazem "ognista". Uwielbiam też takie kolorki...
Ma_Go- kolorki to ona rzeczywiście ma piękne. Hmm...falki...ja hybryd falków mam około 10, ale 4 wnet opuszczą moją kolekcję.
Jutro biorę aparat na działkę. Postaram się zrobić fotki z niebem lub trawnikiem w tle