aneczkowe powojniki -czyli jak aneczka totalnie zbzikowała
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: aneczkowe powojniki -czyli jak aneczka totalnie zbzikowała
Jak miła wróżba to niech się spełni. Mam już dość problemów więc jakaś odmiana potrzebna. Wyobraź sobie że kiedyś przyśniła mi się osoba którą za kilka dni spotkałam w realu pierwszy raz w życiu. Doznałam szoku.

- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niezbadane są tajemne moce naszego umysłu i moc wszechświata również. Ja tam wierzę w różne "cuda".
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja nie mam wyjścia i też wierzę. 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu trzy kiełki, a jaka radość. 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witam. Pozazdrościć kiełków
. Mam takie pytanie do Ciebie - czy jak przysypię ziemią powojniki posadzone zeszłej wiosny o jakieś 5 cm to coś im będzie ?? Chodzi o to , że potrzebuję podnieść troszkę rabatę no i mam teraz kłopot z powojnikami które tam rosną
. Pozdrawiam 

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Anusia odbił mi powojnik, który myślałam że już całkiem zdechł. Alem go pięknie powitała, nowa ziemia na spód kamyki potem ziemia potem wióry znów ziemia i banan i ziemia i on i potem jeszcze tabletka pod korzeń. Ojej mam nadzieję ze mu będzie dobrze i już obiecuję że więcej tak okrutnie nie zaniedbam. Anula jak zakwitnie to zdjęcie Ci pokaże. Ale się cieszę tym jednym kiełkiem.

- aneczka1979
Anuleczko cieszę się razem z Tobą!
Mówiłam, że one wbrew pozorom twarde sztuki! Muszą sobie na początku pogrymasić ( te co to po prostu w genach mają
)
Piękny start mu zafundowałaś.
I nie zrażaj się jak jeszcze ze dwa sezony może focha strzelić. W każdym bądź razie z roku na rok coraz lepiej się sprawują.
Czekam teraz na zdjęcie jego kwiatów.
Ewelinko przepraszam, że dopiero teraz...
Oczywiście, że nic im nie będzie. Ba! Nawet mogą zacząć gęściej rosnąć, bo będą wypuszczać nowe pędy z podziemnych oczek.
Soniu to cieszę się razem z Tobą.
U mnie powojnikowa stagnacja. Pogoda nie rozpieszcza. Na domiar złego posadziłam w sobotę pięć sztuk i teraz się martwię jak one przetrzymały te pogodowe huśtawki.
No nic... trzeba żyć nadzieją, gdyż zapowiadali zdecydowaną poprawę pogody w przyszłym tygodniu. 

Piękny start mu zafundowałaś.

Czekam teraz na zdjęcie jego kwiatów.

Ewelinko przepraszam, że dopiero teraz...

Soniu to cieszę się razem z Tobą.

U mnie powojnikowa stagnacja. Pogoda nie rozpieszcza. Na domiar złego posadziłam w sobotę pięć sztuk i teraz się martwię jak one przetrzymały te pogodowe huśtawki.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Dziękuję za informację. W takim razie bardzo się cieszę, że tak mogę zrobić
. Jestem też mile zaskoczona Twoją wiadomością o poprawie pogody od przyszłego tygodnia. Mam nadzieje, że tak faktycznie będzie. Ja ostatnio tez posadziłam powojniki i też ubolewam nad tą pogodą. Mam nadzieje, że zarówno moje jak i Twoje dadzą radę. Pozdrawiam 

Witajcie Powojnianie:) (a może Powojniacy?)
Chciałabym posadzić kilka powojników do towarzystwa różom - w tło. Mają się opierać na drewnianym brązowym płocie. Zdecydowałam się na włoskie po lekturze Waszych wypowiedzi. Potrzebne mi takie o jasnych lub jaskrawych kwiatach, żeby nie zniknęły na tle ciemnych sztachet. Szczególnie podobają mi się takie o kwiatkach dzwonkowatych czy tulipankowych, ale one są malutkie (jak np.Princess Diana), a rabata jest dość daleko od ścieżki i obawiam się, że drobne kwiatki będą mało widoczne z daleka
Może znacie: - włoskie, jasne/jaskrawe o sporych dzwoneczkach?
Pozdrawiam
Ania
Chciałabym posadzić kilka powojników do towarzystwa różom - w tło. Mają się opierać na drewnianym brązowym płocie. Zdecydowałam się na włoskie po lekturze Waszych wypowiedzi. Potrzebne mi takie o jasnych lub jaskrawych kwiatach, żeby nie zniknęły na tle ciemnych sztachet. Szczególnie podobają mi się takie o kwiatkach dzwonkowatych czy tulipankowych, ale one są malutkie (jak np.Princess Diana), a rabata jest dość daleko od ścieżki i obawiam się, że drobne kwiatki będą mało widoczne z daleka

Pozdrawiam
Ania
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
No i stało się dwie sadzoneczki powojników stoją i czekają na wsadzenie do ziemi
kolejne z LM czekają na mnie w sklepie porobiłam nazwy odmianą teraz trzeba poczytać, która dla początkujących 

Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Moje dwa nowe nabytki też wczoraj trafiły do ziemi. A jeszcze "przez przypadek" do koszyka wpadł mi w piątek clematis aromatica.
Nic o nim nie wiem, muszę poczytać jaką miejscówkę mu znaleźć. Wiem tylko, że sam nie czepia się podpór
Nawet nie wiedziałam że takie są 
Nic o nim nie wiem, muszę poczytać jaką miejscówkę mu znaleźć. Wiem tylko, że sam nie czepia się podpór

Może znacie: - włoskie, jasne/jaskrawe o sporych dzwoneczkach?
Nutella, aneczka pewnie pomoże, ale zawsze możesz na e-clematis w wyszukiwarce ustawić sobie kryteria i wsio Ci wyskoczy
Ja czekam na moje powojniki od stasi i wiolamki.... i mam nadzieję, że będę im dobrą mamusią

Nutella, aneczka pewnie pomoże, ale zawsze możesz na e-clematis w wyszukiwarce ustawić sobie kryteria i wsio Ci wyskoczy

Ja czekam na moje powojniki od stasi i wiolamki.... i mam nadzieję, że będę im dobrą mamusią

Pozdrawiam, Ela
- aneczka1979
Nutello z takowych znam Betty Corning. Jednak nie ma ona oszałamiająco dużych tych dzwonków. Za to pachnie.
Nie bój się, że małych kwiatów nie będzie widać, są małe to fakt, ale kwitną całą masą, że ledwo liście widać.
Dzwonkowate kwiaty są też w grupie botanicznych i kwitną one wczesną wiosną, niektóre powtarzają latem, więc mogą rozminąć się z różami.
Zobacz też powojniki z grupy teksańskiej. I te z grupy bylinowych ale one nie czepiają się podpór, WIĘC ALBO W POZIOMIE ALBO PODWIĄZYWAĆ DO PIONU- wiele osób tak robi. Polecam stronę E-clematis.com, tam jest wsio podzielone na grupy i dokładne opisy są, co jak gdzie i kiedy. Ja u nich też kupuję i jestem bardzo zadowolona.
Przepraszam,że tak na szybko ale mam 39 stopni i ledwo palcem ruszam. Jutro lekarz. Czuję się koszmarnie.

Dzwonkowate kwiaty są też w grupie botanicznych i kwitną one wczesną wiosną, niektóre powtarzają latem, więc mogą rozminąć się z różami.
Zobacz też powojniki z grupy teksańskiej. I te z grupy bylinowych ale one nie czepiają się podpór, WIĘC ALBO W POZIOMIE ALBO PODWIĄZYWAĆ DO PIONU- wiele osób tak robi. Polecam stronę E-clematis.com, tam jest wsio podzielone na grupy i dokładne opisy są, co jak gdzie i kiedy. Ja u nich też kupuję i jestem bardzo zadowolona.
Przepraszam,że tak na szybko ale mam 39 stopni i ledwo palcem ruszam. Jutro lekarz. Czuję się koszmarnie.

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu- kuruj się dziewczyno bo z tym nie ma żartów , cieplutką kołderką trza się owinąć , ewentualny okład z młodych piersi też może pomóc 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu aż ta choroba nie miała kiedy się doczłapać?
Dobrze,że idziesz do lekarza,leki pomogą
Wracaj do zdrówka

Dobrze,że idziesz do lekarza,leki pomogą

Wracaj do zdrówka