Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko z takim widokiem
na początek dnia to każdy dzionek jest dobry. 
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, zakochałam się w Twojej katlejce- krótko mówiąc- prawdziwa z niej piękność, ma cudne, ogniste kolory- ech 
Powinnam przejrzeć cały Twój wątek- ależ mam zaległości- aż wstyd!
Powinnam przejrzeć cały Twój wątek- ależ mam zaległości- aż wstyd!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Lucynkof- piękna królewna stoi na honorowym miejscu mieszkania. Czyli, na stole, w dużym pokoju
Na działce byłam, widziałam i...naliczyłam "aż" 5 pączuszków.
AniuL- dziękuję w imieniu cukierkowej panny
Gdy się na nią patrzy, buzia sama się uśmiecha...
Arlet- racja ;) Storczyki ładnie przetrwały prawie pięciodniową "rozłąkę". Gorzej z innymi doniczkowcami, nie wiem, czy uratuję moją "pannę młodą" (dzwonek pokojowy), a tak lubię jej białe kwiaty
Dorotko- dziękuję w imieniu katlejki
Kasiu01- hahah...fajny eksperyment
Tydzień bez storczyków hmm...Musiałabyś wyjechać lub wywieźć storczyki, inaczej nie da rady. Za dużo pokus
Syljed- na razie pączuszki są na jednej katlejce... Może kiedyś "dorobię" się większej liczby kwitnących katlei. A że dla mnie katlejki są najcudowniejsze wśrod storczyków, to może kolejne kwitnienia będą...
Kasiu74- te drugie pączuszki są troszku mniejsze, ale rzeczywiście będą przedłużeniem kwitnienia...
Kamilo- cieszę się, że Ci sie podoba ;)
Marku- codziennie rano mam taki widok...Zanim wejdę z domu, uśmiecham się do niej, a ona...do mnie
Dziś postanowiłam część storczyków zostawić na noc na zewnątrz. Katlejaste i cambriowate zostały pierwszy raz w szklarence. Zamknięte pod kluczem
Dendrobia nobile, Berry Oda i kingianum - zostały wyniesione na zachodni balkon. I też nocują na świeżym powietrzu.
A sabotkowa rodzinka i miltonie została "wyeksmitowana pod wschodnią ścianę. Stoją "pod murem"
Jeszcze tylko brassia i cymbidium są w budynku. Brassię wnet wyniosę, a cymbidium musi zakwitnąć i po kwitnieniu też będzie przeniesione na zachodni balkon.
Foteczki cymbidium...

Sabotkowa rodzinka, miltonie... już "na swoim", czyli "pod ścianą":

Na działce byłam, widziałam i...naliczyłam "aż" 5 pączuszków.
AniuL- dziękuję w imieniu cukierkowej panny
Arlet- racja ;) Storczyki ładnie przetrwały prawie pięciodniową "rozłąkę". Gorzej z innymi doniczkowcami, nie wiem, czy uratuję moją "pannę młodą" (dzwonek pokojowy), a tak lubię jej białe kwiaty
Dorotko- dziękuję w imieniu katlejki
Kasiu01- hahah...fajny eksperyment
Syljed- na razie pączuszki są na jednej katlejce... Może kiedyś "dorobię" się większej liczby kwitnących katlei. A że dla mnie katlejki są najcudowniejsze wśrod storczyków, to może kolejne kwitnienia będą...
Kasiu74- te drugie pączuszki są troszku mniejsze, ale rzeczywiście będą przedłużeniem kwitnienia...
Kamilo- cieszę się, że Ci sie podoba ;)
Marku- codziennie rano mam taki widok...Zanim wejdę z domu, uśmiecham się do niej, a ona...do mnie
Dziś postanowiłam część storczyków zostawić na noc na zewnątrz. Katlejaste i cambriowate zostały pierwszy raz w szklarence. Zamknięte pod kluczem
Dendrobia nobile, Berry Oda i kingianum - zostały wyniesione na zachodni balkon. I też nocują na świeżym powietrzu.
A sabotkowa rodzinka i miltonie została "wyeksmitowana pod wschodnią ścianę. Stoją "pod murem"
Jeszcze tylko brassia i cymbidium są w budynku. Brassię wnet wyniosę, a cymbidium musi zakwitnąć i po kwitnieniu też będzie przeniesione na zachodni balkon.
Foteczki cymbidium...

Sabotkowa rodzinka, miltonie... już "na swoim", czyli "pod ścianą":

- bool

- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
obym i ja kiedyś doczekał się kwiatów na cymbidium, z niecierpliwością czekam na fotki w pełni rozwiniętych kwiatów 
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko, piękne widoki pokazujesz
Ja też dzisiaj wystawiłam kilka storczyków na zewnątrz, tyle, że bez szklarenki- mam nadzieję, że dobrze zniosą zmianę, ma być ok 10 stopni w nocy, to chyba dadzą radę..? ;)
Katlejka juz poznana, czekam teraz z niecierpliwością na cymbidium
Katlejka juz poznana, czekam teraz z niecierpliwością na cymbidium
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Czytam że już wystawiłaś storczyki, ja jakoś się obawiam ale będę musiała się odważyć .
Justynko doradź jak na balkonie zachodnim to raczej w takim miejscu bardziej nasłonecznionym czy tam gdzie będą miały więcej cienia chodzi mi o cambrię ,sabotki i w przyszłości catleya na razie się ukorzenia
Czekam na kwitnienia cymbidium, fajnie się prezentują Twoje storczysie pod ścianą
Justynko doradź jak na balkonie zachodnim to raczej w takim miejscu bardziej nasłonecznionym czy tam gdzie będą miały więcej cienia chodzi mi o cambrię ,sabotki i w przyszłości catleya na razie się ukorzenia
Czekam na kwitnienia cymbidium, fajnie się prezentują Twoje storczysie pod ścianą
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko, jakie te pączuszki już duże
.
Ja nie mam jeszcze odwagi zostawiać storczyków na noc, wnoszę i wynoszę na zewnątrz. Niedaleko mnie jest zalew i rzeka, dlatego jest zimniej niż podają w prognozach.
Ja nie mam jeszcze odwagi zostawiać storczyków na noc, wnoszę i wynoszę na zewnątrz. Niedaleko mnie jest zalew i rzeka, dlatego jest zimniej niż podają w prognozach.
Justynko, dokłądne 'słowo w słowo' mam takie same spostrzeżenia
. Nawet jak wróciłam z wyjazdu o 3 nad ranem, to nie obyło się bez oglądania storczyków zanim poszłam spać
. Nie mogę się doczekać aż cymbidium rozkwitnie i ujrzymy te piękne kwiatki 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Bool- z całego
Ci życzę pączuszków na cymbisium
na razie Daj czas roślince, żeby ładnie się rozrosła...
Agitko- pewnie, że dadzą radę. U mnie w szklarence pewnie z 5 stopni wyższa temperatura w nocy była
Kolor cymbidium znam, ale ciekawie się podgląda, jak pączki rosną " w siłę"
Katarzynko575- katlejkę w bardziej słoneczne miejsce. Sabotki i resztę bardziej w cieniu bym postawiła. Może jakieś zacienienie dodatkowe Zrób. Ja takowe mam, jeszcze muszę zrobić jakąś "osłonę" przed deszczem...
Lucynkof- racja, bliżej rzeki jest chłodniej. Mieszkam nad rzeką i na drugim piętrze jest temp. niższa o 2 stopnie nawet. Gdy na działce mam wyższą, ale to południowe zbocze osłonięte lasem
Kasiu01- hihi... to już "choroba". Ale jak miła... Podglądanie przyrody mamy w genach przecież
Agitko- pewnie, że dadzą radę. U mnie w szklarence pewnie z 5 stopni wyższa temperatura w nocy była
Katarzynko575- katlejkę w bardziej słoneczne miejsce. Sabotki i resztę bardziej w cieniu bym postawiła. Może jakieś zacienienie dodatkowe Zrób. Ja takowe mam, jeszcze muszę zrobić jakąś "osłonę" przed deszczem...
Lucynkof- racja, bliżej rzeki jest chłodniej. Mieszkam nad rzeką i na drugim piętrze jest temp. niższa o 2 stopnie nawet. Gdy na działce mam wyższą, ale to południowe zbocze osłonięte lasem
Kasiu01- hihi... to już "choroba". Ale jak miła... Podglądanie przyrody mamy w genach przecież
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Pięknie to cymbidium wygląda
a reszta pod ścianą niech pięknie rośnie i cieszy. Pozdrawiam słonecznie 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Justynko wspaniały pęd i te pączki
Ależ będzie widok niedługo.
Fajnie wyglądają tak poustawiane w rządeczku, ja swoje już balkonuję w szklarence właściwie od 1 kwietnia z małymi przerwami na te największe chłody i już zdążyłam parę ugotować
Fajnie wyglądają tak poustawiane w rządeczku, ja swoje już balkonuję w szklarence właściwie od 1 kwietnia z małymi przerwami na te największe chłody i już zdążyłam parę ugotować
Też myślę nad tym żeby niekwitnące na ogródek wynieść; mam przeogromny Bez i rozważm umocowanie storczyków w zagłębienia między konarami. Byłoby im tam fajnie, trochę słonka tam dochodzi, ale więcej cienia jest. Mam tylko jeden problem: boję się, że ktoś mi je ukradnie... 
Pozdrawiam Agnieszka
- syljed
- 200p

- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Widzę Justynko ,że maja się dobrze tam za ścianą,więc zrobię to samo 
- annamaria13
- 100p

- Od: 24 lip 2010, o 12:46
cymbidum piękne tylko czekać aż się rozkwitnie:)
pozrawiam anna_maria
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
Justynko cattleyka cudowna
nowości śliczne niech dobrze rosną i obdarzą Ciebie pięknymi kwiatami a nas widokami 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki