Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Justynko z takim widokiem ;:224 na początek dnia to każdy dzionek jest dobry. :tan
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko, zakochałam się w Twojej katlejce- krótko mówiąc- prawdziwa z niej piękność, ma cudne, ogniste kolory- ech :)

Powinnam przejrzeć cały Twój wątek- ależ mam zaległości- aż wstyd!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Lucynkof- piękna królewna stoi na honorowym miejscu mieszkania. Czyli, na stole, w dużym pokoju ;:108
Na działce byłam, widziałam i...naliczyłam "aż" 5 pączuszków.

AniuL- dziękuję w imieniu cukierkowej panny ;:108 Gdy się na nią patrzy, buzia sama się uśmiecha...

Arlet- racja ;) Storczyki ładnie przetrwały prawie pięciodniową "rozłąkę". Gorzej z innymi doniczkowcami, nie wiem, czy uratuję moją "pannę młodą" (dzwonek pokojowy), a tak lubię jej białe kwiaty ;:224

Dorotko- dziękuję w imieniu katlejki ;:108

Kasiu01- hahah...fajny eksperyment :;230 Tydzień bez storczyków hmm...Musiałabyś wyjechać lub wywieźć storczyki, inaczej nie da rady. Za dużo pokus ;:224

Syljed- na razie pączuszki są na jednej katlejce... Może kiedyś "dorobię" się większej liczby kwitnących katlei. A że dla mnie katlejki są najcudowniejsze wśrod storczyków, to może kolejne kwitnienia będą...

Kasiu74- te drugie pączuszki są troszku mniejsze, ale rzeczywiście będą przedłużeniem kwitnienia...

Kamilo- cieszę się, że Ci sie podoba ;)

Marku- codziennie rano mam taki widok...Zanim wejdę z domu, uśmiecham się do niej, a ona...do mnie ;:224

Dziś postanowiłam część storczyków zostawić na noc na zewnątrz. Katlejaste i cambriowate zostały pierwszy raz w szklarence. Zamknięte pod kluczem ;:224
Dendrobia nobile, Berry Oda i kingianum - zostały wyniesione na zachodni balkon. I też nocują na świeżym powietrzu.
A sabotkowa rodzinka i miltonie została "wyeksmitowana pod wschodnią ścianę. Stoją "pod murem" :;230
Jeszcze tylko brassia i cymbidium są w budynku. Brassię wnet wyniosę, a cymbidium musi zakwitnąć i po kwitnieniu też będzie przeniesione na zachodni balkon.

Foteczki cymbidium...

Obrazek

Sabotkowa rodzinka, miltonie... już "na swoim", czyli "pod ścianą":

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
bool
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2010, o 22:49
Kontakt:

Post »

obym i ja kiedyś doczekał się kwiatów na cymbidium, z niecierpliwością czekam na fotki w pełni rozwiniętych kwiatów :D
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, piękne widoki pokazujesz :) Ja też dzisiaj wystawiłam kilka storczyków na zewnątrz, tyle, że bez szklarenki- mam nadzieję, że dobrze zniosą zmianę, ma być ok 10 stopni w nocy, to chyba dadzą radę..? ;)

Katlejka juz poznana, czekam teraz z niecierpliwością na cymbidium ;:65
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Czytam że już wystawiłaś storczyki, ja jakoś się obawiam ale będę musiała się odważyć .
Justynko doradź jak na balkonie zachodnim to raczej w takim miejscu bardziej nasłonecznionym czy tam gdzie będą miały więcej cienia chodzi mi o cambrię ,sabotki i w przyszłości catleya na razie się ukorzenia
Czekam na kwitnienia cymbidium, fajnie się prezentują Twoje storczysie pod ścianą :D
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, jakie te pączuszki już duże ;:65 ;:138 .
Ja nie mam jeszcze odwagi zostawiać storczyków na noc, wnoszę i wynoszę na zewnątrz. Niedaleko mnie jest zalew i rzeka, dlatego jest zimniej niż podają w prognozach.
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Justynko, dokłądne 'słowo w słowo' mam takie same spostrzeżenia :;230. Nawet jak wróciłam z wyjazdu o 3 nad ranem, to nie obyło się bez oglądania storczyków zanim poszłam spać :;230. Nie mogę się doczekać aż cymbidium rozkwitnie i ujrzymy te piękne kwiatki ;:65
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Bool- z całego ;:167 Ci życzę pączuszków na cymbisium ;:108 na razie Daj czas roślince, żeby ładnie się rozrosła...

Agitko- pewnie, że dadzą radę. U mnie w szklarence pewnie z 5 stopni wyższa temperatura w nocy była :) Kolor cymbidium znam, ale ciekawie się podgląda, jak pączki rosną " w siłę" ;:108

Katarzynko575- katlejkę w bardziej słoneczne miejsce. Sabotki i resztę bardziej w cieniu bym postawiła. Może jakieś zacienienie dodatkowe Zrób. Ja takowe mam, jeszcze muszę zrobić jakąś "osłonę" przed deszczem...

Lucynkof- racja, bliżej rzeki jest chłodniej. Mieszkam nad rzeką i na drugim piętrze jest temp. niższa o 2 stopnie nawet. Gdy na działce mam wyższą, ale to południowe zbocze osłonięte lasem ;:108

Kasiu01- hihi... to już "choroba". Ale jak miła... Podglądanie przyrody mamy w genach przecież ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Pięknie to cymbidium wygląda ;:3 a reszta pod ścianą niech pięknie rośnie i cieszy. Pozdrawiam słonecznie ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Justynko wspaniały pęd i te pączki ;:138 Ależ będzie widok niedługo.
Fajnie wyglądają tak poustawiane w rządeczku, ja swoje już balkonuję w szklarence właściwie od 1 kwietnia z małymi przerwami na te największe chłody i już zdążyłam parę ugotować ;:170
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Też myślę nad tym żeby niekwitnące na ogródek wynieść; mam przeogromny Bez i rozważm umocowanie storczyków w zagłębienia między konarami. Byłoby im tam fajnie, trochę słonka tam dochodzi, ale więcej cienia jest. Mam tylko jeden problem: boję się, że ktoś mi je ukradnie... :evil:
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12

Post »

Widzę Justynko ,że maja się dobrze tam za ścianą,więc zrobię to samo ;:108
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
annamaria13
100p
100p
Od: 24 lip 2010, o 12:46

Post »

cymbidum piękne tylko czekać aż się rozkwitnie:)
pozrawiam anna_maria

mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Justynko cattleyka cudowna ;:167 ;:167 nowości śliczne niech dobrze rosną i obdarzą Ciebie pięknymi kwiatami a nas widokami ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”