Wątek dla osób odchudzających się cz.2

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

Helenko piękny łabądek i mostek też mi się podoba .
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Witaj Geniu!
Masz jakieś ciekawe propozycje na obiad? Tylko nie pracochłonne :?
Muszę rozszerzyć swoje menu ze względu na M, choć jest cierpliwy. Wiem, że marzą mu się żeberka, goloneczka i inne z tej serii :wink:
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helenko ,nie mam pomysłu, ja zjadam jakiś kawałek suchego gotowanego mięsa z piersi z kurczaka z surówkami .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu nic dziwnego, że nie można mieć humoru jedząc takie niesmaczne jedzonko jak gotowana pierś. Upiecz ją sobie kochanie oprószoną ziołami i podlaną odrobiną wody....będzie pyszna, przyrumieniona i od razu będzie milej i radośniej ;:196
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Helios pisze:;:3
Witaj Geniu!
Masz jakieś ciekawe propozycje na obiad? Tylko nie pracochłonne :?
Muszę rozszerzyć swoje menu ze względu na M, choć jest cierpliwy. Wiem, że marzą mu się żeberka, goloneczka i inne z tej serii :wink:
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, dzięki, ale ja chciałam coś lekkiego w ramach odchudzania :;230 Stąd pytanie do Geni.
Żeberka to eMowi, on by zjadł nawet takie tylko obsmażone i podduszone :lol:
Tylko ten zapach, szczególnie drażniący, jak się ma na talerzu kawałek piersi kurczaka albo indyka ;:224
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, znalazłam Cię. Mam nadzieję, że samopoczucie masz lepsze. A widoki takie jak pokazujesz, juz niedługo. Dziś takie ładne słońce świeciło, ptaszki śpiewały, naprawdę czułam zbliżającą się wiosnę. Tylko te mrozy dały w kość roślinkom.
Z mięska to prócz drobiu możecie chyba pozwolić sobie na wieprzowe polędwiczki. One są smaczne nawet bez tłuszczu na chwilkę podsmażone. Delikatne kruche mięsko, a jednak nie drób.
Nie wiem czy pisałyście o tym, ale podobno oliwa z oliwek do pieczywa wspomaga jego przyswajanie, sprzyja odchudzaniu.
Trzymam za Was kciuki. Ja też do letnich sukienek co nieco powinnam zrzucić, ale nie mam samozaparcia. Na razie kupił mi mąż buty do biegania :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
X_Ro-a

Post »

Niestety Aniu! ale wieprzowina przy diecie całkowicie odpada ;:108 oliwa z oliwek owszem.
X_Ro-a

Post »

Witam :D
Widzę Basiu, że humor dopisuje Ci od samego rana :tan tak trzymaj ;:85 Wybieram się dzisiaj na spacer a Wy :?:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj już się wybierałam, ale M oprotestował, kaszlący jakiś :(
Sama tych wędrówek do lasu jeszcze się obawiam, nie znam tu nikogo. Mój labrador obronny pewności mi nie dodaje :;230
Zawsze wtedy wspominam naszą cudowną rottweilerkę, która odeszła już tu, w nowym miejscu zamieszkania. Miała 13 lat i cztery operacje za sobą. Cudowna, łagodna i bardzo zdyscyplinowana, a ludzie się jej bali, wiadomo zła sława :(
Dzisiaj spróbuje M namówić, mam wielką ochotę na taki spacer :lol:
_________
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu ;:196 , cieszę się że znalazłaś ten watek , raczej odchudzania nie potrzebujesz ,mimo że tak czujesz , muszę kupić oliwę z oliwek bo już mi się skończyła.
Co do polędwiczek to na pewno raz w tygodniu nie zaszkodzą .

Czuję się? , sama wiesz bo dziś byłaś u mnie , dzięki Tobie choć przez chwilkę się ożywiłam.

Romo, Basiu, Helenko, Agnieszko, Grażynko ;:196 ;:196 ;:196 ..
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem jak najbardziej za polędwiczkami, schabem, chudą wołowinką ;:138, oczywiście np. tak jak Genia pisze - 1 x w tygodniu. Przecież nie może to być katorga :evil:
Pisałam wcześniej, że zrobiłam sobie wykaz produktów na "tak" i na "nie". Mając coś takiego, łatwiej urozmaicić swoje posiłki, dobierając produkty, które się szczególnie lubi :lol:
W ten sposób u mnie zostały produkty mleczne, oczywiście niskotłuszczowe :wink:
Brokuły przemycam jako dodatek do wieloskładnikowych sałatek, lub jako dodatek do chudego sera. W czystej postaci jakoś nie bardzo, w przeciwieństwie do kalafiora czy fasolki szparagowej.
Ogród Heleny cz.3
X_Ro-a

Post »

Helenko, gdybyś miała taką wagę jak ja inaczej byś mówiła i pisała :wink: nie mam innego wyjścia, albo przestrzeganie diety albo cały misterny plan diabli wezmą :evil:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Ania troszkę poprawiła mi nastrój .
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romo - w najmniejszym nawet stopniu nie zamierzałam nikomu nawet sugerować co mają jeść, to nie moje klimaty, nie wkraczam w zakazane rewiry :lol:
Piszę u Geni, bo to wolny wątek.
Do jednego tylko namawiam wszystkich odchudzających się wg jakiejkolwiek diety, żeby spróbować z dozwolonych produktów wyczarować coś, co będzie nam smakowało. Może np. kawałek piersi indyka dobrze zamarynowanej, a później odparzonej. Świetna wędlinka na zimno. Pisząc o chudym serze, miałam to na myśli, że na sucho bym go nie przełknęła, ale tak zrobiony z paskudy zmienił się w pyszne danie (wcześniej to były tylko serki typu włoskiego :( )

Pisałam już, że bardzo trzymam za Ciebie kciuki, bo ogromne zadanie przed Tobą i tylko wytrwałość może przynieść efekty. Wierzę głęboko, że Ci się uda ;:108 ;:108 ;:108
Ogród Heleny cz.3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”