Zawsze robiłam taki biszkopt
RAFAELLO
BISZKOPT
-5 jajek
-3/4 szkl cukru
-1 szkl mąki
-1 łyżeczka proszku
Ale ostatnio wyszukałam taki przepis,i robie go do ciast do których biszkopt jest na spód....
Wydaje mi sie taki delikatniejszy
BISZKOPT
-4 jajka
-3/4 szkl cukru
-pół szkl mąki
-pół szkl mąki ziemniaczanej
-łyżeczka proszku
Oba robi sie jednakowo...
Białka ubić,dodac cukier,ubić.Następnie dodac żółtka ubić.Następnie dodać mąkę,w drugim przepisie mąki ,wymieszane z proszkiem i delikatnie wymieszac łyżka.
MASA
-2 białe czekolady
-pół litra śmietany 30%
-2 śnieżki
-2 paczki wiórek kokosowych- ten przepis starszy,kiedyś wiórki w sklepach były w małych opakowaniach,teraz w marketach to po 200g i wieksze sa.Ale chyba kiedyś były po 100 g,o ile dobrze pamiętam,jak nie ,to mnie Dziewczyny poprawcie

Czekolady rozpuścić na parze,dodać ubitą śmietane i ubić.Następnie dodać śniezki i pótorej paczki wiórek.
Na biszkopt wyłożyć mase.Na masę posypać reszte wiórek.
Smacznego
