Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Wandziu ogródek masz super i wcale nie taki malutki , biała ostróżka rew elka i moja kochana różyczka Pilgrim też czy kupowałaś ja u Kal...
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halu, przetacznik lubią akurat taką ziemie jak moja, a więc piaszczystą i lekko kwaśną. Może dlatego tak dobrze się u mnie czują. Będe się starła powiększyć ich kolekcję kosztem tego, co u mnie rośnie słabo i nadale się tylko do eksmisji. Twoje mówisz maluszki. Nie martw się, bo one rozrastają się błyskawicznie.

Kaniu, po przekwitnięciu moje ostróżki nie są najlepszej urody, ale jednak liście pozostają zielone. Może więc twoje troszkę podeschły albo rzezywiście zaatakował je jakiś grzyb, którego wszędzie pełno. Ja ma tak na niektórych azaliach. Opryskalam, ale chyba to nic nie daje :(

Ewo-Gajowa. Bratki koło róż i nie tylko koło nich to naprawdę fajne rozwiązanie. Można nimi wypełniać puste miejsca i wtedy chwasty mniej rosną. Ta kompozycja, na którą zwróciłaś uwagę, była u mnie właściwie przypadkowa, bo nie miałam gdzie wysadzić nadmiaru bratków. I był to strzał w dziesiątkę! Bratki kwitły od kwietnia aż do teraz, choć obecnie są już dość wymęczone. Zachęcona tym pomysłem, kupiłam kilka kolorów brateczków i zrobilam sobie plantację. We wrześniu powysadzam maluchy do gruntu. :D
Obrazek

Sosenki4. Dobra, rób listę. Mam nadzieję, że sprostam :D Zimno dzisiaj, to fakt. Ja sobie siedzę pod kocykiem z laptopem na kolanach i pracuję (jak widać :;230 ) Na dworzu kapie deszcz.
Obrazek

Nie wiem, czy widać te krople odbijające się od tarasu?
Obrazek

JSZFRED, Pilgrim jest wspaniała. Kupiłam ją na siesieni z gołym korzeniem chyba w RosaĆwik. Przezimowała i to jest jej ogromna zaleta. Bo akurat obok niej róże padły. Już kwitła i to kilkoma kwiatami. Wiążę z nią duże nadzieje. Może dochowam się pokaźnego krzewu, kto wie...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jejku, jak fajnie że możesz sobie tak siedzieć, pstryk fotka i gotowe. Ślicznie u Ciebie nawet jeżeli deszczowo. Kropelki widać, ogrodu podlewać nie będzie trzeba a od czwartku podobno znów gorąco ;:224
Pozdrawiam z ponurego biura ;:223
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Wandziu wiem znam dobrze tę różę mi niestety wymarzły dwa krzaczki które rosły w murku przy tarasku przez cztery lata dlatego chcę kupić jeszcze raz u innego dostawcy może podkładka będzie lepsza, u mnie potrafiła mieć 40 kwiatków przy jednym kwitnieniu
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

Ech troszkę padało u ciebie ;:202
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Ależ Ty Wandeczko masz tam pięknie na swoim tarasie :D !!! Po prostu raj dla oczu. Już sobie wyobrażam jak wszystko pachnie w takim deszczu.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu ogród w deszczu wygląda wprost bajkowo, bardzo lubię taki widok. Zieleń jest taka intensywna, nasycona kolorem.....pięknie :D
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Widać, widać te krople ;:108
U mńie to samo, cały dzień....

Wandziu, ja byłam w niedzielę na ranczu kolegi....tam widziałam przesuwającą się po polu w naszą stronę tęczę, gdy doszedł do nas deszcz, cały czas po przeciwnej stronie świeciło na nas słońce i było ciepło :shock: zdjęcia z tej sytuacji obłędne ;:224 deszcz w pełnym słońcu ;:173

Przepiękne zdjęcie z tarasu, zaraz za tymi wysianymi bratkami ;:63
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
U mnie również pada równo calutki dzień, co gorsza jutro ma być tak samo ;:174

Sądziłam, ze bratki wysadza się wiosną :oops: Jak mam wolne miejsce, to kupuję takie już rozkwitające, o wysiewaniu jakoś nie pomyślałam :?
Teraz w głowie mi mącą przetaczniki. Byłam dzisiaj na bazarku, ale nie znalazłam ich u żadnego sprzedawcy.
Wandziu - pw.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wandziu Bratkowy żłobek niczego sobie ... juz współczuję sadzenia takiej ilości.
Też je lubię ale nie każdego roku sieję bo same się wysiewają - dziś zauważyłam łączkę z nich przy Różach więc muszę odczekać chwilę z pieleniem aby ciut podrosły.
Ostróżka biała naprawdę śliczna, swoje w końcowej fazie kwitnienia przycinam prawie przy ziemi, wypuszczają obok nowe pędy czyli znów mam ładne i zdrowe liście a nawet kilka dni temu zaczęła sie powtórka z kwitnienia - mniej obfita ale jest.
Aby szybciej dochować się dużej kępy Floksów wystarczy z pędu zrobić kilka sadzonek przez odpowiednie cięcie, posadzić obok i za rok masz tyle ile chcesz.
W ogrodach widać już jesień a fotka z deszczem podziałała tak nostalgicznie ... oj chyba się starzeję ... :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wandeczko, nie jestem aż taka zachłanna, to pewnie uda mi się zdobyć od Ciebie kilka nasionek. Przedszkole braciszkowe -super. Mnie się nie udało. Zapomniałam podlewać ;:223
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Wandziu ale przedszkole bratkowe :shock: A ta ostróżka rzeczywiście piękna .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Widać, widać kropelki...zdjęcia ładne, pogoda paskudna ;:222
Ale masz bratków, ło mateńko..sporo sadzenia będzie :D Kiedy je wysiewałaś?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Widok z tarasu na Twój ogród Wandziu uspakaja, widać w nim harmonię i wydaje się taki duży. Opady deszczu były bardzo potrzebne, to taki przerywnik w upałach.
Bratki ładnie powschodziły, jak Ty je dasz radę popikować.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Wandziu rany jak Ty te maleństwa przepikujesz chyba z lupą ....widać że masz cierpliwość... ;:138
...a kropelki deszczu widać...a dziś u mnie już słoneczko przebija się przez chmurki... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”