Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu piękne wspomnienia pokazałaś . Bardzo mi się podobają te zdjęcia
Genia
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu
witaj w Nowym Roku.... wszystkiego najjj.......

A zdjęcia są przepiękne :shock: aż mi dech zaparło.
Wspomnienie na cale zycie.

pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

kubanki pisze:Masz rację Krzyś, ale taki jeden kawałek kosztuje ok. 1000 $. Dlatego właściciele tak się cieszyli jak to wylazło z ziemi :)
No to nic dziwnego, że się cieszyli. U nas, gdyby cos takiego wyszło, to pewnie od razu państwo położyłoby na tym łapę. :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Aniu podziwiam Cię za cierpliwość :roll: chodzi mi o nasionka kaktusów , kochanie jak wzeszły czyli wszystko ok i zapewniłaś im dobre warunki :) Wiesz ja też chyba się skuszę i kupię taką mieszankę , bo w sklepie ogrodniczym widziałam , to przecież wielka frajda jak widzisz że te maluchy rosną :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

iga23 pisze:Jedź Jolu bo to co zobaczysz to Twój skarb.

Iguś mam nadzieję że pojadę ;:113
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

bishop pisze:
kubanki pisze:Masz rację Krzyś, ale taki jeden kawałek kosztuje ok. 1000 $. Dlatego właściciele tak się cieszyli jak to wylazło z ziemi :)
No to nic dziwnego, że się cieszyli. U nas, gdyby cos takiego wyszło, to pewnie od razu państwo położyłoby na tym łapę. :cry:
A tutaj nie?

Aga chyba wszystkich zauroczyłaś tymi zdjęciami.

A takiego bonsaia takiego kaktusa miałam w doniczce Obrazek
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu, dziękuje za cudne widoki :P
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - istne cuda pokazałaś. Fajnie,że miałaś taką możliwość. Grzechem byłoby nie skorzystać!Ja niestety nie mam szans by towarzyszyć M w tych wojażach. Stany to ogromny kraj i bardzo zróżnicowany. Każdy znajdzie tam coś dla siebie. Piękne widoki i zdjęcia! Cieszę się,że wizyta u mnie zainspirowała Cię by pokazać nam te cuda.
(Jestem tu.ja a nie tija jak napisałaś wcześniej)
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

kubanki pisze:Masz rację Krzyś, ale taki jeden kawałek kosztuje ok. 1000 $.
O kurcze...
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

agape pisze:Cześć Aniu! No- dech mi zaparło. Oczekiwałam zimy podtoruńskiej, a tu taaaaka niespodzianka! Wspaniałe! Co za kolory! Jaki ogrom! Wspaniała wyprawa!
To z myślą o Tobie Ago wklejam podtoruńską zimę. Jednocześnie starałam się na tych zdjęciach pokazać choć trochę perspektywy mojego ogrodu (tego co ma być ogrodem :) ). Ze względu na bardzo dużą liczbę sosen jest to trudne, ale coś tam widać...

Widok na nasz dom ze wschodu, czyli z ogródka rodziców, obok sosna zwyczajna cięta przez moją ciocię:
Obrazek Obrazek

Widok z naszej górki (właściwie już rodziców) na okolicę i perspektywa po wdrapaniu się do północnej granicy:
Obrazek Obrazek

Buki na północnej granicy:
Obrazek

Przyszłe wrzosowisko - widok z progu domu. Kamienie jeszcze nie docelowo ułożone, ten patyk na pierwszym planie to przyszła lampka, a za nią widać trzy małe jałowce chińskie Obelisk i jednego skalnego Springbank:
Obrazek Obrazek

Przyszłe hostowisko - czerwono obwiedziona rabata, która już jest wyznaczona kamieniami ukrytymi w tej chwili częściowo pod śniegiem i częściowo nawieziona ziemią:
Obrazek

A to widok na skarpę za domem (wzdłuż tylnej ściany) tę z murkiem oraz na skalniak córki - niewiele z niego wystaje :)
Obrazek Obrazek

Na koniec nowi goście na sikorkowym drzewie - dzwoniec i sosnówka:
Obrazek Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tu.ja pisze:(Jestem tu.ja a nie tija jak napisałaś wcześniej)
:oops: Przepraszam :oops:

Często do Was obu zaglądam, stąd pomyłka :(
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Aniu przepiękne masz widoki , mieszkasz w pięknym miejscu na ziemi ;:113 Aniu wiem że też już nie możesz doczekać się wiosny, aby dalej wytrwale spełniać swoje marzenia . Ja to już widzę jak tego lata będzie u Ciebie pięknie :D
Aniu życzę wytrwałości i osiągnięcia wymarzonego celu ;:32
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jollu, chyba w tym samym czasie odwiedzałyśmy się nawzajem, właśnie skończyłam posta u Ciebie, zaglądam, a tu wiadomość od Ciebie :) Sympatycznie.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jak ja dawno sosnówki nie widziałam. W Zakopanem dominowały w karmniku, teraz najwięcej bogatek i modrych. Podziwiam Wasze zdolności sfocenia ptaków, mnie się nie udaje...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Aniu!
Dopiero teraz umiem wyobrazić sobie Wasz teren wokół domu! Coś pięknego! Macie naprawdę skarb natury! I to wokół Torunia jest taki mikroklimat???
To wygląda jak jakieś wspaniałe siedlisko w Puszczy...No i macie Rodziców jako sąsiadów!
Zimą Twoja działka wygląda, moim zdaniem, wspaniale! Nie wszystkim działkom zima służy. Ale u Was tyle iglastych drzew, i śnieg, wygląda jak w górach, albo, nie wiem, no w każdym razie nie pomyślałabym, że takie zmiany mogą być w tym krajobrazie między różnymi porami roku! No i wspaniale prezentują się zimą kamienne dodatki....
Lato u Ciebie - z kolei przypomina mi nadmorskie uzdrowisko- nad Bałtykiem też rośnie pas sosen, piaszczysta gleba....potem wydmy....A zimą u Was, po prostu Bajka! Jakoś od razu wyobrażam sobie zapach tych sosen.... Fajnie musi być spacerować, (albo ganiać się) w takim gąszczu (mam na myśli dzieciaki w przyszłości).

Na mnie robi wrażenie, że to otoczenie bardzo przedłuża Wasz ogród (to o czym kiedyś napisała u mnie Orania), bo i wrzosowisko i hosty, są naturalne w tym "lesie"...No i ta bliskość ptaków...

W każdym rarzie, zdjęcia piękne, no i dziwię się, że udało się Wam zbudować dom w takim zakolu, że ekipa nie zniszczyła tych drzew w najbliżym sąsiedztwie murów...Wygląda, jakby wyrósł w ciągu jednej nocy, jak Borowik Szlachetny!

Raz jeszcze wielkie dzięki za zimową odsłonę! Mieszkasz w niebywale urokliwym miejscu!
(ale też i wiele jest z zasługi Ogrodników, lecz tego nie widać wprost -ale to własnie stanowi o uroku). Pozdrawiam serdecznie!
aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”