40 Doniczkowych Historii Miłosnych

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 40 Doniczkowych Historii Miłosnych

Post »

No i od razu lepiej się czuję wiedząc, że nie jestem jakoś bardzo osamotniona w tych moich "genialnych" balkonowych pomysłach ...

Celinko - brzoza w donicy, no przyznam, że nawet moja bujna wyobraźnia aż tak daleko nie sięga, ale spróbuję sobie to zwizualizować ;:306

Beuś - może i modrzew orzechów nie miał, ale za to mogłaś go wystroić na Boże Narozenie w cudne bombki ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

W temacie 'dziwnych" rzeczy na balkonie, to się zastanawiam czy nie zafundować sobie mini drzewka brzoskwiniowego. Podobno jest taka odmiana jak Honey Gold, ma być idealna na balkon. Na wiosnę chyba zaryzykuję :wink:
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

ewa321 pisze: Ale póki co, to łzy wylewam ;:145
Ledwo zaaklimatyzowały się filifolia i i. var. rubra i w końcu zaczęły ładnie rosnąć, to teraz choruje, czy też aklimatyzuje się kolejna,
i to jedna z piękniejszych - pruinosa ;:145 Ja dostanę przez nie zawału !
A co jej się dzieje?? Aż niemożliwe? Wydaje mi się, że to przecie jedna z tych najtwardszych...? ;) Może Ci się tylko wydaje że coś jest jej nie tak ???
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam zamówione z 60% procent krokusów tam dostępnych,w przyszłym roku reszta :;230 Tak,mam go w paczce.a moja pruinoska też coś chimery ma.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogdanie ? no może dla kogoś spoza FO to może się wydać nieco ekstrawaganckim pomysłem, ale że dla nas to ma być dziwne ??
No a gdzie niby drzewko brzoskwiniowe, tudzież brzoza, tudzież modrzew ma rosnąć, jak nie w donicy ? na parapecie :;230
Dla nas to jest zwykła, normalna rzecz, którą ja, jako wkrótce szczęśliwa posiadaczka leszczyny w doniczce na balkonie,
absolutnie popieram i wspieram ;:172

Madziu - też tak słyszałam, że pruinosa twarda jest. No i może faktycznie mi się wydaje, że coś tam jej dolega ;:133
Bo - poobmacywałam je u nasady (to w ramach ciągłego ich poznawania), i wszystkie poza właśnie pruinosą są dość twarde, napęczniałe, czy jakkolwiek to nazwać.
A ona jest strasznie miękka i jakby "pusta" w środku, a na dodatek znowu "zdjęłam" z niej liścia z tyłu ;:154
Może to faktycznie to całe aklimatyzowanie ... Pani Beata twierdzi, że to może trwać nawet do miesiąca.
Bo już wiem, co było przyczyną linienia filifolii i i. var. rubry - z tej obawy, że je utopię, żeby nie pozalewać zbytnio, bo tyle się o tym naczytałam, to ja je ... nieświadomie zasuszyłam dla odmiany- za mało miały wilgoci ;:306
Ale teraz już leję wszystkim po równo i konkretnie, więc brak wody w jej przypadku jest wykluczony.

Tulap - dzisiaj będąc w jakimś tam markecie ogrodniczym, nabyłam sobie kolejny okaz kalocefalusa browna srebrnego, bo był w trakcie kwitnienia, no i oczywiście w przecenie - całe 3,99 zł.
A po co ja Ci to mówię ? Bo kupując go, cały czas myślałam o Tobie - gdybym miała porównać Cię do jakiegoś kwiatka doniczkowego, to byłbyś właśnie kalocefalusem - taki roślinkowy kosmita :;230
On bez kwiatów jest super, a z tymi kwiatuszkami, kuleczkami - jeszcze bardziej super !
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Kurcze jak ja Ci zazdroszczę tych sklepów gdzie możesz kupić takie tanie i piękne roślinki :wink: Pokaż koniecznie nowego mieszkańca :D
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcin - :wit
Kalocefalusa ja już mam, i już go obfotografowałaam wcześniej, a tego kupiłam ze względu na kwiatuszki ;:3
Ale na życzenie pstryknę go jutro, bo w Krakowie to już ciemno się zrobiło z powodu deszczu ;:145
Pozdrawiam i zapraszam
krysia_w
100p
100p
Od: 16 maja 2014, o 19:42

Post »

Jejku Ewo jak Twoja kolekcja się rozrasta a u mnie ciągle coś choruje, mam mały dołek :( więc chociaż pocieszę się oglądając Twoje wspaniałości roślinne.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - bo ja się nie pochwaliłam drugim nabytkiem - poza kalocefalusem kupiłam też ... miksturę na mszyce ;:306
Cudne, piękne oleandry złapały cudne czarne robale - jutro robię oprysk.
Ale na szczęście widzę je tylko na trzech pędach z kilkudziesięciu, to nie jest źle ...
No takie te oleandry trujące, że aż strach, a każde możliwe robactwo lgnie do nich mimo wszystko ;:174
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Ewuś - Wiewióreczko ;:306 ;:306
Koniecznie pochwal się nowym drutem kolczastym, czyli srebrnymi patyczkami. ;:55
I niech pięknie rośnie by Cię cieszył. ;:215
A przy okazji....
pokaż proszę trochę zdjęć Krakowskich z Twoich włóczęg.
Dziękuję z góry ;:196
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ewuś no popatrz u Ciebie deszcz, a u mnie piękne słonko świeci ;:3
To może ja mocno podmucham to i do Ciebie doleci. ;:196
Wracając do orzecha to jednak nie w Krakowie go widziałam a znacznie bliżej, bo... we własnym mieście. ;:306
Wczoraj sobie przypomniałam nawet gdzie dokładnie. :heja Dzisiaj tam ;:65 i ... nie ma go. Wycięty. ;:145
Zostały tylko te zwykłe zielone. Ale tak obskubane :shock: że zostały tylko orzeszki na czubku. ;:222
No i wyszły nici z orzechowych łowów. :;230
Znam jeszcze jedno takie "orzechowisko" lub "leszczynowisko", jak kto woli ;:224 ale tam mam zdecydowanie dalej, więc
może wybiorę się kiedy indziej. Choc pewnie tam już też zostały tylko orzechy dla wiewiórek. ;:306

Czekam na fotkę nowego kalocefalusa. ;:65 Nie moja bajka :;230 ale popodziwiac wypada. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu - ;:196
Kusicielko jedna :lol: No imie swoje robi ;:224
No może Ci w końcu ulegnę, i założę nowy wątek pt "Szlakiem krakowskich marketów ogrodniczych, czyli posezonowe obniżki i wyprzedaże" :;230
Kalocefalusa obfotografuję jutro.

Elciu - ja robię akcję ze szczepieniem tej odmiany, i wyprodukowaniem wersji parapetowo - balkonowej, będę o Tobie pamiętać ;:196
Aha - kocham Twoje "bajki" ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja to cudo w lidlu widziałem za 5 zł :uszy: ale nie wziąłem. Tylko storczyka za 10 :tan
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

ewa321 pisze:Celinko - brzoza w donicy, no przyznam, że nawet moja bujna wyobraźnia aż tak daleko nie sięga, ale spróbuję sobie to zwizualizować
no cóż specjalnie dla Ciebie ;:224 teraz już dużo ładniejsza, :)

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko - ;:154 :;230 ;:154 :;230 ;:154
Jesteś niepowtarzalna i ja już nigdy w Ciebie nie zwątpię ! No to się nazywa "Miłośnik Kwiatów Doniczkowych" !!
To ja już mam u siebie Twojego przecudnego krotona doniczkowego i przecudną brzozę doniczkową i w najbliższym czasie
będę zadziwiać tym moje otoczenie ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”