Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo! Bardzo jestem ciekawa, jak rozplanujesz je na rabatach i w ogrodzie...Tylko ubierz się ciepło! Dużo roboty przed Tobą a pogoda płata figle.

Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Twojej Córki!
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu śliczne roślinki ,zapewne w Twoim ogrodzie będa miały jak w raju.Pozdrawiam :D :D :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza! Śliczne kwiatki kupiłaś. Za taką brunerą to i mi się tęskni, ale poczekam cierpliwie i nacieszę się jeszcze taką zwykłą zieloną, którą mam od niedawna.
Żurawka - cudo! Wygląda jak geranium. A ajania? Wygląda interesująco i ma pączki czyli wkrótce będziesz się cieszyła kwiatkami. Bardzo dobrze, że kupiłaś zawilca japońskiego! Wygląda ładnie w każdej fazie i jest mało wymagający. A dracula - nomen omen NIEZIEMSKA :!: Przypomniało mi się, że przywiozłem swoją od Rodziców więc wkrótce wkleję zdjęcie. Nie wpadaj w panikę, jak Ci zżółknie. Na wiosnę odrodzi się na nowo. Ale może niepotrzebnie Cię pouczam? Tylko tak mi się przypomniało, jak panikowałem w ub. roku i szukałem informacji, jak z nią postępować.
Zrobiłaś piękne zdjęcie pierisowi! Kolejne moje chciejstwo, ale podobnie jak Ty miejsce pod kwasolubne będę robił w następnym roku.
Niech Ci się wszystko pięknie przyjmie i rośnie :!: :lol:
Prada
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 10 wrz 2008, o 13:54

Post »

No, no, zakupy udane, chociaż (jak znam siebie :wink: )zawsze zostaje pewnie jakiś niedosyt.
A co to za cudo na 7 fotce?

...bo ja taka początkująca ogrodniczka jestem/będę*
* niepotrzebne skreślić
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich!
Miło,że zaglądacie i chwalicie moje zakupy.
Niedzielne popołudnie upłynęło na sadzeniu roślin. Wszystkie mają już swoje miejsce. Turzyca, brunera ( o odmianie "Jack Frost" dowiedziałam się na Forum) oraz żurawka poszły na leśną rabatę. Na dniach opielę ją ( tam są tylko pojedyncze malutkie chwasty ) i dostanie świeżą porcję kory. Dziś została solidnie podlana cała, bo strasznie tam sucho. Na szczęście znów jest woda w kranie. Reszta kwiatów poszła na rabatę bylinową. Przy okazji zrobiłam trochę porządków. We dwie poszło nam szybko i sprawnie. Nawet posadziłyśmy parę cebulowych. Może wyrobię się do zimy z tym sadzeniem cebul...
Jacku o Draculi nic nie wiem i będę wdzięczna za wszelkie informacje. To Mama zrobiła mi prezent i tak mnie nią uszczęśliwiła - ja nawet nie wiedziałam,że taki kwiat istnieje
Aga - dzięki za troskę( dziś było w miarę ciepło ) i życzenia dla córki ( przekazałam i kazała podziękować - mocno zdziwiona skąd wiesz...)
Prada - na zdjęciu nr 7 jest ajania - spodobały mi się jej listki białoobrzeżone i została kupiona.
[/b]Bishop71 - ja też nie jestem biegła w ogrodnictwie dlatego uważam targi za świetną okazję do zakupów

A teraz kolejne zdjęcia z Targów: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Iza u Ciebie też targi :shock: :shock: :shock: , ale wspaniałości sobie nakupiłaś :shock: A czy znasz odmianę tej żurawki :?: Nawet metasekwoja była i taka tania :roll:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale oczy cieszą patrząc na Twoje fotki :D :D :D Pozdrawiam Cię Izuniu
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Tak pooglądałem sobie fotki z targów i już się nie mogę doczekać jesiennej wystawy kwiatów w Chorzowie :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Jolu,Grzegorzu, Piotrze - dzięki za wizytę.
Targi są fajną okazją by nacieszyć oczy różnymi roślinami w ogromnych ilościach i zrobić jakieś zakupy. Szkoda tylko,że większość sprzedawców ma tak znikomą wiedzę. Odniosłam jednak wrażenie, że ok. 80% kupujących wcale nie było zainteresowanych nazwami odmian i gatunków.
Grzesiu - u mnie te same targi co u Ani-Raczek, bo nawet byłyśmy tam razem.
Jacku - dzięki za info o Draculi. Zastanawiam się czy to był dobry pomysł by ją kupić.

Kolejne fotki z Targów. Tym razem ja we własnej osobie w czasie "zakupowego szaleństwa":
Obrazek

Takie szafirki kupiłam:
Obrazek

A to fotki wspominanej wcześniej Draculi: Obrazek Obrazek Obrazek

Pustynniki i ich cebule ( bulwy): Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Witaj,
fajnie, że masz takie targi, choć i w Toruniu ma coś ogrodniczego być w najbliższy weekend. Może jeszcze doczekam???
Bardzo mi się spodobał ten głóg dwubarwny. Pierisy też odkładam do wiosny. Może jakiś komitet założymy, bo widzę, że sporo osób się szykuje na kwaśnolubne rabatki na wiosnę. Nic tak nie dodaje motywacji jak konkurencja, więc pewnie będziemy codzień porównywać efekty prac.
Słoneczka dla nowych nabytków i Ciebie (czego i sobie życzę)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

WOW!!!
Przymierzam się do Pustynników, ale nie wiedziałem, że to tak wygląda :shock:
Jak to wsadzić pod drzewem???
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Napisałaś, że kupiłaś wrzosy na balkon, do skrzynek?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Izuniu, nie kuś już nas tymi fotkami ;) cudne te targowe roślinki, a bohaterka jednego ze zdjęć ... bardzo przystojna :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu z Ciebie fajna ,filigramowa babka :D :D :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

bishop71 pisze:WOW!!!
Przymierzam się do Pustynników, ale nie wiedziałem, że to tak wygląda :shock:
Jak to wsadzić pod drzewem???
Witaj Krzysiu! Pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Przede wszystkim pustynniki nie lubią cienia więc nie wiem, czy to dobry pomysł sadzić je pod drzewem. Ale jeśli już bardzo chcesz to zrobić, to wykop nie głęboki ale szeroki dołek, by korzenie leżały płasko. Korzenie pustynnika rosną w poziomie i trzeba uważać, by ich nie połamać. Poza tym pustynniki dobrze jest chronć przed nadmiarem wilgoci zimą, bo zagniwają. Ja przysypuję je liśćmi i zakrywam szybą. Odwdzięczają się pięknym kwitnieniem i szybko się zagęszczają. Powodzenia :!: :wink:

Iza! Z drakulą to był bardzo dobry pomysł. Wygląda naprawdę ładnie. Może Twój pies nie jest amatorem takich zapachów :?: A poza tym, będziesz dumna, jak Ci zakwitnie. Ja na to czekam od dwóch lat. Śliczne szafirki. Przebojem stały się teraz szafirki żółte. A ja kupiłem tradycyjne hiacynty. Były tylko po złotówce za sztukę, więc jak tu nie kupić:!: Pozdrawiam ciepło!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”