Zakątki na Dębowym 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 4

Post »

Davros- Dawidzie Dziękuję za miłe słowa. jesień jest piękna. Może u mnie trochę sucha.
No własnie z trawami nie jest łatwo Nic kiedyś je rozpoznam.
wiem, wiem astry. a ja przyzwyczaiłam sie, że mam marcinki. I tak lubię.
U mnie te marcinki, które rosną na słońcu i maja więcej miejsca i przewiew nie maja mączniaka.
Tylko troszkę łapię te co mają trochę cienia, i rosną pod winogronem.

Róża Elmhorn i inne październikowe kadry ogrodowe
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Asarina
Obrazek
tojad , zdąży ??
Obrazek
Niektóre funkie jeszcze kwitną, inne już jesienne a inne pod czereśnia trzymają sie całkiem dobrze.
Ale to już tylko. kwestia czasu i przymrozków...
Obrazek
Hosta Banana Boy, rosła pod wiśnią winnym miejscu i nie bardzo jej to wychodziło i ślimaki ją prawie zżarły . chyba pod koniec sierpnia ja przesadziłam i odbiła jakby ;:173
Obrazek
Obrazek
Te hosty pod czereśnia i jabłonią miały trochę cienia w lecie.Pod domkiem niestety tak dobrze nie maja.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Aniu, piękne te jesienne dyniowe dekoracje ;:63 ale już trzeba z nimi uciekać, albo chociaż okrywać na noc przed przymrozkiem. Mnie wczorej dwie liznął mrozek więc z jednej ugotowałam zupę w wielkim garnku a z drugiej zrobię dżem.
Widok jesiennych traw nieustannie mnie zachwyca. Szkoda, że te piękne dalie są tak wrażliwe na przymrozki :(
Ciepłej pogody i sloneczka Ci życzę ;:3
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leszkat76= Kasiu A bardzo dziękuję za miłe słowa i gratulacje :)
O tak te różowe marcinki maja taki mocno żywy kolor. Lubię takie kolory i żarówkowe kwitnienia.
Mam podobne doświadczenia z trawami. Kiedyś mi się nie podobały. Ale z innymi roślinami wydalają ślicznie i już jakiś czas zaczęłam je zapraszać do swojego ogrodu. ;:108 ;:108
Mi też szkoda dali. Bardzo wrażliwe na przymrozki szkoda. jeszcze tak pięknie by kwitły.
Trawami i ja już sie zachwycam i mam apetyt na więcej i więcej.
Dziękuje i tobie słoneczka i ciepełka Halinko życzę. Dziś u mnie było - 3.

jarha - Halinko Dziękuję ci bardzo za pochwałę moich dekoracji jesienno- dyniowych.
No tak przymrozki, Dalego zebrałam te dynie z ogrodu. Trochę na tarasie zostało. A cześć wniosłam do domu.

Obrazek
hortensja Dębolistna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja Bobo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Witaj Aniu!
Dawno mnie u Ciebie nie było. Zaczynam trochę nadrabiać zaległości i nie wiem, co pierwsze chwalić: obrazy, ogród, czy zdjęcia. Wszystko zachwyca ;:167
Masz wiele pięknych roślin. Miałabym jednak obawy sadzić w ogrodzie bielunia dziędzierzawę, czy tojad mocny. Jakiś lęk mnie ogarnia na myśl, że one są niebezpieczne. Podobnie mam z cisem, wawrzynkiem, oleandrem, i.t.d. Ja o nich tyle wiem, że krzywdy sobie nie zrobię. Bałabym się za to o innych...
Bociek cudny :D Jakbym miała takiego rzadkiego gościa przez parę dni, to chyba by dostał jakieś siekane mięsko... :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kuneg- Małgosiu wiem, że na jesieni jest jeszcze sporo pracy. Dlatego cieszę się , że do mnie zaglądasz.
Bardzo ci dziękuję za miłe i pozytywne słowa co do moich obrazów, zdjęć i ogrodu.
Roślin mam już sporo. Lubię różnorodność w roślinach. :D
Nie mam na co dzień małych dzieci, to takie rośliny jak bieluń, czy tojad( mam jeden ) mam. mocny.
cisów na razie nie mam. Ale się przymierzam do kilku.
Białe bociany mam po sąsiedzku. a czarny w tym roku mi niespodziankę zrobił odwiedzając mój ogród. :D

Stachys byzantina Silver Carpet, chyba :) Miałam 1. Na wiosnę podzieliłam i już tyle mam. Czyli na drugi rok będzie ładniej
Obrazek
Miskant Beauty Queen i I ID.
Obrazek
A ta nie wiem, ale jest piękna jesienią :) A jeszcze pod słońce wygląda cudnie :)
Obrazek
Obrazek
Owies wieczniezielony jeszcze mały, jeszcze młody ale może na drugo rok pokaże sie z lepszej strony .
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, piękne masz chryzantemy, wrzosy i smagliczka nadmorska taka jeszcze świeżutka! ;:215 ;:303
;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko Dziękuję kilka chryzantem już mam. Piękne są. I parę mam od naszej koleżanki z forum Halinki. I bardzo się cieszę, że je mam.
Mam nadzieję, że ładnie się i u mnie rozrosną.
Smagliczke nadmorską mam pierwszy raz i już mi się bardzo podoba.
Na przyszły rok też ją zaproszę do ogrodu.
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Niespodzianka październikowa ;:173
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Już człowiek wygrabi a za 2 dni znowu liści pełno :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Davros
200p
200p
Od: 18 maja 2023, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna jesień u Ciebie. Chryzantemy cieszą oko - śliczne są. ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, cudne wrzosy i chryzantemy ;:215 Dużo masz u siebie chryzantem? Ja mam tylko jedną, późną, bo dopiero w pączkach. Mam nadzieję, że zdąży się rozwinąć, zanim przyjdą kolejne przymrozki... Na szczęście tam, gdzie rośnie jest nieźle osłonięta przez miskanty, więc mały przymrozek nie powinien jej zaszkodzić.
Buziaki ślę ;:196
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Aniu piękna polska jesień u Ciebie mimo, że kwiatuszków coraz mniej i kolorków to w Twoim ogrodzie cudownie. Oby jak najdłużej mogłaś się cieszyć takimi widokami zanim śnieg spadnie. Pozdrawiam życzę słoneczka i dużo zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, smagliczka nadmorska u mnie od lat obowiązkowo musi być, ponieważ mężowskie gołębie ją uwielbiają. :lol:
Tojad i u mnie sobie kwitnie, co naocznie dzisiaj stwierdziłam, ;:333 a chryzantem od Halszki też mam kilka i wszystkie bardzo ładne. ;:303
Twój ogród uporządkowany, wszystko na swoim miejscu pięknie się komponuje i wspaniale prezentuje na zdjęciach. ;:138
Niech tylko słoneczko zaświeci, a będzie jeszcze piękniej. ;:63
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Davros Dziękuję bardzo :) W tym roku mają bardzo wyjątkową, długą i piękną złota polską jesień ;:173
Ja oczywiście bardzo cieszę z tej naszej jesieni i z tych różnych jeszcze barw i kwitni8eń w ogrodzie :)
Chryzantem już ma kilka. To piękne królowe późnej jesieni. :D

kolory jesieni :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorotka350 - Dorotko Dziękuję bardzo za miłe słowa. ;:196 Wrzosów mam kilka.
A chryzantem też kilka. Hm, może juz z 6, 7 . I to dzięki Halince, bo to od niej kilka mam pięknych chryzantem. To piękne rośliny i długo kwitną i małych przymrozków się nie boją. Także warto je mieć w swoim ogrodzie. :D Jak zauważyłam czas kwitnienia chryzantem zależy oczywiscie od odmiany. Może trochę pomagają jej warunki glebowe, Ale ogólnie mają w sobie zakodowany czas kwitnienia późniejsza już wcześniejszą jesienią. Dlatego warto mieć kilka różnych.
Jesień mamy piękną. Temperatury dodatnie. Także i twoja chryzantema zakwitnie. I ja będę ją podziwiać. ;:173

Alicja125- Alu W tym roku mamy cudna polską złotą i kolorową jesień.
Dużo jeszcze różnych kwitnień , barw cieszy oczy. a chyba najbardziej, że jeszcze dużo drzew ma jeszcze rózno- kolorowe liście .
Jest pięknie pomimo ,ze dni ostatnie są mgliste, dżdżyste . ;:108 ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

plocczanka- Lucynko Witaj Lucynko :D ;:167
Smagliczkę nadmorską mam pierwszy raz w ogrodzie w tym roku. I tak mi sie spodobała, że juz sobie nie wyobrażam sobie ogrodu bez niej. Kwitnie latem. Mała przerwa i kwitnie jesienią. I nawet małe przymrozki jej sa nie straszne . Cudna, kwitnie bardzo długo.
Tojad swoim kwitnieniem mnie cieszy. Nigdy nie udawało mi się z nim . Ale w tym roku nowy tojad kupiony na ryneczku zakwitł mi póżną jesienią . I mam nadzieję ,że w tym nowym miejscu da rade i już sie rozrośnie.
Och dziękuję , dziękuję. ;:173 Ty zawsze potrafisz dodać każdemu skrzydeł i dobrych fluidów. ;:108 ;:108
Słoneczka i sobie i tobie zyczę ;:196 ;:167

Nowy wrzos wciąż w doniczce na tarasie ale wkrótce pójdzie na rabatę do innych :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fiona, chodzi za mną krok w krok przy obchodzie ogrodu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Tak, właśnie ta różnorodność kolorów jest wspaniała...u mnie dookoła lasy wyglądają cudnie.
Piękne zdjęcia,super ujęcia ;:333
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Davros
200p
200p
Od: 18 maja 2023, o 16:58

Post »

Trawy wyglądają obłędnie. Mam tylko jedną rozplenicę i ma kilka lat, lecz nadal bez kwiatostanów. Poza tym Twój ogród wygląda cudownie. Nie ma się co dziwić zresztą gdy taki ważny nadzorca go pilnuje. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”