Davros Dziękuję bardzo

W tym roku mają bardzo wyjątkową, długą i piękną złota polską jesień
Ja oczywiście bardzo cieszę z tej naszej jesieni i z tych różnych jeszcze barw i kwitni8eń w ogrodzie
Chryzantem już ma kilka. To piękne królowe późnej jesieni.
kolory jesieni
dorotka350 - Dorotko Dziękuję bardzo za miłe słowa.

Wrzosów mam kilka.
A chryzantem też kilka. Hm, może juz z 6, 7 . I to dzięki Halince, bo to od niej kilka mam pięknych chryzantem. To piękne rośliny i długo kwitną i małych przymrozków się nie boją. Także warto je mieć w swoim ogrodzie.

Jak zauważyłam czas kwitnienia chryzantem zależy oczywiscie od odmiany. Może trochę pomagają jej warunki glebowe, Ale ogólnie mają w sobie zakodowany czas kwitnienia późniejsza już wcześniejszą jesienią. Dlatego warto mieć kilka różnych.
Jesień mamy piękną. Temperatury dodatnie. Także i twoja chryzantema zakwitnie. I ja będę ją podziwiać.
Alicja125- Alu W tym roku mamy cudna polską złotą i kolorową jesień.
Dużo jeszcze różnych kwitnień , barw cieszy oczy. a chyba najbardziej, że jeszcze dużo drzew ma jeszcze rózno- kolorowe liście .
Jest pięknie pomimo ,ze dni ostatnie są mgliste, dżdżyste .
plocczanka- Lucynko Witaj Lucynko
Smagliczkę nadmorską mam pierwszy raz w ogrodzie w tym roku. I tak mi sie spodobała, że juz sobie nie wyobrażam sobie ogrodu bez niej. Kwitnie latem. Mała przerwa i kwitnie jesienią. I nawet małe przymrozki jej sa nie straszne . Cudna, kwitnie bardzo długo.
Tojad swoim kwitnieniem mnie cieszy. Nigdy nie udawało mi się z nim . Ale w tym roku nowy tojad kupiony na ryneczku zakwitł mi póżną jesienią . I mam nadzieję ,że w tym nowym miejscu da rade i już sie rozrośnie.
Och dziękuję , dziękuję.

Ty zawsze potrafisz dodać każdemu skrzydeł i dobrych fluidów.
Słoneczka i sobie i tobie zyczę
Nowy wrzos wciąż w doniczce na tarasie ale wkrótce pójdzie na rabatę do innych

Fiona, chodzi za mną krok w krok przy obchodzie ogrodu