Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Dziękuję Marysiu ;:168 . Tulipanki trochę przystopowały..właściwie wszystko przystopowało, bo od niedzieli nie było cieplejszego dnia. Deszczu jakiegoś ulewnego nie maale wilgotność ogólna bardzo wysoka a temperatury..szkoda mówić ;:222
Ewo, wcale nie twierdzę, że narzucasz mi cokolwiek ;:168 Dobrze jest korzystać z rad kogoś kto ma doświadczenie. Może faktycznie Prezydenta wrzucę przy Cristacie a do niego dosadzę jeszcze kobeę, bo kratka jest dosyć szeroka (90 cm)
Reniu, Miejsca mam..no powiedzmy na wyznaczone już i zaplanowane rośliny i nic więcej ;:306 ..Na dniach (w obecnych okolicznościach, pewnie po świętach) będę miała zamontowane 3 kratki, a póki co posiadam jednego powojnika ;:224
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie również przeszywającą wilgoć czuję wszędzie.
Na ogród spoglądam zza szyby, od jutro niby jakieś zmiany w pogodzie, oby? Dzisiejsze +3* to lekka przesada :|
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko tort wyszedł Ci niesamowicie ;:138 zdolniacha z Ciebie ;:333 i ja jestem zachwycona rococo - pierwszy sezon je mam ;:167 obecnie czekam na pełny rozkwit papuzich ;:65 a i tak mnie już zachwycają :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zimno brrr kicham to niedobrze ;:185 Słonko wracaj ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To tylko teraz się wydaje, że kratka jest szeroka :D Kobea opanuje ją całą i jeszcze trochę :D Krzywdy jednak nikomu nie zrobi, bo to tylko jednoroczne.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dopiero usiadłam na tyłku ;:219 . Można powiedzieć, że dzisiejszy, a raczej (patrząc na godzinę) wczorajszy plan wykonany. Pogoda też jakoś poczuła ducha świąt i dopiekała nas słoneczkiem. Rozwinęły się kolejne tulipki i wyszło większość lilii. Właściwie nie wiem czy powinno mnie to cieszyć czy raczej napawać obawą, biorąc pod uwagę jakie przymrozki zagościły w większości ogrodów :shock: Z rzeczy bardziej optymistycznych- wprowadziłam w życie pierwszy etap diety bananowo-pokrzywowej :lol: do mojej mieszanki pokrzyw i kurzeńca dorzuciłam kilka skórek od bananów, a co :D zapach po 3 tygodniach był niemiłosierny, ale roślinki były bardzo zadowolone :;230 Zauważyłam że jakaś zaraza odłamała pęd serduszki, jedyny pęd, muszę dodać.. mam nadzieję, że cosik jeszcze wypuści ;:145 tak to jest, swoje dzieci człowiek upilnuje za innymi już nie mam czasu biegać :evil:
Aguś, dzisiaj było już lepiej, prawda? słoneczko świeciło, temperatury od razu też skoczyły w górę. Boję się tylko przymrozków
Iwonko, dziękuję za komplementy. Takie torty zabierają więcej czasu niż zwykła dekoracja np bezami, ale mina obdarowanego/obdarowanej bezcenna. Warto siedzieć po nocach i lepić :lol: Tulipany papuzie dopiero się zaczynają. rococo miałam w tamtym roku 2 szt i tak mi się spodobały, że nie przepuściłam im jesienią. Martwi mnie tylko, że z 10 szt zakwitną 4 :? część tulipanów poszła w liście zamiast kwitnąć
Aniu, skąd ja to znam..doleczyć się jakoś nie mogę. Co skończę kaszleć i kichać to łapie mnie gardło i tak w koło Macieju. Przypuszczam, że duży udział mają wypady z rańca do ogrodu, niekiedy w samym sweterku ;:224
Ewo, nie wiedziałam, że kobea to taki szaleniec, żeby chociaż chciała mi zakwitnąć w tym roku. Na parapecie opanowała mi już okno i nie bardzo mam ją do czego wiązać, do gruntu strach wysadzać, bo te przymrozki :roll: .. docelowo, dla pewności, odsunę ją jak najdalej od powojników ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kobea zakwita dość późno, ale jeśli u Ciebie już zamierza zająć okno, pewnie zdążysz zobaczyć kwiaty :D W zeszłym roku wcale nie zginęła po pierwszym przymrozku :roll: Padły dalie i aksamitki, a kobea jeszcze przez jakiś czas wyglądała całkiem dobrze i rozwinęła następne kwiaty. Na dachu garażu, na który wlazła :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jestem ciekawa pod jakie rośliny aplikujesz banany? U ciebie straty w serduszce a u mnie zdeptany przetacznik i aster przy stawianiu betonowego grilla....ah ta męska delikatność.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nifredilku, kobeę zacznij już powoli hartować, wkrótce można ją wysadzać do gruntu. Moja zakwitła w ubiegłym roku w sierpniu i kwiaty miała aż do mrozów ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Sabinko ;:196
Dla Ciebie i Twojej rodzinki pogody w sercu i radości płynącej z Zmartwychwstania Pańskiego! Mokrego poniedziałku :roll:
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wszyscy. Kto czuje się na siłach zapraszam na festiwal tulipanów. Ja, dosłownie wtoczyłam się dzisiaj na rabatę i dokonałam przeplewień ;:306 dlaczego się wtoczyłam?? Wcale nie dlatego, że w domu kisiło się stado babek, mazurków i różnego rodzaju ciast..nieee, w domu łatwo sobie odmówić, ale spróbujcie odmówić babci (albo lepiej - babciom), skoro jej zdaniem zbiedniałam i trzeba mnie podtuczyć. Spróbujcie odmówić mamusi, która pyta czy próbowałam upieczonych nowości, spróbujcie wreszcie odmówić teściowej, która mieszka w tym samym domu, a nie może zrozumieć, że człowiek jest pełny i w domu też ma wszelkiego dobra więcej niż zdoła zjeść :;230 dzisiaj detoks od jedzenia, dzisiaj napawam się latem bo grzeje niemiłosiernie i widokiem zakwitłych piękności ;:170
Ewo, u mnie kobeę dosyć szybko zmięło, pierwszy konkretny przymrozek mieliśmy już początkiem października..a miała już swoje pierwsze pąki ;:223 na dachu garażu ? :shock: ona jest aż taka ogromna??
Aguś, byłam hojna i lałam po całości ;:306 głównie piwoniom, liliom i różom..dobrze, że później deszcz obficie padał, bo odór mógł zabić (chyba przez te banany) ;:224 Znam ja tą męską delikatność, dlatego współczuję straty ;:168
Kasiu , hartuję, ale ostatnio przestraszyłam się wszędobylskich przymrozków, wniosłam dobrotliwie do domu, postawiłam na oknie, a ta szalona "kobyła" potrafiła oplątać klamkę w przeciągu dwóch dni i nocy ;:202
Małgoś, dziękuję ;:196 poniedziałek był bardzo mokry, bo pogoda pozwalała na harce..Dawno nie było tak pięknej aury na święta ;:108

samosiejki

Obrazek

a tu szalejące anemony

Obrazek

Obrazek

wyjątek z rozmowy telefonicznej
"-mamo, mamo, ale dostałam piękną sasankę od ciebie. Rozkwitła się wreszcie. śliczna.
-sasanka jak sasanka. Chciałaś tą fioletową
- no ale ona jest pełna! cudna! nie wiedziałam, że taką masz
-pełna??...wracaj mi z nią do domu"
ostatecznie została u mnie i ma mi się "zdrowo rozmnażać" :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko o tak ja tez się objadłam co niemiara ciast,ciasteczek,boczki zaokrąglone ;:306
Ty szczęściaro udało Ci się z pełną sasanką...piękna jest ;:167
Anemony moje kolorki,skąd je masz? ;:202 Tulipanki w słońcu,uwielbiam takie widoczki ;:333

Miłego wieczorku:)
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Życzę Ci aby ten festiwal trwał i trwał :tan
A jak zamówienia torcikowe, rozruszaj ta poczte pantoflową coby na te clematiski Ci starczyło, skoro popdpórki juz zaklepane ;:162
Małgoś
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Faktycznie Mama dała Ci przepiękną sasankę :heja Jeszcze takiej nie widziałam...
Twoje tulipany też bardzo mi się podobają. Jak tak patrzę, to sobie myślę, ze musze ich jesienią duuużo posadzić ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wow! ;:oj Co za sasanka?! ;:oj Piękna!
A anemony?! ;:oj Moje nawet nosa z ziemi jeszcze nie wystawiły. :oops:
Fajna ta wiosna u Ciebie, taka jakaś szybka... ;:224
Zablokowany