Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

Piękne powojniki, tylko kolory takie jakieś...gaciowe :;230 :;230

Strasznie delikatna ta Elfka...szkoda...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

W sumie to chciałabym mieć takie gacie ;:108 :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogórki - gigany dla Agi :wink: :

Obrazek

I pomidory:

Obrazek

Obrazek

I Maskotka w donicy:

Obrazek

Tym w gruncie zawijają się listki do góry - dlaczego? :roll:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Ogóraski doprawdy giganty. Moje przy nich mikrusy, do tego dosiewane kilkukrotnie, obżarte przez jakiś robale :evil:

A ile pomidorków ma Maskotka :shock:

Coś o tych zwiniętych liściach było na wątku o chorobach pomidorowych chyba..
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ogórki to giganty w cudzysłowiu, no ale rosną :wink: Musze dać im tyczki, bo mało miejsca (posadziłam tak trochę na odwal się, bo nie sądziłam, że coś z nich będzie - były wysiewane do rurek po papierze toaletowym, ale było marnie, jakoś tak nie rokowały). Mam jeszcze ogórki w innym miejscu, muszę zajrzeć, co u nich :wink:

Maskotka jest świetna, ma mnóstwo kwiatków, jakoś mi się wydaje, że jest ich więcej, niż w zeszłym roku w gruncie (teraz rosną 4 szt. w sporej donicy - trochę buszowato jest :roll: ). No i to wczesna odmiana, coś pośredniego między koktajlowym a zwykłym. Bardzo smaczne owoce, krzaczki mało podatne na choroby.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czekałam, czekałam, no i się doczekałam ;:138

Abraham Darby (tylko dlaczego taki różowy mi wyszedł? :roll: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Astrid Graffin - wiosenny podarunek od Gosi (Deirde) ;:196 Zobacz Gosiu, jaka piękność (a jak pachnie!):

Obrazek

Obrazek

Marie Antoinette:

Obrazek

Heidi Klum (w rzeczywistości kolor jest ciemniejszy):

Obrazek

Obrazek

Prawie rozetka Charlesa Austina :wink:

Obrazek

Kwiat bardzo płaski:

Obrazek

A teraz dla wielbicieli Clair - po czymś takim ja chyba zostanę fanatykiem ;:108 :

Obrazek

Obrazek

Pędy rosną bardzo specyficznie - rozgałęziają się , a potem te rozgałęzienia znów się rozgałęziają na łodyżki z pąkami - na jednym pędzie naliczyłam ponad 20 pąków, na drugim chyba 17 - to ile pąków jest na całym krzewie, skoro ma takich pędów ze 4 (tych mocnych z dużą ilością pąków, bo te cieńsze będą miały mniej kwiatów)? :shock: Krzew ma drugi rok!!!

Wrzosowisko:

Obrazek

Obrazek

Na koniec jaśminowiec (ścięłam go do wazonu, bo jest w takim miejscu, że za bardzo go nie widać - jesienią będzie przeprowadzka):

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie pomidory między agrestami a do tego jeszcze por i czosnek . Czytałam ,że wzajemnie dobrze na siebie działają ,więc posadziłam . Ogórki mam prawie takie same wielkie . Ciekawe czy jutro jeszcze będą ,gdyż mieliśmy burze a ślimory tylko na to czekają . Piękna ta bordowa róża Astrid grifin wrzosowisko równiez superowe rozrośnięte krzaczory . Abraham w różu fajny jest moze aparat przekłamuje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 ;:138 wpraszam się na kocyk do różanki :) Szybko stawiaj tam ławeczkę, będziesz mogła siedzieć i wdychać ...
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Pędy rosną bardzo specyficznie - rozgałęziają się , a potem te rozgałęzienia znów się rozgałęziają na łodyżki z pąkami - na jednym pędzie naliczyłam ponad 20 pąków, na drugim chyba 17 - to ile pąków jest na całym krzewie, skoro ma takich pędów ze 4 (tych mocnych z dużą ilością pąków, bo te cieńsze będą miały mniej kwiatów)? Krzew ma drugi rok!!!
;:63 a co bedzie za rok, dwa... i jak nie kochać róż?... :roll: :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Domiś, Clair będzie fantastyczna ;:63 ;:63
Niech ino rozkwitnie ;:65
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Dominiko ,
Piękne róże, dziewczyny mają rację i jak tu nie kochać róż
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ogórasy masz piękne , takie ciemne, moje jakieś wyblakłe. Powiedz, czy u Ciebie też nornice wypychają te tutki z ogórkami z ziemi? U mnie co rusz jakaś wypchnięta i ogórek nie ma jak się porządnie zakorzenić, podsycha.. Muszę docisnąć i podlać, no ale tak to one nigdy mi nie urosną :roll:
Moje pomidory przy Twoich to jakieś wypierdki... a przecież siałyśmy tego samego dnia. Ech... szkoda słów. No ale przynajmniej się biorą do galopu. Może pod koniec lipca będą już jakieś pierwsze.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Dominiko - ja na swoją Astrid muszę jeszcze czekać - jest w fazie czarnego pąka. Podoba mi się Heidi - nie kupiłam ją jesienią - a jak pachnie?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - oby ogórasy przetrwały najazd ślimaków!!! U nas też ich jest dużo, niestety :roll:

Ewciu, Moniu, Asiu
- właśnie tak sobie myślałam wczoraj, że jak krzewy się rozrosną, to będzie po prostu bajka ;:65 Sądzę, że różanka stanie się ulubionym miejscem posiadówek :wink: Bardzo się cieszę, że przekształciłam to poletko w różankę ;:65 A Clair... już w zeszłym roku pokazała, że ma potencjał, przy powtarzaniu kwitnienia miała sporo pąków, a przecież do gruntu trafiła nie od razu. Najpierw męczyła się w doniczce. Spodziewałam się więc, że teraz kwiatów powinno być więcej i że krzew będzie lepiej rósł, ale żeby aż tak... jestem w szoku.

Aga - u mnie nic nie wypychają, nornic nie mam, mam norniki (szare małe, z krótkim ogonkiem), ale chyba jakieś pojedyńcze egzemplarze, bo koty je tępią. Druga partia ogórków jest zdecydowanie mniejsza, ale one były dosiewane, więc trudno się dziwić. Może dziś podleję je gnojówką.

Dziś rano zobaczyłam Nelkę na trawie z czymś czarnym leżącym obok - co dziwne, nie przyszła do mnie, jak mnie zobaczyła (zawsze leci od razu). Więc wyszłam, a tam dziury na trawniku, obok kret - żywy, właśnie usiłował znów się wkopać. Widocznie wyciągała go z tych dziur, a on znów próbował. Wywaliłam go na drogę, ale Nelka trochę się zajęła mną, więc bałam się, że skurczybyk przejdzie do sąsiadów - walnęłam go więc w łeb cegłą :oops: Nie wiem, czy skutecznie, w każdym razie potem znalazłam go leżącego w innym miejscu, więc sądzę, że Nelka dokończyla dzieła. To już czwarty kret w ciągu ostatnich dwóch tygodniu, z tym, że wcześniej znajdowaliśmy już martwe. A, sąsiad mi mówił, że u niego też jakiś leżał, więc pewnie to jej sprawka (tylko ona poluje na krety). Jest naszą najmłodszą i najmniejszą kotką, ale łowna niesamowicie. Kreta czy nornika mi nie szkoda, za to jak zobaczę ją z ryjówką czy jaszczurką, to biorę stworzenie do ręki i wynoszę w bezpieczne miejsce.

Gosiu - Heidi pachnie wspaniale - taki owocowo-cytrynowy zapach. Kwiaty są spore, jak na taki niewieli krzaczek. Widzę, że nie będzie problemów z obfitością kwitnienia u niej - już teraz są bukieciki. Wiem, że ma opinię trochę wrażliwej na choroby, ale póki co nic jej nie jest.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

O, jakie pomidory! moje to przy nich mikruski...a róże, ech...
Charles Austin jest zniewalajacy, a co do Heidi Klum, to myślałam, że w rzeczywistości jest jaśniejsza ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”