Powolna metamorfoza - 2009. cz. 3
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krzysiątko, to powinno uczynić Twe noce , bezsennymi.
Pożądanie angielskie niejal ma się do flegmatyki,
a już kolory i zmienność nastrojów Krzysia Marlow'a....
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=46089
a już kolory i zmienność nastrojów Krzysia Marlow'a....

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
O nie!hanka55 pisze:Krzysiątko, to powinno uczynić Twe noce , bezsennymi.
a już kolory i zmienność nastrojów Krzysia Marlow'a....![]()
Mam już takiego Rh, taką azalię, więc róży już nie chcę. Chociaz ten Marlowe fajnie mial na imię

I zdaję sobie sprawę, ze dla kobiet każda z powyższych roślin ma inny kolor.
Dla kobiet...
Aniu, z Piaseczna chyba dalej jest do jakichkolwiek gór. Bo z tego co pamiętam z podstawówki, to w okolicy Kujaw też są jakieś polodowcowe wzgórza. A Twoje pytanie dotyczy tej poziomkowej rabaty? Tak, to u mnie...
Gieniu, chyba muszę zgłosić się do Ciebie na kurs uprawy frezji

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzysiu ja tak naprawdę nic nie robiłam takie wyrośnięte wsadziłam byle gdzie do ziemi bo nie mogłam takich brzydkich wsadzić w jakieś dostępne miejsce a one i tak mi zakwitły .
A co do tych w ziemi to wsadziłam dopiero tydzień temu i też nie wiem czy coś z nich będzie bo cebulki były bardzo wyschnięte no i sam widzisz jaka brzydka pogoda ciągle pada ,no i do tej pory to było zimno ,ale ja nimi ie będę się przejmować same zdecydują czy zakwitnąć jak zakwitną to im zrobię zdjęcia .
Genia
A co do tych w ziemi to wsadziłam dopiero tydzień temu i też nie wiem czy coś z nich będzie bo cebulki były bardzo wyschnięte no i sam widzisz jaka brzydka pogoda ciągle pada ,no i do tej pory to było zimno ,ale ja nimi ie będę się przejmować same zdecydują czy zakwitnąć jak zakwitną to im zrobię zdjęcia .
Genia
Krzysiu o co Ci chodziło z coniką? Bo mam taki sam... ale ja myslałam, że go szarik obsikał
Moja frezja przekwitła ..w doniczce... czy teraz mam ją do gruntu wsadzić? Czy zasuszyć? czyco z nią robić???

Moja frezja przekwitła ..w doniczce... czy teraz mam ją do gruntu wsadzić? Czy zasuszyć? czyco z nią robić???
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Gieniu, pogoda jest piękna! Wymarzona pogoda, jakiej kiedyś pragnęła Agape. Pada w nocy, albo rano, do tego ciepło, nie wieje jak to ostatnio miało w zwyczaju... Ziemia nawilżona, niebo zostawia jednak dużo możliwości pracy w ogródku, bo przejaśnień więcej niż opadów. Takiej ogrodniczej pogody chciałbym zawsze
Izo, conica od północnej strony w zeszłym roku nagle zbrązowiała. I podejrzewam, że to dosyć częste, bo u dwóch znajomych jest podobnie. Na FO pojawiła się sugestia, że to przędziorek. Więc wczesną wiosną opryskałem Promanalem (parafina) i wyczesałem suche igły. Z brązowej całej strony pozostała teraz brązowa plama, reszta się zazieleniła.
A na frezjach się nie znam wcale a wcale
One na mnie też :P

Izo, conica od północnej strony w zeszłym roku nagle zbrązowiała. I podejrzewam, że to dosyć częste, bo u dwóch znajomych jest podobnie. Na FO pojawiła się sugestia, że to przędziorek. Więc wczesną wiosną opryskałem Promanalem (parafina) i wyczesałem suche igły. Z brązowej całej strony pozostała teraz brązowa plama, reszta się zazieleniła.
A na frezjach się nie znam wcale a wcale

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Nie poddawaj się tak łatwo z tymi frezjami! Wydaje mi się, że dużo zależy od wielkości cebulek. Chyba za małe sprzedają...U mnie już druga cebulka wypuściła pęd kwiatowy.
Podobnie jak Liska nie wiem czy wysadzać je do gruntu czy nie...Pogoda mało sprzyjająca dla nich - mokro. Nie ma dnia bez deszczu lub burzy
Podobnie jak Liska nie wiem czy wysadzać je do gruntu czy nie...Pogoda mało sprzyjająca dla nich - mokro. Nie ma dnia bez deszczu lub burzy

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
nie pokazał bo pokazywał jak był mały
a teraz ma wyostrzone powonienie.......imion sobie nie wybieramy i POGODY tez
........muszę Wszystkim deszczowcom polecić rózę
"SINGIN in the RAIN"...róza jak burza!
cmokasy z gór

"SINGIN in the RAIN"...róza jak burza!

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści