Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu, to niespodziankę białą miałyśmy rano, prawda? Na szczęście już większość zniknęła w ziemi
Prognozy jednak wciąż są konsekwentne i zapowiadają, że z piątku na sobotę ostatni przymrozek. Potem temperatury codziennie w górę. Tylko pochmurnie ma być i deszczowo, ale może to dobrze, żeby roślinki miały dużo wilgoci w fazie rozwoju.
Miłego dnia

Prognozy jednak wciąż są konsekwentne i zapowiadają, że z piątku na sobotę ostatni przymrozek. Potem temperatury codziennie w górę. Tylko pochmurnie ma być i deszczowo, ale może to dobrze, żeby roślinki miały dużo wilgoci w fazie rozwoju.
Miłego dnia

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu u mnie za oknami słońce , na termometrze +6 .
Poszłam do Bricomarche z reklamacją irysów holenderskich.
Kupiłam paczkę brązowych , żółtych i białych. Jedynie białe były jako takie.
Wydłubałam cebulki z donic do których wczoraj wsadziłam i tak nabuzowana poszłam do marketu.
Panie przyjęły mnie uprzejmie więc i ja z tonu spuściłam.Przebierały w torebkach aby mi zamienić.
Z ledwością znalazły paczki godne uwagi.
Napomknęłam , że chyba tylko polowa wyjdzie. Więc za jedną powinnam dostać dwie.
No i po dwie dostałam. Co to promienie słońca nie robią.
Piszę o tym bo czytałam o Twoich przylaszczkach.Reklamuj
Czemu zawsze ryzyko ma ponosić klient.
Powodzenia .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak ten niebieski kwiatek znowu się rozrośnie to i ja ustawiam się w kolejkę.
Poszłam do Bricomarche z reklamacją irysów holenderskich.
Kupiłam paczkę brązowych , żółtych i białych. Jedynie białe były jako takie.
Wydłubałam cebulki z donic do których wczoraj wsadziłam i tak nabuzowana poszłam do marketu.
Panie przyjęły mnie uprzejmie więc i ja z tonu spuściłam.Przebierały w torebkach aby mi zamienić.
Z ledwością znalazły paczki godne uwagi.
Napomknęłam , że chyba tylko polowa wyjdzie. Więc za jedną powinnam dostać dwie.
No i po dwie dostałam. Co to promienie słońca nie robią.
Piszę o tym bo czytałam o Twoich przylaszczkach.Reklamuj

Czemu zawsze ryzyko ma ponosić klient.
Powodzenia .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak ten niebieski kwiatek znowu się rozrośnie to i ja ustawiam się w kolejkę.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu
U mnie tez zima...
, byłem na ryneczku bo mieliśmy tylko 3 lekcje
, nie było nic , ani cebulek , ani bratków nie kupiłem.. , załamany jestem... , wszystko pogoda popsuła... Normalnie nic nie ma w naszym małym miasteczku.. , tragedia... Chyba zacznę kupowac na allegro , ale się boje
, potrzebne mi sa lilie i dalie jeszcze
. Bo do Rzeszowa taty wydrzec nie mogę
.
Pozdrawiam

U mnie tez zima...

Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Elu już zanotowałam.tija pisze:Gieniu ustawiam się w kolejce na sadzoneczkę tego niebieskiego kwiatuszka .
Ja dyptam różowy posiałam z nasionek , troszkę to trwało ale w końcu pokazał łepki, zakwitnie pewnie na drugi rok .
A co do dyptamu to ja kupiłam kwitnący a drugi dostałam w prezencie od przyjaciółki.
Genia
- e-genia
Witaj Artur lilie rozumiem ,ale gdzie Ty posadzisz dalie chyba że te małe.Tulipan998 pisze:Witaj Geniu![]()
U mnie tez zima..., byłem na ryneczku bo mieliśmy tylko 3 lekcje
, nie było nic , ani cebulek , ani bratków nie kupiłem.. , załamany jestem... , wszystko pogoda popsuła... Normalnie nic nie ma w naszym małym miasteczku.. , tragedia... Chyba zacznę kupowac na allegro , ale się boje
, potrzebne mi sa lilie i dalie jeszcze
. Bo do Rzeszowa taty wydrzec nie mogę
.
Pozdrawiam
Mnie dalie się specjalnie nie podobają ja już z nich zrezygnowałam kilka lat temu ,wszystkie wydałam w dobre ręce
Genia
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Geniu, zmartwiłaś mnie tymi ostatnimi zdjęciami, oglądając Twój ogród , z tak pięknie kwitnącymi roślinkami , myślałem że u Ciebie inaczej niż zielono i kolorowo nie ma prawa już być, a Tu patrz, nawet bociany marzną w ogródku. Pocieszę Cię że u nas na wschodzie ,jest dużo lepiej niż u Ciebie , bo śnieg to i owszem ,ale od razu ginie i na dworze prawie czarno bez śniegu.
- e-genia
Witaj Tadeuszu już nawet połowę śniegu nie zostało,mnie to wcale nie martwi u nas tej zimy prawie wcale nie było śniegu więc jeden czy dwa dni śniegu to radość kwiatkom nic nie jest pod domem już bez śniegu kwiatki wyglądają pięknie śnieg im nie zaszkodził.tadeusz48 pisze:Witaj Geniu, zmartwiłaś mnie tymi ostatnimi zdjęciami, oglądając Twój ogród , z tak pięknie kwitnącymi roślinkami , myślałem że u Ciebie inaczej niż zielono i kolorowo nie ma prawa już być, a Tu patrz, nawet bociany marzną w ogródku. Pocieszę Cię że u nas na wschodzie ,jest dużo lepiej niż u Ciebie , bo śnieg to i owszem ,ale od razu ginie i na dworze prawie czarno bez śniegu.
Genia