Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam miłych gości!
Mimo zmiennej pogody ( jak to marcu - jak jeden dzień słoneczny to następny z opadami
) wiosna wisi w powietrzu. W poniedziałek widziałam już pierwsze dzikie gęsi w locie. Ze spaceru przyniosłam sobie bazie i gałązki forsycji ( mam nadzieję, że zakwitną w wazonie). Na działce po śniegu ani śladu, zostało tylko błoto. I pewnie trochę czasu minie zanim obeschnie na tyle by mogła kopać i szykować rabaty. Cebulowe nieśmiało wychodzą z ziemi - krokusy, narcyze, irysy żyłkowane, a nawet wczesne tulipany.

Jolu - ciemiernika kupiłam w Nomi.
Moni - bardzo bym chciała i mam taką nadzieję.
Aguskac - to mamy podobne marzenie! U mnie na razie też kilka niewielkich kępek na leśnej rabacie, ale za jakiś czas...będzie ich na pewno więcej.
Miiriam - cieszę się, że Ci się podoba. Ja również je lubię i zrobiłam więcej podobnych zdjęć - wkrótce pokażę. Mi się nawet marzy coś takiego w ogrodzie...
Niestety moja pasiflora wciąż nie kiełkuje
Posadzone calle ładnie rosną, a jedna nawet rozwija pierwszego liścia. Posadziłam do doniczek kupione lilie i szczawiki od Ewy. Zaczęła wschodzić żółta tunbergia posiana 5 dni temu. Białej jeszcze nie widać.
Mimo zmiennej pogody ( jak to marcu - jak jeden dzień słoneczny to następny z opadami

Moni - bardzo bym chciała i mam taką nadzieję.
Aguskac - to mamy podobne marzenie! U mnie na razie też kilka niewielkich kępek na leśnej rabacie, ale za jakiś czas...będzie ich na pewno więcej.
Miiriam - cieszę się, że Ci się podoba. Ja również je lubię i zrobiłam więcej podobnych zdjęć - wkrótce pokażę. Mi się nawet marzy coś takiego w ogrodzie...
Niestety moja pasiflora wciąż nie kiełkuje

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę kwitnące już śnieżyczki a krokusy tuż przed kwitnieniem.
Jak to będzie miło spojrzeć na pierwsze kwiatki.
U mnie wszystko jeszcze pod śniegiem.
Jak to będzie miło spojrzeć na pierwsze kwiatki.
U mnie wszystko jeszcze pod śniegiem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Iza u mnie zupełnie jak u Ciebie..tu.ja pisze:Mimo zmiennej pogody ( jak to marcu - jak jeden dzień słoneczny to następny z opadami) wiosna wisi w powietrzu. W poniedziałek widziałam już pierwsze dzikie gęsi w locie. ........ Na działce po śniegu ani śladu, zostało tylko błoto. I pewnie trochę czasu minie zanim obeschnie na tyle by mogła kopać i szykować rabaty. Cebulowe nieśmiało wychodzą z ziemi - krokusy, narcyze, irysy żyłkowane, a nawet wczesne tulipany.

Powiadasz, że ciemiernik w Nomi..

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witam miłych gości w ten słoneczny (u mnie) dzień! Ranek był koszmarny - porywisty wiatr i drobny śnieg z deszczem. Ale już ok. 10-tej wyjrzało słońce i ten wiatr przestał przeszkadzać ( przynajmniej wysuszy mi działkę
).
Jolu - u mnie teraz też krucho z wierzbą, bo jesienią robili porządek przy lotnisku i wszystko prawie powycinali. Znalazłam jednak mały krzak i urwałam, nie były jeszcze w pełni rozwinięte - w wazonie nadrobiły. Za tym ciemiernikiem możesz się rozglądać, bo zrobił się dość popularny i prawie wszędzie dostępny.
Ewuniu - dobrze wiem, że w Twojej okolicy dłużej jest śnieg niż w Elblągu. Z jednej strony to dobrze, że póki jesteś "uziemiona" w domu wiosna zwleka z przyjściem. Możesz spodziewać się nasion - albo przyjdą poleconym, albo przywiozę - a właściwie na odwrót
Moniko - cieszę się, że masz już odwilż. Teraz wiosna szybko zawita do Ciebie. Życzę szybkiego uwinięcia się z tłumaczeniem!
Witaj Jacku! Miło, że odwiedziłeś mnie po urlopie- jak czytałam bardzo udanym! Wiem, że zawsze są jakieś szkody. Szczególnie po takiej konkretnej zimie. Ale zawsze to przykro.
Aniu - u mnie też nie wszystko wschodzi. W niektórych miejscach nawet nie widać by coś się szykowało do wyjścia na wierzch. Niestety to nie jest moja córka, tylko przypadkowo spotkana osóbka.
Miriiam, Kogra, Agness - dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Do Was też wkrótce zawita pani wiosna.
Nie chcę przynudzać, ale wczoraj zobaczyłam i tak się ucieszyłam, że muszę pokazać. Pierwszy krokus z pączkiem kwiatowym:

A to pączki na mahonii i bzie ( bez jest sąsiadki, bo mój jeszcze malutki i malutkie ma pączki):

Jolu - u mnie teraz też krucho z wierzbą, bo jesienią robili porządek przy lotnisku i wszystko prawie powycinali. Znalazłam jednak mały krzak i urwałam, nie były jeszcze w pełni rozwinięte - w wazonie nadrobiły. Za tym ciemiernikiem możesz się rozglądać, bo zrobił się dość popularny i prawie wszędzie dostępny.
Ewuniu - dobrze wiem, że w Twojej okolicy dłużej jest śnieg niż w Elblągu. Z jednej strony to dobrze, że póki jesteś "uziemiona" w domu wiosna zwleka z przyjściem. Możesz spodziewać się nasion - albo przyjdą poleconym, albo przywiozę - a właściwie na odwrót

Moniko - cieszę się, że masz już odwilż. Teraz wiosna szybko zawita do Ciebie. Życzę szybkiego uwinięcia się z tłumaczeniem!
Witaj Jacku! Miło, że odwiedziłeś mnie po urlopie- jak czytałam bardzo udanym! Wiem, że zawsze są jakieś szkody. Szczególnie po takiej konkretnej zimie. Ale zawsze to przykro.
Aniu - u mnie też nie wszystko wschodzi. W niektórych miejscach nawet nie widać by coś się szykowało do wyjścia na wierzch. Niestety to nie jest moja córka, tylko przypadkowo spotkana osóbka.
Miriiam, Kogra, Agness - dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Do Was też wkrótce zawita pani wiosna.
Nie chcę przynudzać, ale wczoraj zobaczyłam i tak się ucieszyłam, że muszę pokazać. Pierwszy krokus z pączkiem kwiatowym:

A to pączki na mahonii i bzie ( bez jest sąsiadki, bo mój jeszcze malutki i malutkie ma pączki):

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Oj. Widzę, że w przyrodzie to się wszystko wyrównuje. U nas szybciej zszedł śnieg, ale moja działka jest na polu, więc wygwizdów i ziemia jest zimna, więc takie same noski kwiatków, a poza przebiśniegami i rannikami jeszcze nic nie kwitnie. Krokusy są jeszcze chyba mniejsze niż u Was. Więc i w górach jak śnieg zejdzie od razu będzie wiosna. Gdzie niegdzie jakiś krokus zakwita, ale musiał być bardzo osłonięty.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki