Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niby wpadłam na chwileczkę by podziękować za odwiedziny, ale nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności i obejrzałam cały ogródek. No i zasiedziałam do późna więc już zmykam...
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Wnusia przyuczana od kołyski niemal :wink:
Pięknie kwitnąca na biało hosta :shock:

I hibki i domek to już by było za dużo.Zadowolę się hibciem, reanimacja rozpoczęła się :D
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Witaj camo ach jaką ty masz ogrodniczkę tylko pozazdrościć :lol: :lol: pięknie zakwitła biała hosta moją posadziłam w słońcu i nie kwitnie muszę przesadzić :P ta biała róża jest pnąca że się tak rozkłada piękna
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny dzięki za miłe słowa na temat mojej wnusi, ale to nie moja zasługa tylko córki i zięcia ;:106

Hosta kwitnąca na biało sama mnie zaskoczyła bo niedawno ją przesadziłam i spodziewałam się że to odchoruje......

Krysiu - część moich host rośnie w pełnym słońcu i muszę ci powiedzieć że są wyjątkowo bujne, ale to inna odmiana ( nie znam nazwy ale ma takie cielono-białe liście ).

Gizuniu - oby hibcio odwdzięczył ci się za starania, bo jak nie to mu powiedz ze dostanie klapsa w tyłek od cioci Mariolki :)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ty masz taką dużą wnusię??????? :shock: :shock:

a z wrzosami uważaj- nie można ich wykopywać z lasu :? :? tam gdzi jeżdżę na grzybki są piękne polany wrzosów pięknie to wygląda...i też miałam pokusę :lol: :lol: moja kuzynka kopała.....i rosną u niej w ogrodzie
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mariolko - ja znam taki hokus-pokus, co robi porządki w ogródku - nazywają się 10 Braci - są róznego wzrostu i postury, pracują zawsze razem, ale niektórzy więcej, a niektórzy troszkę mniej. Żeby ich zachęcić do robienia tych hokus-pokus trzeba... podciągnąć rekawy koszuli (lub bluzki) i to jest dla nich znak, że nadszedł czas na działanie 10Braci ;:114
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

mariolu - j ana swojej działce nie była prawie 2 tyg. Jużwtedy była zarośnięta, bo nam zabrakło paliwa w kosiarce, więc częściowo nie skosiliśmy. Poza tym mieliśmy zająć się trawnikami, raoundup i zakładanie od nowa, ale ciągle pada. Teraz pewnie mi już nawet bramka przyrosła do ziemi... :? I też tego za skarby nie pokażę ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj , Dziewczyny, pokazujcie, po prostu powiecie, że to nowy rodzaj ogrodów - tzw Dzikość Natury - luz, blus - zobaczycie jak Wam będą zazrościć Forumki z tych wypielęgnowanych cacek ;:1
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p

Post »

Ave, prędzej się za głowę złapią, po co nam ogrody, skoro je zapuszczamy ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ my ich w żadnym wypadku nie zapuszczamy, tylko pozwalamy wszystkiemu rosnąć swobodnie :)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p

Post »

nooo, głownie chwastom... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolu
Dziewczyny mają rację ,te wrzosy z lasu cięzko się przyjmują ,ja to przerabiałam Radze ,żebyś wzięła też ziemię w której rosły, w ogrodzie wykopala dolek ,nasypala tej ziemi i dopiero wtedy posadziła zdobyczną roślinkę
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wszyscy po pracowitym weekendzie.

W sobotę byłam już o 6,30 na działeczce bo jak wcześniej pisałam włos mi się na głowie zjeżył gdy ją zobaczyłam.
Zebrałam jakieś 7-10 wiader jabłek, reszta czeka na następny raz. Wykopałam też dwa stare krzaczory agrestu, głównie masa korzeni więc namachałam się okrutnie. Trzeci krzaczor czeka na nastęny raz.
Zdarłam kawał trawnika pod nasadzenie winorośli i jeżyny bezkolcowej. Zrobiłam też porządek z truskawkami. Zaczęłam nawet wyrywać chwaściory ale weekend się skończył więc niektórym się udało :)

Powstała całkiem nowa rabata zaraz obok pnia po ściętej wiśni, właściwie to pomiędzy jej korzeniami. Wykorzystałam pocięte grubsze gałęzie na palisadę czy obramowanie, sama nie wiem jak to nazwać. Zajęło mi to wiele godzin bo nie dość że wkopać trzeba było dość głęboko to korzenie wcale mi w tym nie pamagały :)

Z tego stosu miała powstać nowa rabata

Obrazek

A tak powstawała :

Obrazek

Najgorsze już poza mną, jeszcze tylko trochę cebul i może coś jeszcze....? Jakieś podpowiedzi ?
W tle widać coś nad czym się jeszcze zastanawiam - rabata wokół moreli ułożona z grubszych konarów. Jeszcze nie wiem czy mi się podoba czy nie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Jejku Mariola, ależ z Ciebie pracuś :shock: Ale efekt świetny i jak już w przyszłym roku te liliowce zakwitną... :D
A palisadkę pod brzoskwinią wypełnij troszkę ziemią i też będzie super, już widzę na niej kwitnące wiosną sasanki. Ale co byś tam nie podasziła - będzie ślicznie.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdaleno - chyba zrezygnuję z tych położonych bali na rzecz palisady takiej jak obok wiśni. Już postanowiłam że jeszcze tej jesieni pod topór pójdą 2 nieduże drzewka, więc będą grubsze gałęzie na nową palisadę :)

Rabata z liliowcami jest w fazie przemyśleń, poza tulipanami, liliami i aksamitkami nic mi do głowy nie przychodzi...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”