Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Teraz, to ja niczego nie jestem pewna. Stałyśmy przy niskim żywopłcie z suchodrzewia. Byłam zdziwiona,że tak go można wykorzystać, a ona powiedziała, że chciała jeszcze go zrobić wokół tarasu, ale nie moze. No i dalej było o tym, co ja zrozumiałam, że jest zakazane jego rozsadzanie. Ale co to było naprawdę ... ? I juz się pewnie nie dowiem. Najwazniejsze, ze nigdzie nie znalazłam go na wykazie roślin zakazanych w Polsce. U mnie spobie jakoś radzi.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow jaki gość.Bardzo ładnie pozuje do zdjęcia.Podobno jej błękitno, czarno prążkowane pióra ,bywają traktowane jako amulet przynoszący szczęście znalazcy ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - szkoda, pewnie już się nie dowiemy co autorka tak naprawdę miała na myśli :)
Joasiu - nie słyszałam o amuletach z piór sójek :) One często biją się między sobą, będę wypatrywać charakterystycznych piórek w ogrodzie :wink:

U mnie słonko już schowane za lasem, pracowicie cały dzień rozświetlało jesienny krajobraz ;:167

Obrazek

Samotny strażnik rozmyśla nad minionym dniem...

Obrazek

Z sadzonych w październiku cebul wzeszło mi coś takiego - cóż to może być?

Obrazek

Krokusy też wychodzą.. Jak i niektóre narcyzy - przykryć ziemią i korą czy zostawić?

Obrazek

Niezmordowane, połamane przez wiatr:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnie szafirowe akcenty felicji:

Obrazek

Obrazek

Clematis Blue Light dzielnie trzyma kwiatek od września:

Obrazek

Brzoza wciąż z listkami:

Obrazek

Kilkoma kwiatami kwitnie cały czas szałwia omszona:

Obrazek

Floks daje radę niskim temperaturom;

Obrazek

Posadzona z gołym korzeniem Friendship ma między iglakami takie zacisze, że wypuściła młode listki:

Obrazek

Dobrego, ciepłego wieczoru! :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Milenko,jakoś przeoczyłam odpowiedź na twoje pytanie o rozchodniku,uważam, żeby go zostawić w spokoju on sobie poradzi sam,ja wszystkie takie pośpiechy ,które widać u ciebie zostawiam ,niech sobie radzą i sobie radzą,a sójek u mnie też jest dużo ale one się ciągle gonią i strasznie są głośne,czy u ciebie też tak jest?,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Oj kochana u nas wcale nie ciepły bo mamy pierwszy od dłuższego czasu zimny wieczór ;:108
Fotka z psinką - śliczna ;:167
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko zachwycam się brzozami..... one są piękne o każdej porze roku.... nawet zimą bez listków wyglądają pięknie.... a najbardziej je lubie takie wyzłocone jak na Twoich fotkach i wczesną wiosną, kiedy okrywają sie taką zieloną delikatną mgiełkę..... jeszcze przed całkowitym rozwinięciem listków :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Milenko witaj . :wit
To wyrastanie krokusów o tej porze to nic dobrego, tak myślę. ;:108
U mnie wyrosły iryski reticulata i czosnki różowo kwitnące, tylko patrzeć jak tulipany i narcyzy wyrosną.
Dobrze, że już jest co raz zimniej.
Pozdrawiam serdecznie . ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Milenko, na niektóre rzeczy wpływu nie mamy, tak jest z naturą, rządzi się jak chce, więc roślinki muszą jakoś sobie poradzić, a jak nie dadzą rady to trudno, zdjęcie z piesiem piękne :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No u mnie też irysek zakwitł sobie a co pomyliło mu się ;:306
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś - dziękuję ;:196 Taki rozchodnik pewnie sobie poradzi, ale co z cebulowymi? Czy te, co teraz się pokazały, na wiosnę nie rozkwitną? Szukam informacji na ten temat, a znajduję rozbieżne.. :( Kusi mnie, żeby je lekko okryć ziemią i korą.
Aguś - to jest nas dwie, mi brzozy zawsze kojarzyły się z sielską wsią, moją Babcią, która wiosną wkładała młode gałązki pod poduszkę :wink: Mam do nich słabość i już nie mogę się doczekać, aż moje doorenboski podrosną ;:65
Tajeczko - nie sądziłam, że kiedykolwiek będę się cieszyć z ochłodzenia jesienią ;:oj Jednak jako "ogrodnik" (specjalnie w cudzysłowie :wink: ) podchodzę do pogody trochę inaczej niż jeszcze rok temu :D Rzucisz trochę ziemi na nie? Nie wiem, co powinnam zrobić, a wiosną jednak chciałabym cieszyć się kwiatkami ;:180
Iwonko - masz rację, że na naturę wpływu nie ma, ale przecież sporo gatunków zabezpieczamy na zimę, dlatego zastanawiam się nad cebulami, które już teraz są nad ziemią. Za chwilę temperatury spadną poniżej zera, więc roślina nie będzie już rosła, a to, co okryte, powinno przetrwać pod delikatną kołderką z ziemi i wiosną zakwitnąć. Ale może się mylę.. sama już nie wiem :roll:
Elu - lecę do Ciebie obejrzeć zdjęcia tego szaleńca :D
Monia - u mnie też już około 0, ale wieczór ciepły ;:167 Koc, iskrzące się świeczki i ciepło z kominka :D Czegóż chcieć więcej na listopadowy wieczór? ;:173

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Milenko,gdyby teraz zakwitły to może na wiosnę nie miały by siły ale one tylko troszkę wyszły listkami,myślę że nic im nie będzie,zaraz się bardziej ochłodzi i ich wegetacja się zatrzyma ,przecież są to rośliny ,które muszą się przemrozić żeby zakwitły,dlatego sadzimy je w jesieni,u mnie też wychodzą szafirki,reszty nie widziałam bo mnie nie było ,a dzisiaj nie miałam czasu nawet wejść do ogrodu,ale nie uważam że mam się tym martwić ;:196 twój przyjaciel zapadł w słodki sen,super wygląda
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Milenko....fotka słodziutka ;:167
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Milenko jaki fajniutki śpioszek... ;:196
cudne zdjęcia zrobiłaś...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś - chyba mnie uspokoiłaś, choć spokoju nie daje mi pamięć o cebulowych mojej Mamy, które po posadzeniu pokazały się zimą 2011, a wiosną nie zakwitły ;:219
Aguś - czasem mam zrywy, gdy naoglądam się tak dobrych zdjęć jak Twoje - wtedy tłukę na manualu jedno ujęcie do bólu... Niestety - efekt prawie zawsze niezadowalający ;:185 Zdjęcie miało wyjść ciepłe, dzięki brązom i beżom fotografowanych obiektów, a wyszło szaro-zimne.. ;:222 Cóż, pozostaje mi chyba tylko zachwycać się Twoimi zdjęciami, a moje ujęcia oddać we władanie automatowi ;:108
Misiu - strażnik domowo-ogrodowy wreszcie wrócił do normy :) Podczas pobytu Lory był na mnie śmiertelnie obrażony do tego stopnia, że przed spacerem odwracał głowę od ręki z obrożą :lol: Lorka wyjechała, a Liczi znowu stał się jedynakiem-przylepką :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko fotka prawdziwie błoga..... psina spokojnie śpi, świece nadają cudowny klimat...... cudnie..... nawet długie jesienne wieczory robią się przemiłe ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”