Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

No ładnie - grzybki pochował , koty podbuntował i co tam jeszcze przed nami zrobiłeś ???? ;:306 ;:306
O kokorycz proszę zadbaj aby przeżyła zimę ;:180
Taki duży chłopak i w sny wierzy :;230 :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale mówiłeś, że ściągnąłeś z netu coś mi się tak przypomina jak rozmawialiśmy o funkcji SCN, której ja specjalnie nie zgłębiłam ;:185
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ewa Może ktoś kupi tę łąkę pod kościołem ;:224 Też mam taki zeszyt :D
Tereniu Jak tu nie wierzyć jak się czasem sprawdzają ;:306 Kokorycz MUSI przeżyć zimę, inaczej ją zabiję ;:306
Marysiu Tak, szukałem po internecie ale nigdzie tego szczegółowo nie opisali. Już wiem o co chodzi w każdej funkcji SCN, jednak Olympus ma 2 wady: Nie da się zrobić zdjęcia zachodowi słońca z intensywnymi barwami tak jak Canonem, Olympus jeszcze kolory rozjaśnia zamiast wzmocnić oraz nie działa funkcja Krajobraz, albo działa ale tak słabo, że jest nie widoczna ,choć nawet w aparacie pisze, że jest do uwydatnienia niebieskiego i zielonego a niczego nie uwydatnia :twisted:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale - ale miałeś cudny sen :shock: 63 taczki dobrej, czarnej ziemi... Och czemu mi się nic takiego nie przyśniło - a jeszcze żeby mi się sprawdziło...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jutro będę się widział ze Śnieżką (i jej bratem Tygryskiem) to zrobię jakieś zdjęcia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wczoraj wracając z pracy zauważyłam wielką plamę krwi na ścieżce. Od razu pomyślałam o kocie marnotrawnym, ale nie było go w domu, wrócił dopiero po jakimś czasie. Szyję miał mokrą od krwi i spuchnięty pyszczek. Trochę obawiałam się go dokładnie oglądać, bo jednak długo go nie było i nie wiem, jak by zareagował. Jednak jadł normalnie,a wieczorem wybrał się na rajzy :roll:
Dziś wygląda prawie normalnie (futro ma trochę posklejane) i domaga się głasków. Chyba nic strasznego mu się nie stało. Najgorzej, że nie wiem, kto go tak poszarpał, sąsiadka nic nie widziała.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Ale to tylko sen...
Jacku Czekam na zdjęcia :D
Ewo Tego kota lepiej nie wypuszczać z domu, musi się znów dobrze zaklimatyzować. Szkoda, żeby znów mu się coś stało.
W Rok w ogrodzie w konkursie była moja ulubiona roślina ;:333
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!.. :wit ...jak dobrze pójdzie, to "wydrapiesz" cały trawnik pod roślinki. Ja też jestem na etapie "wydzierania" darni...ale ją wybieram ...otrząsam a reszta wędruje na brzeg stawu.
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kot sam z siebie się nie oddala od podwórka, musi mu jednak przeszkadzać ta poraniona szyja. Pewnie wyleży się i wyzdrowieje.
A potem czeka go kastracja :twisted: Przestanie kozaczyć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michale, czy z tym odwracaniem darni to sprawdziłeś, że działa? Chętnie bym sobie skopała miejsce pod nowe nasadzenia, ale nie mam czasu ani sił bawić się w wybieranie trawy..ciekawa jestem, czy ta trawa z czasem nie zacznie rosnąć w odwrotnym kierunku i z powrotem się na powierzchni nie pojawi?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu Kiedy jeszcze powiększałem powierzchnię trawnika po kolejnych budowach niepotrzebną darń przesadzałem w inne miejsca. Teraz wolałbym mieć jej mniej bo brakuje miejsca a w sadzie jest zbyt ekstremalnie żeby sadzić tam wrażliwsze kwiatki, poza tym gleba jest przerośnięta skorupą z perzu miejscami grubą na 20 cm więc tam nie dałoby rady. Jednak wciąż dążę żeby mieć trawnika jak najmniej :D
Ewamaj I kotu skończy się koguciarstwo ;:306 Co do jego szyi możesz mu założyć lejek jak Jagódka Wickowi. Najważniejsze, że się znalazł. On miał jakieś imię przed zginięciem?
Pat Trawa padnie w 90% jeśli jest głęboko przekopana (na głębokość szpadla) i dokładnie odwrócona, zawsze coś tam przeżyje ale będzie tego niewiele, będzie osłabione i łatwe do wybrania. Jeśli masz perz to metody nie polecam albo podagrycznik. Chyba tylko zwykła trawa tak się daje odwracać.
Wczoraj mnie wzięło na zmiany , poobcinałem rozłożony rozchodnik, zabrałem go za płot i wsadziłem pod murkiem nad rowem. Może tam będzie pionowo rósł bo będzie miał niedostatek wody, złą glebę oraz grzanie od muru. W związku z przeróbkami pomyślałem,że na wiosnę wykopię wszystkie ostróżki spod ściany garażu sąsiada wzdłuż płotu , skopię całą rabatę i powsadzam na nowo ale inaczej. W nocy sobie już umyślałem jak, ale już zapomniałem :evil: Czymś wysokim miały być przeplatane, może ostrogowcami...pieron jasny skleroza mnie łapie i już ehhhh trzeba zeszyt przy łóżku trzymać i co się przypomni pisać ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przed chwilą Tojota zjadła pająka. Co uda mi się uhodować pająki żeby w łazience rybiki łapały to zaraz je zeżre i jeszcze mlaska ze smakiem :twisted: Żeby nie było , że ją głodzę - zjadła krupnik na kolację, powinna dać pająkom spokój.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale, a może Ci się to śniło? ostróżki z różami różowymi ładnie wyglądają :lol: ale Ty róż nie lubisz :( Ja Cię jednak na wiosnę przekonam do tej mojej różowej Queen Elisabeth. Ona jest bezproblemowa. Tak! przekopywanie trawnika z perzem albo podagrycznikiem nie ma sensu, ale ja na tej różance zrobiłam tak że najpierw Roundap a potem przekopywałam wybierając to co się nie spaliło. I udało się! Jedynie pokrzywy się wysiewają (takie maluśkie).
Moje koty uwielbiają pająki ku uciesze Kasi, która ma fobie na ich punkcie!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michał no pisz tego tysięcznego!!!
Awatar użytkownika
baasik