Bogusiu Kiedy jeszcze powiększałem powierzchnię trawnika po kolejnych budowach niepotrzebną darń przesadzałem w inne miejsca. Teraz wolałbym mieć jej mniej bo brakuje miejsca a w sadzie jest zbyt ekstremalnie żeby sadzić tam wrażliwsze kwiatki, poza tym gleba jest przerośnięta skorupą z perzu miejscami grubą na 20 cm więc tam nie dałoby rady. Jednak wciąż dążę żeby mieć trawnika jak najmniej
Ewamaj I kotu skończy się koguciarstwo

Co do jego szyi możesz mu założyć lejek jak Jagódka Wickowi. Najważniejsze, że się znalazł. On miał jakieś imię przed zginięciem?
Pat Trawa padnie w 90% jeśli jest głęboko przekopana (na głębokość szpadla) i dokładnie odwrócona, zawsze coś tam przeżyje ale będzie tego niewiele, będzie osłabione i łatwe do wybrania. Jeśli masz perz to metody nie polecam albo podagrycznik. Chyba tylko zwykła trawa tak się daje odwracać.
Wczoraj mnie wzięło na zmiany , poobcinałem rozłożony rozchodnik, zabrałem go za płot i wsadziłem pod murkiem nad rowem. Może tam będzie pionowo rósł bo będzie miał niedostatek wody, złą glebę oraz grzanie od muru. W związku z przeróbkami pomyślałem,że na wiosnę wykopię wszystkie ostróżki spod ściany garażu sąsiada wzdłuż płotu , skopię całą rabatę i powsadzam na nowo ale inaczej. W nocy sobie już umyślałem jak, ale już zapomniałem

Czymś wysokim miały być przeplatane, może ostrogowcami...pieron jasny skleroza mnie łapie i już ehhhh trzeba zeszyt przy łóżku trzymać i co się przypomni pisać