Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Pozazdrościłam Ci kwitnących i... ;:oj mam juz :heja fiołecki własne, fiołkowe, białe kwitna później
Fajnego dnia Jagodo ;:3
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cóż powiedziałaś? Ano, że jak teraz się natyram, to potem będę delektować się pięknością ogrodu, siedząc na ławeczce i pijąc herbatkę
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jagus jak ty kochasz te kociaste ;:196 piekne im robisz foty , mina szuwarka superasna ;:63 Maczuś jeden ...mi tam pasuje napisik...co wy wiecie w ogóle o kotach 8-)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam Was, to ja, Ibrakadabra, to moje zielone pokoje, chodzę sobie i wszystko mam na oku.

Obrazek

A teraz ja, jeśli można:

Ambo, za uznanie dziękuje ja i model ;:180.

Pelagio, to rzeczywiście scandalissimus maximus, że my, Pomorzanki, jeszcze się nie znamy, mimo że mijamy się w różnych miejscach i podglądamy się wzajemnie zza winkla. Czas najwyższy to zmienić tym bardziej, że bywacie w moim mieście - toż okazje same wchodzą w ręce :!: Biblioteka jest o rzut beretem od mojego domu.
Niestety, mój przegorzan jest chyba najzwyklejszy w świecie ;:218.

Baśka, nie masz czego zazdraszczać, u Ciebie też kwitnie i będzie kwitło, np. ten piękny mak, który wzięłam za sztuczny ;:oj. Masz też mój ulubiony len ;:224, a co jeszcze :?: Pewnie się zdziwię, kiedy pokażesz ;:108.

Sosenko, moment delektowania się własnym ogrodem wybierz sama. Warto to zrobić nawet po urządzeniu małego fragmentu ogrodu ;:108. Warto sie tym cieszyć w każdej chwili... ;:224.

Keetee, kocham koty i przyznaje Ci rację, nic nie wiemy o tych tajemniczych stworach ;:306.

A tymczasem ogród żyje własnym życiem:

Baden - Baden pilnie potrzebuje strzyżenia.

Obrazek

Wielkie łapki piwonii majowej. Mam nadzieje, że się popisze.

Obrazek

Talerzyk widziany przez gruszeczkę japońską.

Obrazek

Śliczna świdośliwa. Lada moment zakwitnie.

Obrazek

Niebieska wstążeczka przy rabacie różano - dzwonkowej.

Obrazek

Widok z łopatą.

Obrazek

Dinozaurowi urósł czubek.

Obrazek

Derenie. Czy daje się odczuć brak trzeciego :?: Chyba nie.

Obrazek

I na koniec taki sobie widok.

Obrazek

Ależ półfinały Ligi Mistrzów ;:oj. Niemcy (w tym jeden polski Niemiec) utarli nosa nadętej Barcelonie z Messim i Realowi Madryt z picusiem Ronaldo. Ale numer ;:oj. Tylko szkoda, że w tym spektaklu nie było Ibrakadabry ;:219.

I tym piłkarskim akcentem żegnam dzisiejszy dzień - Jagoda
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pokoje pięknie posprzątane.Baden - Baden rewelacyjne ,bardzo mi się podoba. Ja jutro jadę na swoją ,pierwsze co pakuję to aparat.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Takie przestronne zdjęcia wiosną bardzo mnie cieszą, bo widać to czego nie widać kiedy jest busz. A jeszcze z większej perspektywy, to już jestem cała w skowronkach.
Ze zwierzątek mam rybki, w akwarium.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, tylko nie zapomnij karty, jak to się Ambie zdarzyło ;:306.
Pewnie się cieszysz, że się dorwiesz do roboty, a ja będę czekać na fotorelację.
Dobrej zabawy ;:333.

Megi, z rybkami nie pogadasz ;:185. Dzięki za uznanie dla zielonych pokoi. Chętnie bym je pogoniła, żeby rozwijały się szybciej ;:219. Za wolno to idzie, deszczu brak, więc codziennie albo stoję z wężem, albo biegam z konewką. Ale to zimna woda... ;:218.

Miłego jutrzejszego dzionka - Jagoda
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Wygląda na to, że jesteś wieczorem ostatnią forumowiczką a ja pierwszą :wit Dzisiaj piękny poranek. Lubię je zwłaszcza dlatego, że najmniej wtedy wieje ;:3 Od kilku dni nie mogę dokończyć obcinania starych badyli u drobniejszych roślin bo uciekają z pod sekatora 8-)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A Ty ten bukszpan to sekatorem na kolankach tniesz? Bo zamierzam bezczelnie zerżnąć pomysł i otoczyć nim przyszłą różankę, ale kto mi to ciął będzie...eM lepiej nie, bo on jedzie po całości, nawet korzonki nie zostają... ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jagus na slicznie masz wysprzatane pokoiki... ;:oj Tak chciałam cie spytac , formowałas moze Anabell na pienną , bo mnie tak cos kusi ....Miłego dzionka,u mnie ładnie sie zaczyna :uszy
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ach, ach, ach - Ibra ma niezłą służbę do sprzątania, należy się co najmniej wychodne :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jagoda ;:oj
Jak Ty masz ogarnięte ;:oj elegancko ;:3
Ale ławka w pobliżu dinozaura, to cudo ;:oj taką ławkę warto mieć ;:108 , nie dla wszystkich byłaby odpowiednia, a u Ciebie strzał w dziesiątkę ;:108 jak ona mi się podoba... ;:167 baden baden obsadzilabym jednorocznymi, co roku inaczej :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

wysprzątane, aż miło ;:180 , a powiedz mi jeszcze jak leciwa jest u CIebie świdośliwa? Maleństwa posadziłam rok temu. Jedną ściął M przy koszeniu, a druga żyje... ;:131 mam nadzieję, że żyje...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w dniu wielkiego nieróbstwa :!: Cały dzionek spędzony na świeżym powietrzu i w miłym towarzystwie, na kawce i zwiedzaniu zielonych pokoi z Ambą, która ku mojemu zdziwieniu znalazła mnóstwo obiektów do fotografowania i której moje koty pozowały jak nie przymierzając Top Model. Przepatrzyłyśmy też ofertę mojego ulubionego ogrodnictwa w Pruszczu, popatrzyłam co nowego w Gdańsku, weszłam w posiadanie ciekawej lektury, a na koniec wypiłam kolejną kawkę u Basi.

Izo, stare badyle wycięłam jesienią, chwastów jak nie było, tak nie ma (Amba świadkiem), zatem posprzątać było wyjątkowo łatwo ;:224. A godziny funkcjonowania muszę zmienić, bo zaczynam okrążać dobę... Za długo siedzę po nocach... ;:224.

Keetee, no naprawdę nie mam już co robić w ogrodzie... ;:218. Anabelle nie nadaje się na formę pienną, nie tworzy wyraźnego pnia - przewodnika. Co innego bukietowe. Z tymi idzie łatwo.

Gajowa, cześć :wit, Ibrakadabra dała mi wychodne dziś ;:306. Cały dzień nic nie robię, no najwyżej kawkę piję w dobrym towarzystwie ;:306.

Justi, to pierwszy taki rok, kiedy o tej porze nie mam już nic do zrobienia w ogrodzie, oprócz przemawiania do roślin, żeby rozwijały się szybciej ;:306, szczególnie ta mowa dotyczy róż. Nie ma czego fotografować, żeby się nie powtarzać... ;:218. Ale... lada dzień przyjdzie przesyłka z Bergenii i ...znowu będzie co robić.

Sosenko, świdośliwa ze zdjęcia ma już chyba z sześć lat, jest ostro przycinana. Mam jeszcze jedną w formie piennej. Bardzo lubię te roślinę i jej owoce. Zatem broń jej przed zapędami M-a ;:306.

A teraz pora na przeprowadzkę zdjęć z aparatu do komputera, żeby Wam jakieś zdjęcia jednak pokazać.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, bukszpanowe esy floresy kopiuj do woli. Nie nie przycinam ich sekatorem na kolankach, tnę dużymi nożycami do żywopłotu, wtedy idzie szybko. Chłopu bym tej roboty nie powierzyła ;:174, a zresztą chyba żadnej w ogrodzie, no może poza koszeniem trawników... ;:224.

Obrazek

A teraz absolutnie kultowe zdjęcie - Filozof ma dzień koncepcyjny, a ma nad czym koncypować, co widać po otoczeniu ;:306 . W głębi nowatorski pomysł, to białe, to silosy kompostowe ;:218.

Obrazek

Tak było w moim zaprzyjaźnionym ogrodnictwie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mroczny przedmiot mojego pożądania - sieczkarnia ;:oj.

Obrazek

A to już Amba, polująca w zielonych pokojach na koty :roll:.

Obrazek

Ciąg dalszy kiedyś nastąpi... ;:224 - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”