Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Marzenko, upiekłam elementy piernikowe do choinek, czekają na lukrowanie, zobaczę jak mi to wyjdzie, jak porażka to się zgłoszę po makaronową, bo prześliczne są ;:196
To bardzo długo kwitł, i to była cały czas ta sama cebulka, czy z przyrastających? Ja się w ogóle na nich nie znam, moja Mama też - miała teraz pierwszy raz, więc pewnie coś źle robiłyśmy z tymi cebulkami, muszę o nich poczytać, co lubią i jak je pielęgnować :roll: Sa piękne ;:108
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, co do tego hippeastrum z wyprzedaży to myślę, że właśnie przesuszenie tak dobrze mu zrobiła. Moja babcia zawsze miała mnóstwo amarylisów i kliwii (?) i kwityły nawet 2 razy w roku ale cebule przesuszała po przekwitnięciu.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko, M ma całkiem nowego diesla, ale mróz był taki, ze zamarzło paliwo w przewodach. Może to też wina paliwa? Potem na pełny bak ropy lałam 2 litry benzyny i palił bez problemu. Mam o tyle dobrze, że koło mnie jest zakład i jak trzeba to dzwonię do szefa tego zakładu. Podsyła mi kogoś z odsieczą, tzn.autem. Kable mam, więc bez problemu. Ostatecznie staję na drodzę i macham. Np.we wtorek też auto mi nie odpaliło i złapałam faceta na drodze. Klema na aku była luźna. Jeszcze trochę i specjalizację z mechaniki samochodowej zrobię :;230
Dzięki za podesłanie pomysłu na izolację domu od fundamentów. Pewnie będę Was męczyć pytaniami, więc uzbrój się w cierliwość

Dorotko, widziałam Twoje wypieki. czekam na efekt końcowy

Olu, będę suszyć swoje po przekwitnięciu

Zmykam do domku :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marzenko my mamy starego diesla, ale zapala od kopa, a stoi przed domem. Jak były w ub. sezonie mrozy do ok -30 stopni to ważne było, żeby codziennie jeździć i nie zdarzyło się, żeby samochód nie zapalił.
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

Kobity jak to z tymi autami bywa ;:306 ;:306 ;:306 na nasze nadchodzi już czas
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Witam wieczornie :)

Marzenko zamarzające diesle gdy temperatura jest wyższa niż -25 to wina paliwa. W tamtym roku dużo samochodów znajomych i w firmie u T stanęło po tankowaniu na BP.
Powinnaś order za spryt dostać po akcji kupowania prezentów!
U mnie dużo cebulowych już w listopadzie wyszło i zastanawiam się czy coś z nich jeszcze będzie :(
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzenko byłam poczytałam i zmykam dalej nadrobić zaległości ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A ja myślałam, że paliwo to nigdy nie zamarza :oops: chociaż jak wczoraj zabrałam z holu swoje perfumy i jakieś takie mętne były, to sobie pomyślałam, że chyba osiągnęliśmy już temperaturę zamarzania alkoholu w nieogrzewanej części domu.... :;230

Sprytnie Ci poszło z prezentami! A M to już do świąt zostaje? Może weźmiesz urlop i przeznaczysz go na leżenie i pachnięcie, żeby chłop mógł się wykazać? :D
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Fajne zwartnice... Ja sobie kupiłem wreszcie odmianę Papilio miesiąc temu ? i pąk kwiatostanowy rośnie jej jak na drożdżach.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marzenko witaj śliczne te hippeastrum-uwielbiam czerwone kwiaty ,u nas dzisiaj w markecie były białe też w przecenie ,ale mnie one nie lubieją wiec ni kupiłam :wit .
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marzenko. W sumie to nic się nie zmieniło. Całe lato machałaś łopatą. Teraz przyszła zima i dalej trzeba machać łopatą. Przepraszam coś sie jednak zmieniło - gabaryt łopaty. :;230
Ja mam to samo i dodatkowo jeszcze łopata do wrzucania koksu. ;:306
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No chyba nie tak żle bo dużo śniegu u nas nie ma i tylko mrozi i to bardzo ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Marzenko pokaż zaśnieżoną Twoją okolicę... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zazdraszczam amarylisa! ;:138 Ja kupiłam sierotę na wyprzedaży, ale we wrześniu i poszedł w liście. Obraziłam się, nie podlewam. Liście usychają, a ja ostrzegam go lojalnie, że jak nie weźmie się do roboty - schowam go do szafy :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam poniedziałkowo.
Weekend spędziliśmy kulturalnie, w mieście Łódź. Liczyłam na zakup kozaczków dla Młodego na wyprzedażach, ale jeszcze się nie rozkręciły. Poza tym dziecko (3 lata) wybredne i żadne się nie podobały, z tych co proponowałam w rozsądnej cenie. No i nie różowe :wink:

Zimą dieslowi trzeba jednak lać paliwo dobrej jakości i jeszcze najlepiej z ulepszaczem, bo znów nie odpalił. Na szczęście jest też benzyniak na stanie i wspólnymi siłami jakoś się udało. Wściekła jestem, że mieszkając na wsi nie mam choć jakiejś szopyki na auto, trzeba to zmienić, ale kiedy?... za co?... to już nie wiem.

Marysiu/Maska jeżdżę przecież codziennie, ale na dość krótkich odcinkach i ciągle odpalam na nowo, więc aku nie zdąrza się porządnie podładować. Do tego nałożyło się kiepskie paliwo i klops gotowy.

Justynko/jdz11 na układy nie ma rady i zimą jeździ się gorzej, jak już w ogóle uda się odpalić :;230

Aniu/ czar_na, oj przy kupowaniu prezentów z dzieckiem człowiek jest zdolny do wszystkiego, a że ten mój wierzy w Mikołaja to udało się go zakręcić :tan

Misiu/ lora, zapraszam częściej, nie będziesz mieć zaległości, choć u mnie aż tak szybko wątek nie biegnie, więc bez problemu z zaległościami. Muszę też zajrzeć do Ciebie

Pati, zamarza, zamarza, a jak jeszcze niezbyt dobre to w ogóle szybko się parafina ścina w paliwie. Do beznyniaka dolewam denaturatu i kiedyś robiłam zakupy: chleb i butelka denaturatu z dzieckiem u boku. Sklepowa jakoś dziwnie się na mnie spojrzała przy kasie. Zupełnie nie wiem czemu, przecież nie miałam fioletowego nosa?
Z tym leżeniem i pachnięciem fajny pomysł. Niestety nie uda się. Koniec roku idzie i wpracy wolnego nie dadzą. Poza tym M-owi ktoś musi parzeć na łapki i się mądrzyć czyt. wkurzać go przy pracy :;230 . A tak serio podsuwać lepsze rozwiązania, ale tak, żeby to on uważał, że to jego pomysł. WIesz jak trzeba się magłówkować przy tym? To juz wolę iść do pracy

CDN
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”