Kamilko - to jest ismena - roślinka cebulowa - można kupić w Leroy itp - wsadza się do doniczki a potem chowa na zimę do piwnicy
Zielony Świat Moniki cz. 8
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 8
Monisiu - dziękuję kochana za miłe słowa, bardzo się cieszę że ci się podobają moje roślinki
szkoda tylko że pogoda się popsuła i roślinki balkonowe się zatrzymały na etapie pączków, a połowa fuksji nie ma ich jeszcze wcale
a jak się mają Twoje pelargonie?
Kamilko - to jest ismena - roślinka cebulowa - można kupić w Leroy itp - wsadza się do doniczki a potem chowa na zimę do piwnicy
w zeszłym roku miałam ją na balkonie 
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Bardzo ładne róże zebrałaś
mnie Ania też skutecznie zaraziła tym zbieractwem
dobrze, że miejsca brak, choć ostatnio udało mi się upchnąć na rabacie "Burgundy Iceberg" 
- Kirunia
- 200p

- Od: 25 sie 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W moich pelargoniach powolutku coś się zaczyna dziać. Pączki coraz większe. Nie było mnie kilka dni i dostały za dużo wody więc poszły bardziej w liście, ale już wracają do siebie. Kwitnąć zaczął Chiffon. U mnie tylko 9 odmian pelargonii. Daleko mi do ciebie więc z przyjemnością pooglądam twoje cudeńka.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Monisiu jak cudnie ogrodowo u Ciebie, och
ismena cudna 
- pasjonatkaa
- 50p

- Od: 17 cze 2014, o 12:15
Co to za kwiat przypominający lilie ? Wygląda oszałamiająco 
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Róże cudowne
Ale z nóg zwaliła mnie Ismena
...Takie cudo można mieć na balkonie?Jak się sprawuje?
Do Ciebie zajrzeć, to się później śnią po nocach różne cuda
Małżon się dziwi, że przez sen o działce gadam 
Ale z nóg zwaliła mnie Ismena
Do Ciebie zajrzeć, to się później śnią po nocach różne cuda
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Monika to super,że tak pachną róże u ciebie. Ismena

- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Podziwiam Twoje piękne róże

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Teraz Kasia się będzie ze mnie śmiała, bo jak ona kupowała swoja różę, to ja stanowczo twierdziłam, że nie mam miejsca. I co? Zamówiłam 3 kolejne
Aquarell i u Ciebie i u Kubasi BRADZO mi się podoba
No i Jan Paweł II 
Aquarell i u Ciebie i u Kubasi BRADZO mi się podoba
- MagdaB2701
- 200p

- Od: 26 cze 2013, o 16:34
Monia ismena przecudna
różami się jeszcze nie zaraziłam,teściowa posadziła kilka (5,6) ale zawsze są oblepione mszycami i to mnie na razie zraża,ale kto wie co będzie dalej,różne cuda się z ludźmi dzieją na tym forum
Rok temu jakoś w wakacje tu trafiłam a od maja mam swój wątek,nie powiem kto mnie tak skutecznie namawiał

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Policzki Cię nie piekły? Przejeżdżałam przez Lubicz i myślałam o Niuni
A ismenę masz zjawiskową
Piękna, to na zimę zostaje w gruncie? Róże muszę pochwalić, bajka.
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Takie obrazki zdecydowanie poprawiają humor i przeganiają zmartwienia. Przepiękny dwukolorowy liliowiec, co to za odmiana?
A ten powojnik jest świetny, wygląda jak tańczące sukieneczki!
A ten powojnik jest świetny, wygląda jak tańczące sukieneczki!
- maadro
- 1000p

- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Niunia1981 Moniczko
Dzięki stokrotne za pokazanie róż
cudne one wszystkie.
Oprócz zielonych rączek, masz też talent fotografa i widząc Twój kalejdoskop zdjęć naprawdę czuję, że działasz jak najbardziej pozytywnie.
Wspaniałe wszystkie zdjęcia
nie tylko różane, ale fantastycznie pokazany każdy kwiatuszek. Na nich dzwoneczki usmiechają się, kwiaty host pokazałaś jak dopiero co wyklute motyle o skrzydelkach rozprostowujących się w cieple słonka. I aż się czuje jak pachnie niesamowicie, i różano i goździkowo i zielnie.
Piękna Ismena
Chociaż nie jest znana powszechnie w naszych ogrodach, a tak bardzo delikatna i czarodziejska, że dostają jej imię dziewczynki z Bliskiego Wschodu. Ona też pewnie dołącza się zapachowo do innych w Twoim ogrodzie
Moniczko
cudowna Betty Corning , wpadła mi w oko jej pierwsza fotografia jeszcze z Twoich ostatnich majowych fotografii. A cała roślina zachwycająca kiedy te wszystkie wielkie a tak delikatne dzwony wiatr porusza i wtedy mienią się swoimi fiołkowymi kolorami. Myślę, że takim roślinom żadna ozdobna kratka nie jest potrzebna, a jedynie taka właśnie solidna podpora, by udźwignęła ciężar wszystkich dzwonów. Tę dodatkowo deszcz i wiatr wymalowały na odcienie Betty 
Widziałam na zdjęciach połaczenie powojników Betty z innymi kolorowymi przy jednej kratce. Ona bardzo rozjaśnia takie kolorowe kompozycje. Dziękuję szczególnie
.
Kirunia Moniko podzielam w całości Twoje zdanie:) zostałam przy tym poście z fotkami róż i misz-maszu na długo zanim pozbierałam myśli.
Niunia Moniczko - już wcześniej, kiedy pokazałaś po raz pierwszy zdjęcia ogrodu, chcialam napisać .. kiedyś, (przed erą komputerów i aparatów cyfrowych) moja przyjaciółka miała (300) trzysta krzaków różanych ! Mieszkałyśmy daleko od siebie i nigdy nie widzialam ich na żywo. A teraz mam to szczęście, że mogę podziwiać takie jak Twój ogrody i to przybliża mi tamte opowieści. a wtedy nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić że można mieć takie cudowności.
Za Alenką też powtórzę, sny są piękniejsze po takich seansach
dziękuję Wam wszystkim za te codzienne fantastyczne spektakle zdjęciowe
Dzięki stokrotne za pokazanie róż
Oprócz zielonych rączek, masz też talent fotografa i widząc Twój kalejdoskop zdjęć naprawdę czuję, że działasz jak najbardziej pozytywnie.
Wspaniałe wszystkie zdjęcia
Piękna Ismena
Moniczko
Widziałam na zdjęciach połaczenie powojników Betty z innymi kolorowymi przy jednej kratce. Ona bardzo rozjaśnia takie kolorowe kompozycje. Dziękuję szczególnie
Kirunia Moniko podzielam w całości Twoje zdanie:) zostałam przy tym poście z fotkami róż i misz-maszu na długo zanim pozbierałam myśli.
Niunia Moniczko - już wcześniej, kiedy pokazałaś po raz pierwszy zdjęcia ogrodu, chcialam napisać .. kiedyś, (przed erą komputerów i aparatów cyfrowych) moja przyjaciółka miała (300) trzysta krzaków różanych ! Mieszkałyśmy daleko od siebie i nigdy nie widzialam ich na żywo. A teraz mam to szczęście, że mogę podziwiać takie jak Twój ogrody i to przybliża mi tamte opowieści. a wtedy nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić że można mieć takie cudowności.
Za Alenką też powtórzę, sny są piękniejsze po takich seansach
dziękuję Wam wszystkim za te codzienne fantastyczne spektakle zdjęciowe
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiecie za co najbardziej lubię to Forum? Za to, że podpatrzeć można nowe rośliny. Pokazujecie takie cuda, że aż dziw bierze, że to w naszej Polsce rośnie 
- maadro
- 1000p

- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Magdallena
dokładnie
ale i za życzliwość ogólną i za przemiłą atmosferę 
dokładnie
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo