Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Monisiu - dziękuję kochana za miłe słowa, bardzo się cieszę że ci się podobają moje roślinki ;:168 szkoda tylko że pogoda się popsuła i roślinki balkonowe się zatrzymały na etapie pączków, a połowa fuksji nie ma ich jeszcze wcale ;:223 a jak się mają Twoje pelargonie?
Kamilko - to jest ismena - roślinka cebulowa - można kupić w Leroy itp - wsadza się do doniczki a potem chowa na zimę do piwnicy ;:108 w zeszłym roku miałam ją na balkonie :uszy
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Bardzo ładne róże zebrałaś :D mnie Ania też skutecznie zaraziła tym zbieractwem ;:306 dobrze, że miejsca brak, choć ostatnio udało mi się upchnąć na rabacie "Burgundy Iceberg" ;:224
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W moich pelargoniach powolutku coś się zaczyna dziać. Pączki coraz większe. Nie było mnie kilka dni i dostały za dużo wody więc poszły bardziej w liście, ale już wracają do siebie. Kwitnąć zaczął Chiffon. U mnie tylko 9 odmian pelargonii. Daleko mi do ciebie więc z przyjemnością pooglądam twoje cudeńka.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Monisiu jak cudnie ogrodowo u Ciebie, och ;:oj ismena cudna ;:138
Awatar użytkownika
pasjonatkaa
50p
50p
Od: 17 cze 2014, o 12:15

Post »

Co to za kwiat przypominający lilie ? Wygląda oszałamiająco ;:180
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

Róże cudowne ;:oj
Ale z nóg zwaliła mnie Ismena ;:152 ...Takie cudo można mieć na balkonie?Jak się sprawuje?
Do Ciebie zajrzeć, to się później śnią po nocach różne cuda ;:306 Małżon się dziwi, że przez sen o działce gadam :;230
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monika to super,że tak pachną róże u ciebie. Ismena ;:167 :wit
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Podziwiam Twoje piękne róże ;:138
;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Teraz Kasia się będzie ze mnie śmiała, bo jak ona kupowała swoja różę, to ja stanowczo twierdziłam, że nie mam miejsca. I co? Zamówiłam 3 kolejne :;230
Aquarell i u Ciebie i u Kubasi BRADZO mi się podoba :heja No i Jan Paweł II ;:167
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Monia ismena przecudna ;:167 różami się jeszcze nie zaraziłam,teściowa posadziła kilka (5,6) ale zawsze są oblepione mszycami i to mnie na razie zraża,ale kto wie co będzie dalej,różne cuda się z ludźmi dzieją na tym forum :wink: Rok temu jakoś w wakacje tu trafiłam a od maja mam swój wątek,nie powiem kto mnie tak skutecznie namawiał :wink: ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Policzki Cię nie piekły? Przejeżdżałam przez Lubicz i myślałam o Niuni :D A ismenę masz zjawiskową ;:138 Piękna, to na zimę zostaje w gruncie? Róże muszę pochwalić, bajka.
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

Takie obrazki zdecydowanie poprawiają humor i przeganiają zmartwienia. Przepiękny dwukolorowy liliowiec, co to za odmiana?
A ten powojnik jest świetny, wygląda jak tańczące sukieneczki!
Niunia1981 pisze: Obrazek
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Niunia1981 Moniczko ;:180 ;:167

Dzięki stokrotne za pokazanie róż ;:167 cudne one wszystkie.

Oprócz zielonych rączek, masz też talent fotografa i widząc Twój kalejdoskop zdjęć naprawdę czuję, że działasz jak najbardziej pozytywnie.
Wspaniałe wszystkie zdjęcia ;:215 nie tylko różane, ale fantastycznie pokazany każdy kwiatuszek. Na nich dzwoneczki usmiechają się, kwiaty host pokazałaś jak dopiero co wyklute motyle o skrzydelkach rozprostowujących się w cieple słonka. I aż się czuje jak pachnie niesamowicie, i różano i goździkowo i zielnie.

Piękna Ismena ;:138 Chociaż nie jest znana powszechnie w naszych ogrodach, a tak bardzo delikatna i czarodziejska, że dostają jej imię dziewczynki z Bliskiego Wschodu. Ona też pewnie dołącza się zapachowo do innych w Twoim ogrodzie :)
Moniczko ;:167 cudowna Betty Corning , wpadła mi w oko jej pierwsza fotografia jeszcze z Twoich ostatnich majowych fotografii. A cała roślina zachwycająca kiedy te wszystkie wielkie a tak delikatne dzwony wiatr porusza i wtedy mienią się swoimi fiołkowymi kolorami. Myślę, że takim roślinom żadna ozdobna kratka nie jest potrzebna, a jedynie taka właśnie solidna podpora, by udźwignęła ciężar wszystkich dzwonów. Tę dodatkowo deszcz i wiatr wymalowały na odcienie Betty :)
Widziałam na zdjęciach połaczenie powojników Betty z innymi kolorowymi przy jednej kratce. Ona bardzo rozjaśnia takie kolorowe kompozycje. Dziękuję szczególnie ;:196 .

Kirunia Moniko podzielam w całości Twoje zdanie:) zostałam przy tym poście z fotkami róż i misz-maszu na długo zanim pozbierałam myśli.

Niunia Moniczko - już wcześniej, kiedy pokazałaś po raz pierwszy zdjęcia ogrodu, chcialam napisać .. kiedyś, (przed erą komputerów i aparatów cyfrowych) moja przyjaciółka miała (300) trzysta krzaków różanych ! Mieszkałyśmy daleko od siebie i nigdy nie widzialam ich na żywo. A teraz mam to szczęście, że mogę podziwiać takie jak Twój ogrody i to przybliża mi tamte opowieści. a wtedy nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić że można mieć takie cudowności.

Za Alenką też powtórzę, sny są piękniejsze po takich seansach :)
dziękuję Wam wszystkim za te codzienne fantastyczne spektakle zdjęciowe ;:167
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiecie za co najbardziej lubię to Forum? Za to, że podpatrzeć można nowe rośliny. Pokazujecie takie cuda, że aż dziw bierze, że to w naszej Polsce rośnie ;:oj
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Magdallena
dokładnie ;:167 ale i za życzliwość ogólną i za przemiłą atmosferę ;:167
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo